Prins Harry:

Slår tilbake etter ryktene

Prins Harry skal ha vært det siste familiemedlemmet som fikk vite om dronningens bortgang. Nå slår det britiske kongehuset tilbake på ryktene.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Buckingham Palace slår tilbake mot ryktene. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB
SVARER PÅ KRITIKKEN: Buckingham Palace slår tilbake mot ryktene. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av helga florerte det rykter om at prins Harry (38) skal ha vært en av de siste familiemedlemmene som fikk beskjed om dronning Elizabeths død.

Det omtalte Dagbladet mandag, i likhet med flere internasjonale medier, deriblant den britiske avisa The Telegraph. Sistnevnte hevdet at det var nok et tegn på at det er tydelige sprekker mellom Harry og resten av kongefamilien.

- MOTBYDELIG: En gruppe briter Dagbladet snakket med på gata i London, etter dronning Elizabeths begravelse, er ikke nådig i kritikken av sine egne medier. Vis mer

Slår tilbake

Nå raser det britiske kongehuset etter påstandene. Ifølge The Telegraph har en talsperson for kong Charles (73) uttalt følgende:

«Offentligheten ble først informert etter at hvert familiemedlem var blitt informert».

Harry har fått mye oppmerksomhet for at han ikke rakk fram til Skottland før dronningen gikk bort. Det viser seg at det aldri var mulig for ham å rekke det.

Forklaringen på hvorfor prins Harry fikk beskjeden om nyheten seinere enn andre, skyldes trolig at han var ombord på et fly og kunne derfor ikke kontaktes.

- En far som bryr seg

- USIKRE: Prins William og prinsesse Kate var på plass til dronning Elizabeths begravelse i Westminster Abbey mandag 19. september. Men det var én ting de skal ha vært usikre på i forkant. Reporter/video: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

Kort tid før prins Harry landa i Aberdeen i Skottland skal han ha fått beskjed om dronningens dødsfall av sin far, kong Charles. Det var bare noen minutter før dødsfallet ble annonsert av Buckingham Palace.

Ifølge The Telegraph var det kong Charles som insisterte på at Harry skulle få vite om dronningens dødsfall før offentligheten.

- Kongen var bestemt på at den offisielle uttalelsen ikke måtte bli sluppet før alle medlemmer av kongefamilien hadde blitt informert. Det var en far som snakket fordi han bryr seg, sier en kilde.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer