Kronprins Frederik:

Slår tilbake etter kritikken

Kronprins Frederik fikk kritikk for å engasjere seg. Nå svarer han.

SVARER: Kronprins Frederik lar ikke kritikk så uimotsagt. Her med kone kronprinsesse Mary. Foto: Splash News/NTB
SVARER: Kronprins Frederik lar ikke kritikk så uimotsagt. Her med kone kronprinsesse Mary. Foto: Splash News/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har i alle år vært en uskreven regel at kongelige skal være politisk uavhengige. De har for eksempel stemmerett, men velger å ikke bruke denne.

- Det er fordi vi ønsker å representere alle, og at vi ikke skal støtte ett spesielt syn, da. Og ett politisk parti. Det ligger litt i rollen vår, og har egentlig gjort det siden 1905 da kong Haakon kom til Norge, har kronprins Haakon (48) tidligere uttalt til iFinnmark.

Kronprinsen kritiseres

En del av den politiske kampen som flere kongelige, inkludert Haakon av Norge, har valgt å uttale seg om, er den pågående klimakrisen.

Det har hans danske kollega kronprins Frederik (53) også gjort. Det faller imidlertid ikke i særlig god jord hos den danske arkitekten og nasjonalkonservative politikeren Pernille Vermund.

- Jeg må innrømme at det er litt vanskelig. Først av alt fordi jeg liker at kongehuset er politisk nøytralt. Dronningen har vært fenomenal på å stå på rett side av det jeg synes et kongehus politisk burde være, har Vermund tidligere sagt, ifølge danske BT.

Svarer på kritikken

Denne uttalelsen lar ikke kronprins Frederik stå uimotsagt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.