«Jaget»:

Slaktes

Til tross for tilsynelatende høye seertall, er tilbakemeldingene alt annet enn gode.

JAGET: Märtha Louise og Tinashe Williamson er med i det nye TVNorge-programmet. Foto: Warner Bros Discovery
JAGET: Märtha Louise og Tinashe Williamson er med i det nye TVNorge-programmet. Foto: Warner Bros Discovery Vis mer
Publisert

Søndag hadde realitykonseptet «Jaget» premiere på TVNorge, hvor fire kjendispar er på rømmen fra et team med etterforskere, i ekte «politi og røver»-stil.

Blant kjendisene finner vi prinsesse Märtha Louise (52), Tinashe Williamson (38), Petter Schjerven (55), Odd-Bjørn Hjelmeset (51), Morten Hegseth (37), Vegard Harm (27), Petter «Katastrofe» Kristiansen (34) og Christine Dancke (39).

Til tross for at Warner Bros. Discovery tilsynelatende jubler over høye seertall under premierehelga, ser det ut til realitykonseptet ikke nødvendigvis har falt i smak hos alle.

Drammens Tidende har tidligere omtalt saken.

Prinsesse Märtha Louise forteller om livvakt-drama på «Jaget», men vil ikke svare om bryllupet. Kine Falch, som er ansatt i Dagbladet og Se og Hørs «Rød Løper», medvirker i TV-programmet «Jaget». Falch er ikke delaktig i redaksjonelle vurderinger rundt serien. Redaksjonen tar selvstendige redaksjonelle vurderinger. Video: Celina Morken / Rød Løper Vis mer

Aftenposten døper serien som en meningsløs kjendisjakt og gir terningkast én.

«Med mindre Märtha Louise og Tinashe Williamson ender opp med å gründe sitt eget ghostbusters-firma i løpet av de neste episodene, står 'Jaget' igjen som en fullstendig meningsløs serie», skriver anmelder Ingrid Åbergsjord.

Videre beskriver hun konseptet som «masete».

«De seks andre kjendisene mister jeg snart interessen for i dette masete konseptet. Programmet bruker ikke tid på å introdusere dem, men tar for gitt at vi kjenner dem».

VGs anmelder Tor Martin Bøe skriver at serien er «nesten like gøy som å leke gjemsel alene».

«JAGET»: Fordi Märtha Louise er prinsesse hadde hun en ulempe som ingen av de andre deltakerne hadde. Reporter: Celina Morken Video: TV Norge / Nora Skavhaug / Celina Morken Vis mer

«Å følge årets nylig startede elgjakt minutt-for-minutt på en hvilken som helst lokalavis i innlandet er mer intenst og spennende enn «Jaget». Der står dessuten mye større ting på spill», skriver Bøe, og gir serien terningkast 2.

Også Stavanger Aftenblad er nådeløse i sin anmeldelse.

«TVNorges nye konsept med kjendisar på rømmen forsterkar framfor alt lysten min til å rømma frå kjendisane».

«JAGET»: Åtte kjendiser er på flukt i den splitter nye TV-Norge serien. Video: Discovery + Vis mer

I en pressemelding sendt ut av Warner Bros. Discovery mandag, kommer det fram at totalt 234 000 nordmenn fikk med seg premieren.

Dette ga en andel på hele 38,6 prosent i den kommersielle målgruppa (seere mellom 25-59 år).

- Dette er en strålende start for et helt nytt program på TVNorge, sånne andeler hadde vi knapt våget å drømme om. Det er tydelig at reality og kjendiser fortsatt fenger folk, så lenge produksjonen er bra nok. Første episode brukes til å etablere spilleregler og konsept, mens det blir enda mer action og moro utover sesongen, sier Magnus Vatn, ansvarlig redaktør i TVNorge og programdirektør i Warner Bros. Discovery.

FAR-DATTER: Videoen av David Beckham og datteren Harper har gått verden rundt. Video: Netflix/@ Vis mer

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Warner Bros. Discovery for en kommentar, foreløpig uten hell.

Kine Falch, som er ansatt i Dagbladet og Se og Hørs «Rød Løper», medvirker i TV-programmet «Jaget». Falch er ikke delaktig i redaksjonelle vurderinger rundt serien. Redaksjonen tar selvstendige redaksjonelle vurderinger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer