Jeremy Clarkson:

Slaktes etter hetebølge-melding

TV-profilens kommentar om hetebølgen falt ikke i god jord.

I HARDT VÆR: Flere reagerer på Jeremy Clarksons uttalelse om den nåværende hetebølgen. Foto: Shutterstock / NTB
I HARDT VÆR: Flere reagerer på Jeremy Clarksons uttalelse om den nåværende hetebølgen. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren har allerede bydd på ekstreme temperaturer i Europa, som nå står midt oppi en hetebølge. Denne uka var Vest-Frankrike blant dem som ble hardest rammet.

Storbritannia står også overfor en kritisk værsituasjon, og meteorologene har spådd at landet vil nå rekordhøye temperaturer opp mot 42 grader denne uka.

Den britiske TV-personligheten Jeremy Clarkson (62) har vel og merke holdt seg oppdatert på den brennende varmen. Nå blir han møtt med massiv kritikk etter å ha tonet ned frykten for den nåværende hetebølgen. Det skriver blant andre The Independent.

Raser etter uttalelse

Søndag skrev den tidligere «Top Gear»-verten følgende på sin egen Twitter-konto:

«Det er veldig varmt i Sør-Frankrike, men så vidt jeg vet, er det ingen maks kriseberedskap på plass for en drepende hetebølge».

I skrivende stund har innlegget skapt mye engasjement, og fått 50 000 likerklikk. Det er likevel flere som reagerer kraftig på uttalelsen hans, og hevder at det han sier, er feil.

Blant dem er klimajournalisten Dave Vetter, som har svart på Clarksons Twitter-melding. Han la til et kart som viste oversikten over europeiske skogbrannutbrudd, for å vise ham hvor ille hetebølgen faktisk er per nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer