Slår tilbake etter søksmål: - Vil utnytte at jeg er kjendis

Gwyneth Paltrow går til motsøksmål.

SAKSØKT: Gwyneth Paltrow går til motsøksmål, etter at en mann i januar saksøkte henne etter en skiulykke i 2016. Foto: REUTERS / Mario Anzuoni / NTB scanpix
SAKSØKT: Gwyneth Paltrow går til motsøksmål, etter at en mann i januar saksøkte henne etter en skiulykke i 2016. Foto: REUTERS / Mario Anzuoni / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I januar ble den amerikanske filmstjerna Gwyneth Paltrow saksøkt for en skiulykke som fant sted i 2016. Da skal stjerna ha vært på skiferie i Utah og krasjet med en fremmed mann i bakken.

72 år gamle Terry Sanderson, hevdet i søksmålet at Paltrow skal ha kjørt uforsvarlig ned bakke og at hun lot ham bli liggende skadd i bakke uten å tilkalle hjelp.

I søksmålet blir det hevdet at ulykka resulterte i en hodeskade samt fire brukne ribbein. Sanderson hevdet også at en skiinstruktør skrev en falsk rapport om hendelsen for å verne skuespilleren.

Som følge av ulykka krever Sanderson 2,3 millioner dollar for skadene filmstjerna skal ha påført ham.

Går til motsøksmål

Men nå slår filmstjerna kraftig tilbake mot Sanderson, og går til motsøksmål, skriver nyhetsbyrået AP. Hennes versjon av hendelsen i skibakken er en helt annen enn Sandersons. Det eneste de er enige om er at de kolliderte.

Ifølge Paltrow var det Sanderson som kjørte inn i henne bakfra. Sanderson skal så ha beklaget og sagt at han ikke var skadet.

«Hun kjørte ham ikke ned. Han kjørte henne ned. Han ble ikke kjørt ned», heter det i motsøksmålet.

SAKSØKER: Terry Sanderson. Foto: Leah Hogsten / The Salt Lake Tribune via AP / NTB scanpix
SAKSØKER: Terry Sanderson. Foto: Leah Hogsten / The Salt Lake Tribune via AP / NTB scanpix Vis mer

Paltrow skal ha blitt såpass rystet av kollisjonen at hun bestemte seg for å ikke stå noe mer på ski den dagen.

I søksmålet skriver filmstjerna at hun pådro seg mindre skader i ulykka, og krever derfor bare 1 dollar, pluss utgiftene til hennes advokater, som en «symbolsk erstatning».

I motsøksmålet kaller Paltrow Sandersons søksmål «et forsøk på å utnytte at jeg er kjent og rik». Trolig en direkte referanse til Sandersons søksmål, der han avslutningsvis påpeker at han ikke saksøkte Paltrow fordi hun er kjent.

- Uheldig at hun ikke snakker sant

Ifølge Sandersons advokat, Robert Sykes, er hans klients versjon av hendelsen den riktige. Under en pressekonferansen 29. januar spilte han av et videointervju av en venn av Sanderson, som var sammen med Sanderson da ulykka fant sted.

Vennen sier at han så Paltrow kjøre i Sanderson bakfra.

- Det er uheldig at Paltrow ikke forteller sannheten om det som skjedde, sa Sykes.

Helt sentralt for den juridiske dragkampen mellom filmstjerna og 72-åringen står altså rapporten fra en skiinstruktør, som kjørte med Paltrows ni år gamle sønn.

I rapporten skriver instruktøren at Sanderson kjørte på Paltrow bakfra. Paltrow skal ha kjørt korte svinger mens hun sto bak barna sine, som fikk skiopplæring.

Men instruktøren skriver samtidig i rapporten at han ikke så selve kollisjonen, og bare hørte Paltrow skrike. Han oppgir ikke hvordan han kan være sikker på at Sanderson forårsaket kollisjonen.

Ville ha søksmålet avvist

Denne rapporten mener altså Sanderson er falsk. Han sier riktignok at han hørte Paltrow skrike, men at det var like før hun krasjet inn i ham.

Alpinsenteret er også saksøkt av Sanderson, sammen med Paltrow. De ba tirsdag domstolen om å avvise søksmålet, og avviser at skiinstruktøren har forfalsket rapporten.

- En skiulykka som saksøker har ventet nesten tre år med å ta for retten, utgjør ikke en hendelse som gjør en «person ut av stand til å takle sitt daglige liv», heter det i en uttalelse fra alpinsenteret.

Sanderson selv har oppgitt skadene han fikk som årsak til at søksmålet kommer først nesten tre år etter ulykka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer