Øyunn Krogh:

Slaktes etter puppe-stunt

Influenseren bød på en oppsiktsvekkende opptreden under «24 stjerners julekalender». Det ble ikke bare godt mottatt.

VISER PUPPENE: I «24-stjerners julekalender» blir deltakerne utfordret til å få en familie til å le på to minutter. Det er det flere som har gruet seg til å se på TV, blant andre Øyunn Krogh. Reporter: Sofie Losen. Video: NRK/ Nora Skavhaug. Vis mer
Publisert

I disse dager ruller den kjendisspekkede julekalenderen «24 stjerners julekalender» over skjermer rundt om i landet. NRK-programmet er ledet av Markus Neby (31).

Under mandagens sending er utfordringen kjendisene møter å få en hel familie til å le - og dette skal de klare på to minutter. En og en går de inn i rommet med mål om å «gjøre alle sammen gla'».

Det var her influenser Øyunn Krogh (27) bød på en noe oppsiktsvekkende metode for å få den utvalgte familien til å trekke på smilebåndet.

Kler av seg

- Jeg har en drøy strategi. Utrolig drøy strategi. Jeg har skjønt at hvis du ikke har noen vitser så er det veldig smart å gå for kropp. Egentlig veldig billig triks, men jeg får gå for det, uttaler Krogh i programmet rett før det er hennes tur til å gå ut i ilden.

KONKURRANSE: 24 kjendiser skal gjennom en rekke jule-utfordringer i NRKs nye julekalender: «24 stjerners julekalender». Reporter: Sofie Losen. Video: NRK/ Nora Skavhaug. Vis mer

Deretter blir de vitne til at 27-åringen kler av seg på overkroppen og står toppløs foran både dem og TV-tittere. Videre spurte hun juryen om de «ville ha melk i kaffen», mens hun klemte på puppene.

Planen så imidlertid ut til å fungere, da flere familiemedlemmer humret av påfunnet. Seinere fikk hun den glade beskjeden om at hun hadde vunnet konkurransen.

- Jeg tenkte at man kan i hvert fall ikke si at det var seksualisert, for de greiene der var ikke sexy. Det var ordentlig ugreit, tenkte jeg, sa influenseren til VG i forbindelse med fremføringen.

- Skammelig

Dagbladet og flere andre medier skrev om puppe-stuntet i NRKs julekalender. Det har igjen ført til mye aktivitet i flere kommentarfelt.

Flere av kommentarene er ikke av det hyggelige slaget, og influenseren selv velger å publisere noen av dem på sin Instagram-story.

«Skammelig oppførsel», skriver en, mens en annen skriver:

«For et lavmål... Skjønner ikke at NRK vil være bekjent av dette...»

GRUER SEG: Emil Gukild forteller hva han gruer seg til å se på skjermen i «24 stjerners julekalender». Reporter: Sofie Losen. Video: NRK/ Nora Skavhaug. Vis mer

Det er imidlertid ikke bare negativ oppmerksomhet i kommentarfeltene etter opptredenen.

I en av de positive kommentarene Krogh gjengir på Instagram står det blant annet «Stå på Øyunn. Folk tror så innmari godt om seg selv at de må tråkke ned på andre. Bra du har selvironi og er flau», etterfulgt av en emoji med hjerteøyne og klappende henner.

- Reaksjonene var ingen overraskelse. Jeg har blitt godt vant til å få stygge kommentarer, sier 27-åringen til NRK.

Videre forteller hun statskanalen at det ville vært verre om kommentarene gikk på kroppen hennes, siden hun ikke kan noe for den.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Øyunn Krogh i forbindelse med denne saken.

NAKENKJOLE: Kjolevalget til Øyunn Krogh fikk oppmerksomhet på premierefesten til NRKs «24-stjerners julekalender». Video: Rød Løper. Vis mer

- Lite seksualisert

Prosjektleder for «24 stjerners julekalender» Mirja Minares forteller NRK at de ikke ser noen større grunn til å sladde Krogh.

Hun trekker frem at deltakerne Tete Lidblom og Emil Gukild begge har kledd av seg på overkroppen i tidligere episoder av serien.

- Jeg er klar over at mange tenker at pupper er noe som vi bør skjermes for. Men i utgangspunktet var dette en lite seksualisert fremføring, og siden familien syntes det var gøy hadde ikke vi noe problem med å publisere innholdet, sier prosjektlederen til NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer