Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Mel B og Stephen Belafonte i bitter skilsmissestrid:

Slår tilbake mot overgrepsanklagene

Eksen til Spice Girls-stjernen Mel B mener han blir feilaktig framstilt som «en fæl fyr».

AVVISER ANKLAGENE: Stephen Belafonte sier til kjendisnettstedet TMZ at han er sjokkert over anklagene fra Melanie Brown. Foto: NTB Scanpix
AVVISER ANKLAGENE: Stephen Belafonte sier til kjendisnettstedet TMZ at han er sjokkert over anklagene fra Melanie Brown. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmprodusenten Stephen Belafonte (41) avviser anklagene om at han skal ha mishandlet Spice Girls-stjerna Melanie Brown (41), og at han skal ha tvunget henne til sex med andre kvinner.

I mars kom nyheten om at duoen skal skilles etter ti år som ektepar.

Og tirsdag denne uka sjokkerte Mel B pressen da det kom fram at hun mandag fikk innvilget besøksforbud mot ham. I rettsdokumentene kommer Spice Girls-stjerna dessuten med en rekke grove anklager mot eksen.

Nettstedet TMZ, som har fått tilgang på dokumentene, har også vært i kontakt med Belafonte selv. Filmprodusenten avviser alle anklagene i et kort videointervju med TMZ.

Bekymret for barna

Belafonte, som har datteren Madison (5) med popstjerna, hevder overfor nettstedet at han ikke har hørt noen av anklagene tidligere.

- Jeg er veldig, veldig urolig for hvordan dette kommer til å påvirke barna. Og for hvor dypt hun har sunket, sier han til TMZ.

Mel B har dessuten datteren Angel Iris (10) med komiker Eddie Murphy (56), og datteren Phoenix (18) med eksmannen Jimmy Gulzar (41). Belafonte har på sin side en datter, Giselle, med ekskona Nancy Carmell.

Overfor TMZ stiller han spørsmål ved hvorfor eksen velger å gjøre dette når barna deres er på sosiale medier - der terskelen for nettmobbing som kjent kan være lav.

- Blir framstilt som en fæl fyr

Belafonte legger til at han er sjokkert over anklagene, som inkluderer at han skal ha hatt et skytevåpen ulovlig i hjemmet deres i Los Angeles.

STJERNE: Mel B (til venstre) fikk sitt gjennombrudd som en femtedel av popgruppa Spice Girls, som hadde enorm suksess på 90-tallet. Foto: Stewart Cook / NTB Scanpix
STJERNE: Mel B (til venstre) fikk sitt gjennombrudd som en femtedel av popgruppa Spice Girls, som hadde enorm suksess på 90-tallet. Foto: Stewart Cook / NTB Scanpix Vis mer

Tobarnsfaren er tidligere dømt for partnervold mot en annen kvinne, og kan derfor ikke ha skytevåpen.

- Jeg tror noen prøver å framstille meg som en fæl fyr. Dere så selvsagt at huset mitt ble ransaket og at ingen fant noenting, påpeker han overfor kjendisnettstedet.

I helga ble det altså kjent at politiet hadde slått til mot parets hus i Hollywood, på grunnlag av at de hadde en ransakingsordre. Ingen ble arrestert i ransakingen, der politiet lette etter skytevåpen, ifølge TMZ.

Møttes mens Mel B var gravid

Melanie Brown og Stephen Belafonte giftet seg i Las Vegas sommeren 2007, bare to måneder etter at hun fødte datteren Angel Iris. Paret møttes mens Mel B gikk gravid med barnet, hvis far er Eddie Murphy.

Mel B hevder i rettsdokumentene, ifølge Page Six, at hun falt pladask for Belafonte - men at hun i ettertid tror forelskelsen var en form for innbilning:

- På det tidspunktet var jeg sårbar. Jeg skulle føde som alenemor, selvtilliten min var veldig lav og hormonene mine var ute av balanse på grunn av graviditeten.

FIKK BARN SAMMEN: Stephen Belafonte og Mel B fikk datteren Madison i 2011. Foto: NTB Scanpix
FIKK BARN SAMMEN: Stephen Belafonte og Mel B fikk datteren Madison i 2011. Foto: NTB Scanpix


Vis mer

Ifølge popstjernen kom Belafonte plutselig inn i livet hennes som en engel.

- Han fridde til meg etter et veldig kort forhold. I etterpåklokskapens lys tror jeg godheten hans egentlig var hans måte å manipulere meg til underkastelse på, hevder Brown videre i dokumentene, ifølge Page Six.

- Stemmer med historier vi ofte hører

På nåværende tidspunkt er ingen av popstjernens anklager blitt bevist, og det er foreløpig ikke kjent om polititet vil innlede etterforskning av påstandene hennes.

Magasinet People har likevel forhørt seg med to eksperter på partnervold, som mener at Mel Bs påstander passer overens med historier de ofte hører.

- I forhold med partnervold prøver mishandleren å få og opprettholde makt og kontroll over ofrene. De trapper ofte opp oppførselen for å holde på den makten, sier Kelly Coyne, som er visepresident for organisasjonen Safe Horizons krisesentre.

PÅ PRISUTDELING: Melanie Brown, kjent som Mel B, på den røde løperen under Emmy-utdelingen i Los Angeles i fjor. Foto: Gus Ruelas / NTB Scanpix
PÅ PRISUTDELING: Melanie Brown, kjent som Mel B, på den røde løperen under Emmy-utdelingen i Los Angeles i fjor. Foto: Gus Ruelas / NTB Scanpix Vis mer

Ruth Glenn, direktør i en landsomfattende organisasjon som jobber mot partnervold i USA, sier til People at volden ofte utløses når offeret oppnår en grad av suksess eller selvstendighet.

- Uansett om det er snakk om Mel B eller noen andre, så vil mishandlerens taktikk inkludere fysisk mishandling, å hindre offeret fra å gjøre ting vedkommende vil eller må gjøre, og å få dem til å ikke føle seg fra nok, sier Glenn.

Direktøren, som selv har vært utsatt for partnervold i fortiden, legger til at mange ofre opplever at den psykiske mishandlingen er verre enn den fysiske.

- Det fører til at mange som overlever partnervold opplever posttraumatisk stress resten av livet, sier hun til People.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!