Jeremy Clarkson:

Slaktes etter hetebølge-melding

TV-profilens kommentar om hetebølgen falt ikke i god jord.

I HARDT VÆR: Flere reagerer på Jeremy Clarksons uttalelse om den nåværende hetebølgen. Foto: Shutterstock / NTB
I HARDT VÆR: Flere reagerer på Jeremy Clarksons uttalelse om den nåværende hetebølgen. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren har allerede bydd på ekstreme temperaturer i Europa, som nå står midt oppi en hetebølge. Denne uka var Vest-Frankrike blant dem som ble hardest rammet.

Storbritannia står også overfor en kritisk værsituasjon, og meteorologene har spådd at landet vil nå rekordhøye temperaturer opp mot 42 grader denne uka.

Den britiske TV-personligheten Jeremy Clarkson (62) har vel og merke holdt seg oppdatert på den brennende varmen. Nå blir han møtt med massiv kritikk etter å ha tonet ned frykten for den nåværende hetebølgen. Det skriver blant andre The Independent.

VARMT: Elisabeth Lingås befinner seg nå i Portland i Oregon hvor hun virkelig kjenner hetebølgene som herjer på kroppen. Video: Elisabeth Lingås. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Raser etter uttalelse

Søndag skrev den tidligere «Top Gear»-verten følgende på sin egen Twitter-konto:

«Det er veldig varmt i Sør-Frankrike, men så vidt jeg vet, er det ingen maks kriseberedskap på plass for en drepende hetebølge».

I skrivende stund har innlegget skapt mye engasjement, og fått 50 000 likerklikk. Det er likevel flere som reagerer kraftig på uttalelsen hans, og hevder at det han sier, er feil.

Blant dem er klimajournalisten Dave Vetter, som har svart på Clarksons Twitter-melding. Han la til et kart som viste oversikten over europeiske skogbrannutbrudd, for å vise ham hvor ille hetebølgen faktisk er per nå.

«Du kunne faktisk fylt flere bøker med alt du ikke vet», kommenterte Vetter, som mener at han ikke ser alvoret i situasjonen.

KRITIKK: Tammy Hembrow får kritikk etter denne Tiktok-videoen som har gått viralt. Video: @tammyhembrow Vis mer

- Tonedøvt og uvitende

Også medisinsk spesialist, Philip Lee, har reagert på det mange hevder er en kritikkverdig uttalelse.

«De har bokstavelig talt evakuert 14 000 mennesker fra Sør-Frankrike, Jeremy. Fordi det brenner», kritiserer Lee.

Ifølge The Independent beskriver samtlige at Clarksons uttalelse både er «tonedøvt» og «uvitende». En annen Twitter-bruker følger også opp:

«Dette er en usedvanlig dum ting å si».

REAGERER: Martha Leivestad er kritisk til et TV-program hun ble spurt om å være med på. Reporter: Thale Kristensen. Reporter: Celina Morken Vis mer

Etter kritikkstormen har Clarkson tilsynelatende ikke blitt noe særlig påvirket av folks reaksjoner, og i en fersk Twitter-melding skriver han:

«Jeg har brukt livet mitt på å jobbe i ekstrem varme, og vi overlevde ved å ta en øl under et tre. Klimaendringene er reelle. Drikk mer øl».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer