Det nederlandske kongehus:

Slaktes for «plus size»-forside

Magasin kalte den nederlandske prinsessen (16) «plus size». Det har vekket sterke reaksjoner.

REKASJONER: Et tabloidmagasin kalte den nederlanske kronprinsessen for «plus size». Det har vekket sterke reaksjoner. Her er kronprinsesse Catharina-Amalia avbildet med mora, dronning Maxima. Foto: NTB Scanpix
REKASJONER: Et tabloidmagasin kalte den nederlanske kronprinsessen for «plus size». Det har vekket sterke reaksjoner. Her er kronprinsesse Catharina-Amalia avbildet med mora, dronning Maxima. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det portugisiske tabloidmagasinet Caras, som gis ut både på spansk og portugisisk, befinner seg nå i hardt vært etter det mange mener er et stort overtramp, ifølge blant andre Daily Mail.

Nylig hadde de nemlig dronning Maxima (49) av Nederland og hennes 16 år gamle datter, kronprinsesse Catharina-Amalia, på forsida. Det koselige bildet viser mor og datter som holder hender, og virker nokså uskyldig i seg selv.

Bildet er tatt ved Huis Ten Bosch, et av kongefamiliens residenser, i forbindelse med den nederlandske kongefamiliens årlige sommerfotografering, og er dermed ikke tatt i regi av magasinet. Ved bildet lyder tittelen:

«Maximas eldste datter viser stolt fram sin 'plus size'-stil».

Under tittelen står det videre:

«Den mobbede tronarvingen av Nederland møter kritikere med styrke og betingelsesløs støtte fra foreldrene. Prinsessa går gjennom puberteten uten problemer og forsvarer sine 'kvinnelige former'»

Sterke reaksjoner

Reaksjonene i ettertid har ikke vært små, og på sosiale medier florerer det av brukere som nå går hardt ut mot magasinet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer