Carola Häggkvist:

Slår tilbake mot kritikken

Sangstjerna er i hardt vær.

KRITIKK: Carola Häggkvist har fått mye kritikk for den nye dietten hun nylig startet på. Foto: TT NYHETSBYRÅN
KRITIKK: Carola Häggkvist har fått mye kritikk for den nye dietten hun nylig startet på. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For bare noen uker siden fortalte den svenske sangstjerna Carola Häggkvist (56) at hun hadde startet på en hard diett for å gå ned i vekt i forbindelse med hennes kommende turné.

Hun valgte å følge den ekstreme dietten «Det danske rikshospitalets stoffskiftediett», som består av kun å drikke kaffe til frokost, spise egg til lunsj og salat med kjøtt til middag - i 13 dager.

Ifølge NRK har det danske ernæringsrådet har avvist at det er rikshospitalet som står bak, og advarte allerede i 1995 mot dietten.

Valg av diett har ført til at 56-åringen har blitt møtt med massiv kritikk fra følgerne sine, som mener at hun ikke bør oppmuntre til vekttap. Flere har også uttrykket at det er et sensitivt tema som bør ha en «trigger warning».

Aftonbladet er blant mediene som har omtalt saken.

GÅR GALT: Carola Häggkvist har prøvd seg på en ståhjuling på en strand i Sverige, men det gikk ikke helt bra. Video: carolaofficiell Vis mer

Svarer på kritikken

Nå har Häggkvist tatt til Instagram for å svare på kritikken.

«Å prøve å bli kvitt de ekstra kiloene mine har alltid vært en plage for meg. Så fint når det snur. Og moro! Det gjør meg glad! Kan jeg ikke fortelle om det uten å virke overfladisk? Kom igjen!», skriver hun.

Hun mener at hun endelig kan se på seg selv i et helkroppsspeil og like det hun ser.

«En fungerende diett for meg setter i gang systemet og fokuset mitt. Stemmen og tanken blir klarere. Faren er at man ikke må glemme å drikke mye vann! Og ikke tren for hardt samtidig».

Det var derimot ikke alle som kjøpte forklaringen til «Främling»-sangeren.

«Du formidler et bilde av at hvis du er «tjukk», «overvektig», «litt rund», tåler du ikke å se deg i speilet. Er det det du gir videre til dattera di?», skriver en følger under innlegget.

En annen følger opp:

«Trist at du må gjøre noe ut av vekttapet ditt... Det er for mange med vektproblemer og spiseforstyrrelser som ikke trenger å høre mer om dette».

SETTES UT: Da artisten Carola Häggkvist skulle lese opp jurystemmene fra Sverige under finalen av Eurovision Song Conteset gikk det ikke helt etter planen. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Lett å gå opp

Til tross for kritikken velger 56-åringen å fortsette på dietten. Hun er på sin nest siste dag, men forteller at hun skal gå på den litt lenger enn planlagt.

«For så fort du begynner å spise igjen, er det så lett å gå opp igjen i vekt og så bare: «Farvel til alt du har kjempet for», sier hun i en Instagram Story.

Hun forteller også at det handler om å ville føle seg lett og at dietten fungerer som en «rensing».

«Jeg ser på det som faste, men så får man spise litt mat av og til», avslutter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer