Prins Harry og hertuginne Meghan:

Slaktes av kongehusekspert

- Hva i alle dager har de å tilby?

SLAKTES: Harry og Meghans nyeste prosjekt møter motstand av kritikere. Foto: Lev Radin/Pacific Press/Shutterstock/NTB
SLAKTES: Harry og Meghans nyeste prosjekt møter motstand av kritikere. Foto: Lev Radin/Pacific Press/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Prins Harry (38) og hertuginne Meghan (42) har gjort Sussex-navnet mindre attraktivt. Det mener i hvert fall den australske kongehuseksperten Daniela Elser.

I et meningsinnlegg for australske News sleper hun hertugparet av Sussex i gjørma - og slakter Netflix' nyeste avtale med dem.

- Er det gode nyheter?

Det var tidligere denne uka at Carley Fortune, forfatteren bak den bestselgende boka «Meet Me At The Lake», bekreftet overfor Independent at Harry og Meghans produksjonsselskap Archwell productions skal adaptere boka.

Resultatet skal bli vist på Netflix, som tidligere inngikk en milliardavtale med hertugparet. Det er derimot ikke alle som mener at strømmetjenesten gjør riktig i dette.

Blant dem er Elser.

Prins Harry (38) og prins Andrew (63) hadde ikke ha noen formell rolle under kroningen lørdag 6. mai. Video: AP. Vis mer

«Er denne Lake-adapsjonen faktisk gode nyheter for Harry og Meghan?», spør hun.

Hun stiller også spørsmål om Harry og Meghan i det hele tatt er kvalifisert til å produsere adapsjonen. Hun påpeker at de sammen er gode på mye, som å «mekle», «kle seg» og «å fly helikopter», men mener at de har like mye erfaring med å lage suksessfullt TV-innhold, som de har med hjernekirurgi.

Meghans rolle i «Suits» holder ikke til å produsere en stor adapsjon til Netflix, mener hun.

Betalte angivelig ikke selv

Elser tar også opp elefanten i rommet. Da adapsjonen først ble kunngjort, framsto det som at hertugparet selv hadde punget ut for rettighetene på boka.

I ettertid har derimot flere rapporter, deriblant til Page Six, hevdet at det faktisk er Netflix selv som har betalt de 30 millionene som avtalen skal ha kostet.

ØDELAGT: Prins Harry avslører detaljer om den påståtte slåsskampen han hadde med broren sin Prins William i talkshowet «The Late Show with Stephen Colbert». Video: Pluto TV Vis mer

«Hvis Harry og Meghan ikke har ferdighetene, ekspertisen eller kontaktene til å kunne lage en TV-serie, selv med hele Archwell-produksjonen stappet med profesjonelle fra industrien, hva i alle dager har de å tilby?», skriver Elser.

Kongehuseksperten legger trykk på alle skandalene som har sirkulert de siste åra. Hun forstår hvorfor hertugparet var lukrative i starten - men mener at Sussex-navnet nå blir assosiert med familiedysfunksjon.

Av den grunn tror hun ikke at Netflix har gjort en god deal.

«Jeg tror virkelig ikke at Sussex-navnet er verdt det det tidligere var, før de langet ut om familiehemmeligheter og fikk bunker med penger for det».

«Problemet er at dette omdømmeskiftet, kombinert med deres manglende ferdigheter rundt innholdsproduksjon, erfaring og, angivelig, evnen til å lytte, starter å gjøre dem like attraktive som et kommersielt forslag om en Fyre Festival 2.0».

Elser utelukker derimot ikke suksess for hertugparet, men skriver at det kan gå begge veier.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer