Prins Harry:

Slår tilbake etter ryktene

Prins Harry skal ha vært det siste familiemedlemmet som fikk vite om dronningens bortgang. Nå slår det britiske kongehuset tilbake på ryktene.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Buckingham Palace slår tilbake mot ryktene. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB
SVARER PÅ KRITIKKEN: Buckingham Palace slår tilbake mot ryktene. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av helga florerte det rykter om at prins Harry (38) skal ha vært en av de siste familiemedlemmene som fikk beskjed om dronning Elizabeths død.

Det omtalte Dagbladet mandag, i likhet med flere internasjonale medier, deriblant den britiske avisa The Telegraph. Sistnevnte hevdet at det var nok et tegn på at det er tydelige sprekker mellom Harry og resten av kongefamilien.

Slår tilbake

Nå raser det britiske kongehuset etter påstandene. Ifølge The Telegraph har en talsperson for kong Charles (73) uttalt følgende:

«Offentligheten ble først informert etter at hvert familiemedlem var blitt informert».

Harry har fått mye oppmerksomhet for at han ikke rakk fram til Skottland før dronningen gikk bort. Det viser seg at det aldri var mulig for ham å rekke det.

Forklaringen på hvorfor prins Harry fikk beskjeden om nyheten seinere enn andre, skyldes trolig at han var ombord på et fly og kunne derfor ikke kontaktes.

- En far som bryr seg

Kort tid før prins Harry landa i Aberdeen i Skottland skal han ha fått beskjed om dronningens dødsfall av sin far, kong Charles. Det var bare noen minutter før dødsfallet ble annonsert av Buckingham Palace.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.