­

Slår tilbake mot kroppskritikk etter fødsel: - Jeg tenker jo at man ser godt ut når man har født

Blogger Line Victoria Husby-Sørensen vil kroppsfokuset etter fødsel til livs.

STOLT AV EGEN KROPP: Den siste uka har blogger og tidligere tv-profil Line Victoria Husby-Sørensen slått et slag for at det ikke er kroppens utseende som betyr noe etter at man har født - men dét den har fått til. Foto: Privat/ NTB scanpix
STOLT AV EGEN KROPP: Den siste uka har blogger og tidligere tv-profil Line Victoria Husby-Sørensen slått et slag for at det ikke er kroppens utseende som betyr noe etter at man har født - men dét den har fått til. Foto: Privat/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er ikke et ukjent fenomen at bloggere og andre profilerte personer deler bilder av seg selv i sosiale medier før og etter at de er blitt mødre.

Blogger Caroline Berg Eriksen (30) skapte som kjent debatt da hun i 2013 viste frem en svært flat mage på Instagram, fire dager etter å ha født eldstedatteren Nelia (3).

Søndag valgte blogger og tidligere TV 2-programleder Line Victoria Husby-Sørensen (34) å gjøre det samme, etter å ha mottatt en sjikanerende kommentar fra en av leserne sine - om hvordan hun ser ut etter at hun ble mamma for omlag tre måneder siden.

- Min første tanke var at jeg ikke skulle gi denne personen noe oppmerksomhet, men så tenkte jeg at det fantes noen som kanskje leste den og tok seg nær av det, sier hun til Dagbladet, og legger til:

- Jeg følte at det var viktig å presisere at man ikke skal snakke sånn til hverandre. Det er nok av utfordringer ved det å bli mor fra før, om man ikke skal få kommentarer på hvordan man ser ut etter fødsel i tillegg.Jeg tok meg ikke nær av kommentaren personlig, men jeg tok meg nær av det på vegne av alle som ikke føler seg «som seg selv» i kroppen etter en fødsel, da.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer