Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Paris Jackson:

Slår tilbake mot rykteflommen

- Jeg føler meg bedre enn noensinne.

SLÅR TILBAKE: Nylig meldte en rekke medier at Paris Jacksons mentale helse var såpass ustabil at hun hadde blitt innlagt. Nå slår hun tilbake mot ryktene. Foto: NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: Nylig meldte en rekke medier at Paris Jacksons mentale helse var såpass ustabil at hun hadde blitt innlagt. Nå slår hun tilbake mot ryktene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere denne uka kunne en rekke amerikanske medier, deriblant People, melde at Paris Jackson (20) hadde lagt seg inn på et rehabiliteringssenter for å «bedre sin emosjonelle helse».

20-åringen har i mange år vært åpen om vanskelige tider med depresjoner og angst, og da hun nylig tok en pause fra sosiale medier, tolket mange det som at hun hadde oppsøkt profesjonell hjelp.

Natt til torsdag, norsk tid, la imidlertid dattera til avdøde Michael Jackson ut et innlegg på Instagram der hun avdramatiserer situasjonen.

- Mediene overdriver som alltid. Ja, jeg har tatt en pause fra jobb, sosiale medier og telefonen min fordi det til tider kan bli for mye, og alle fortjener en pause, skriver hun til sine 3,4 millioner følgere.

- Jeg er glad og frisk, og føler meg bedre enn noensinne, skriver hun videre.

Depresjoner og angst

Jackson har de siste åra skapt et navn for seg selv i Hollywood. Som artist, modell og aktivist har hun nærmest blitt fast inventar på en rekke røde løpere.

Det å vokse opp i rampelyset har imidlertid ikke alltid vært like lett. I 2013 skapte den da 15 år gamle kjendisdattera overskrifter verden over, da det ble kjent at hun var innlagt for et selvmordsforsøk.

- Jeg hatet meg selv og hadde lav selvtillit. Jeg trodde ikke jeg kunne gjøre noe riktig, og at jeg ikke var verdig livet mer, sa hun til Rolling Stone i 2017 om selvmordsforsøket.

Dette var ikke det eneste forsøket hennes, og Jackson ble til slutt sendt til Utah. Der gikk hun på en terapeutisk videregående skole, noe som fikk store konsekvenser for hennes voksne liv.

- Det var bra for meg. Jeg er en helt annen person nå. Jeg var gal. Altså, faktisk gal. Jeg hadde tenåringsangst, og jeg led av depresjoner og angst uten at jeg fikk hjelp, sa hun i samme intervju.

MISTET FAREN: Som datter av avdøde Michael Jackson, har Paris Jackson vokst opp i rampelyset. Det har ikke alltid vært like lett. Her avbildet med sine egne og farens søsken etter farens død. Foto: NTB Scanpix
MISTET FAREN: Som datter av avdøde Michael Jackson, har Paris Jackson vokst opp i rampelyset. Det har ikke alltid vært like lett. Her avbildet med sine egne og farens søsken etter farens død. Foto: NTB Scanpix Vis mer

20-åringen hevdet også at hun som 14-åring ble seksuelt misbrukt, uten at hun har spesifisert hva som skjedde.

- Jeg vil ikke gi for mange detaljer. Men det var ikke en god opplevelse i det hele tatt, og det var veldig vanskelig for meg. Jeg fortalte det ikke til noen, sa hun.

Kritikk etter magasinforside

Ifølge IMDb spilte 20-åringen i 2017 i flere tv-serier og mindre filmer. Hun har også vært med i en rekke musikkvideoer.

I tillegg har Jackson gjort stor suksess som modell, og hun har prydet flere magasinforsider de siste åra - deriblant Harper's Bazaar Singapore.

KJENDIS: Paris Jackson er ofte å se på rød løper. Her avbildet i mai 2018. Foto: NTB Scanpix
KJENDIS: Paris Jackson er ofte å se på rød løper. Her avbildet i mai 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sistnevnte forside landet hun i august 2018, men det var ikke bare lovord å hente etter at magasinet kom ut. Paris Jackson har nemlig tidligere vært åpen om sin legning, og innrømmet at hun liker både gutter og jenter. Nettopp dette vekket den gang store reaksjoner.

I et lengre innlegg på sin Instagram-profil takket 20-åringen for muligheten til å bli avbildet av magasinet i Singapore, noe som fikk LHBT-samfunnet til å se rødt.

I Singapore er det nemlig svært strenge regler når det gjelder homoseksualitet, og mange reagerte derfor sterkt på hvorfor hun ville ta del i å fronte magasinet.

I en hissig artikkel, med overskriften «Paris Jacksons forside av Harper's Bazaar Singapore er hykleri», kom LHBT-bevegelsen med krass kritikk.

I lys av uenighetene så kjendisdattera seg nødt til å kommentere saken, noe hun gjorde i et innlegg på Twitter.

«Jeg visste ikke, jeg beklager. Jeg var takknemlig for muligheten jeg fikk, men nå sletter jeg innlegget mitt. Jeg ønsker ikke å være en hykler eller såre noen. Min støtte overfor LHBT-bevegelsen kommer før min kjærlighet for mote og at jeg var takknemlig for sjansen jeg fikk. Nok en gang, jeg er lei meg», skrev hun.

I ettertid slettet Jackson innlegget på Instagram der hun stolt viste fram forsida. Til tross for at hun beklaget overfor LHBT-medlemmer, lot hun ikke være med å svare på artikkelen deres.

«Jeg vil legge til at dersom et LHBT-medlem er på forsida i et land som er imot homoseksualitet, så burde det feires. Er ikke det et steg framover? Igjen, jeg er lei meg. Jeg mente ikke å være en hykler eller å såre noen. Men artikkelen er rett og slett latterlig», skrev hun videre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!