Melania Trump:

Slaktes for julepynting - igjen

Hemmelige opptak har gjort at årets julepynting foreløpig ikke har gått smertefritt for USAs førstedame - nok en gang.

JULETRADISJON: Melania Trump mottak årets juletre utenfor Det hvite hus. Det har fått flere til å reagere på Twitter. Video: Det hvite hus. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne høsten sprakk nyheten om at CNN hadde fått tilgang på hemmelige opptak av Melania Trump (50), noe som mildt sagt har skapt rabalder for førstedamen.

Opptaket ble spilt inn i skjul sommeren 2018 av Melanias tidligere rådgiver, Stephanie Winston Wolkoff (50), som for øvrig også har skrevet boka «Melania and Me». Boka er i stor grad basert på opptak Wolkoff har tatt i skjul av førstedamen opp gjennom åra.

Blant det som kom fram var hemmelige opptak av Melania som kritiserer og klager over den ellers fine tradisjonen med å pynte Det hvite hus før jul.

- Jeg jobber ræva av meg med disse juleforberedelsene, og du vet... hvem bryr seg en dritt om jula og dekorasjonene? Men jeg må gjøre det, ikke sant? Greit, så gjør jeg det, og jeg sier at jeg jobber med jul og planlegger jula, sier hun i opptaket.

VEKKER OPPSIKT: De siste dagene har ivrige Twitter-brukere vært overbevist om at USAs president Donald Trump har leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

Hyklersk

Når jula nå igjen er i anmarsj, er det muligens noe uheldig for førstedamen at hennes egne uttalelser er blitt offentliggjort. Kommentarene er nemlig blitt dratt opp igjen, i forbindelse med at årets juletre ble levert til Det hvite hus.

Kritikken har ikke lagt vente på seg, og spesielt et innlegg på Twitter har satt sinnet i kok hos flere. Der skriver hun nemlig varmt om tradisjonen, men flere påpeker hvor hyklersk innlegget er - gitt hennes tidligere kommentarer.

«Siden 1966 har ankomsten av Det hvite hus' juletre blitt en ikonisk juletradisjon. Årets tre, en vakker 5,6 meter lang frasergran fra Dan og Bryan Trees i West Virginia, ankommer Det hvite hus i morgen», skrev hun på Twitter søndag, sammen med tre bilder fra tidligere år.

«Hvem prøver du å lure?»

Som nevnt har ikke kommentarene latt vente på seg, og ifølge Independent er det flere som nå reagerer.

«Hvilken førstedame var det som sa 'hvem bryr seg en dritt om jula?' Å, jeg husker det nå, det var DEG!», skriver en bruker.

«Hvem prøver du å lure?», skriver en annen.

«Jeg vedder på at du gleder deg masse, siden vi vet hvor mye du elsker jula», skriver en tredje Twitter-bruker.

En fjerde bruker refererer også til en tidligere pynteblemme, der flere hevdet at Melania pyntet Det hvite hus slik at det lignet en scene fra den erotiske thrilleren «Eyes Wide Shut».

«Å, så du liker den jævla jula nå? Kult kult. Prøv å ikke få det til å se ut som en scene fra 'Eyes Wide Shut' i år da».

FÅR GJENNOMGÅ: USAs førstedame Melania Trump har de siste åra fått krass kritikk for sine juledekorasjoner i Det hvite hus - og i år er intet unntak. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Krass kritikk

Kommentaren er en tydelig referanse til jula i 2018, da førstedamen hadde pyntet Det hvite hus med blant annet en liten «skog» av blodrøde trær. Flere hevdet også at det liknet en scene fra «Handmaid's Tale».

Dette er nemlig langt fra det første året hvor julepynt har vært en stor snakkis i USA. I 2018 var det som nevnt de røde trærne som stjal oppmerksomheten - trær som i virkeligheten skulle symbolisere tapperhet.

EGET DESIGN: Det hvite hus ble pyntet med røde trær. Det fikk førstedamen kritikk for. Foto: Twitter / Melania Trump
EGET DESIGN: Det hvite hus ble pyntet med røde trær. Det fikk førstedamen kritikk for. Foto: Twitter / Melania Trump Vis mer

Det offisielle temaet det året var nemlig «amerikanske skatter», og valget av den røde fargepaletten forklares som en forlengelse av de røde stripene i det amerikanske flagget.

I fjor falt valget på en langt lysere palett, men heller ikke da imponerte hun særlig stort. Temaet var «The Spirit of America», og flere sammenliknet julepynten med filmgrøsseren «The Shining» fra 1980 - eller som vi kjenner den på norsk - «Ondskapens hotell».

- Hvis du spør meg, ser det ut som et mareritt. Hvor er varmen? Hvor er barna eller andre mennesker for den saks skyld? Jeg hadde aldri gått i de gangene alene, skrev en bruker på Twitter.

Det er foreløpig ikke kjent hva temaet for jula 2020 blir.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer