Kjoledebatten:

Slår tilbake mot ryktene

Eieren avkrefter at Kim Kardashian ødela Marilyn-kjolen.

MET-GALLA: Kim Kardashian dukket opp i gjenbruk på den røde løperen. Foto: Doug Peters/EMPICS/NTB
MET-GALLA: Kim Kardashian dukket opp i gjenbruk på den røde løperen. Foto: Doug Peters/EMPICS/NTB Vis mer
Publisert

Under årets Met-galla var det trolig flere som fikk hakeslepp da de fikk øye på Kim Kardashian (41) som valset opp de velkjente trappene i en tettsittende glitterkjole. Her kunne hun også røpe at den elegante kjolen tilhører en historisk Hollywood-legende.

- Dette er Marilyn Monroes kjole og den er 60 år gammel. Hun hadde på seg denne da hun sang «Happy Birthday» til president John F. Kennedy i 1962, sa Kardashian til Vogue på den røde løperen, ifølge People.

Alle var imidlertid ikke like begeistret over realitystjernas kjolevalg, og nylig har flere hevdet at det verdifulle kunstverket er skadet grunnet Kardashian-søsteras bruk.

Nå svarer likevel Ripley's på den mye omtalte kjolekritikken, og avslører hva som egentlig skjedde med den berømte kjolen.

OVERRASKER: Kim Kardashian overrasker med kjolen sin på Met-gallaen. Video: AP Vis mer

- Var det verdt det?

Blant de som mener at kjolen har blitt ruinert er eier av den største private samlingen av Marilyn Monroe-eiendeler, Scott Fortner. Han er også personen bak Instagram-kontoen The Marilyn Monroe Collection, der han har over 100 000 følgere.

Her har Fortner delt en rekke bilder som sammenlikner kjolen før og etter Met-gallaen. Bildene viser blant annet diamanter som har falt av og rifter i materialet.

«Var det verdt det?», skriver blant annet Marilyn-samleren frustrert under bildet.

I skrivende stund har innlegget fått tusenvis av likerklikk, og har også blitt delt av andre motekontoer, deriblant Instagram-brukeren Diet_Prada. Her har innlegget fått over 200 000 likerklikk.

- I samme stand

Den nåværende eieren av kjolen, Ripley's Believe It or Not!, avkrefter imidlertid at kjolen har kommet til skade grunnet Kardashian.

«Hun skadet ikke plagget på noen som helst måte under den korte tida som den ble brukt på Met-Gallaen», skriver Ripley's i en uttalelse.

HISTORISK: Marilyn Monroe er den eneste som har brukt kjolen før Kim Kardashian, og det gjorde hun i forbindelse med bursdagssang til president John F. Kennedy. Foto: Snap/REX/NTB
HISTORISK: Marilyn Monroe er den eneste som har brukt kjolen før Kim Kardashian, og det gjorde hun i forbindelse med bursdagssang til president John F. Kennedy. Foto: Snap/REX/NTB Vis mer

Seinere ble det også kjent at realitydronninga skiftet til en replika av den dyrebare kjolen, og at den ekte kjolen bare ble brukt på den røde løperen.

DEMONSTRERER: En kvinne rev av seg kjolen i protest på den røde løperen i Cannes fredag 20. mai. Video: Reuters / AP Vis mer

«Fra bunnen av Met-trinnene, der Kim kom inn i kjolen, til toppen der den ble returnert, var kjolen i samme stand som den startet i», bemerket Ripleys VP for publisering og lisensering, Amanda Joiner.

Joiner jobbet tett med realitystjerna under tida hun bar plagget, og reiste også fra Orlando til New York sammen med «Happy Birthday»-kjolen.

- Anses som hellig

Michelle Morgan, forfatter av boka «The Girl: Marilyn Monroe, the Seven Year Itch, and the Birth of an Unlikely Feminist» er blant Marilyn Monroe-ekspertene som også har kritisert realitystjernas bruk av kjolen overfor New York Post.

Hun forklarte over nettstedet at hun var «ekstremt skuffet».

- Kjolen er ekstremt skjør og har tidligere blitt holdt under temperaturkontrollerte forhold. Men nå er den her, ikke bare i bruk, men også i et rød løper-miljø hvor alt kunne ha skjedd med den, fortalte hun.

«THE KARDASHIANS»: Kardashian-familien har fått mye kritikk etter premieren på sin nye serie, og det er spesielt én detalj som har skapt reaksjoner. Video: Disney+ / Youtube. Reporter: Anna Celine Hanisch. Vis mer

Nina Boski, som står bak TV-dokumentaren og podkasten «Marilyn: Behind the Icon», sa seg også enig i Morgans kritikk.

- Fansen er rasende fordi det er en av de tingene i Marilyn-samfunnet som anses som hellig. Kjolen er den mest typiske Marilyn Monroe-gjenstanden, og den ble båret én gang av henne, sa Boski.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer