Grunde Myhrer:

Slår tilbake mot rykter: - Direkte farlig

Reality-profilen tar et kraftig oppgjør.

OPPGJØR MED RYKTENE: Da det gikk rykter om at Grunde Myhrers fallskjermulykke var et PR-stunt, så han seg nødt til å avkrefte dette. Til Dagbladet forteller han hvorfor det var viktig for ham. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
OPPGJØR MED RYKTENE: Da det gikk rykter om at Grunde Myhrers fallskjermulykke var et PR-stunt, så han seg nødt til å avkrefte dette. Til Dagbladet forteller han hvorfor det var viktig for ham. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Når man lever et liv som offentlig person, skjer det ofte at folk setter ut rykter om en. Dette har kanskje spesielt blitt utbredt her til lands etter at nettsamfunnet Jodel meldte sin ankomst - der man som bruker deler anonyme meldinger.

På Jodel finnes det blant annet en egen kanal der brukere deler kjendissladder. Det deles også ut komplimenter og gladnyheter i kanalen, men alt som skrives der bør tas med en klype salt.

En som har fått oppleve ufine rykter om seg selv på slike nettsamfunn, er realityprofilen Grunde Myhrer (23). Da Dagbladet møtte ham før Høyer-festen forrige uke, delte han et rykte han beskriver som «direkte farlig».

HANG FAST: Realitykjendis Grunde Myhrer ble hengende fast i et tre etter et fallskjermhopp i Tønsberg lørdag. Foto/video: Peder Gjersøe og Grunde Myhrer Vis mer

Hang fast i et tre

I slutten av mai kunne Tønsbergs Blad melde at en fallskjermhopper hadde blitt hengende fast omkring 20 meter over bakken i et tre ved Jarlsberg Luftsportssenter i Tønsberg.

Den uheldige hopperen viste seg kort tid etter å være nettopp Myhrer. Både redningshelikopter og brannmannskaper bidro i redningsaksjonen, og 23-åringen kom seg omsider trygt på bakken igjen.

REDNINGSARBEID: Klatrere fra brannvesenet i Drammen på vei opp for å redde Myhrer. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
REDNINGSARBEID: Klatrere fra brannvesenet i Drammen på vei opp for å redde Myhrer. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer

Ifølge Myhrer ville imidlertid ryktene i ettertid ha det til at det hele var et PR-stunt. Akkurat dét synes han var en ufin ting å si.

- Det måtte jeg gå ut og avkrefte med en gang. Det hele kunne jo vært ganske alvorlig for min egen del, men også med tanke på ressursene som ble satt i sving, alt fra Sea King-helikopteret til sykehuset og brannvesenet, synes jeg det er en spesiell ting å påstå, forteller han.

- Direkte farlig

Realityprofilen forteller at det ovennevnte ryktet antakelig er det villeste han har hatt på seg, og fastslår hvor viktig det var for ham å avkrefte det hele da det ble skrevet.

- Hvis folk går rundt og tror på sånne ting, så er det overhodet ikke bra. Det er så fort gjort at man tror på det også, spesielt når det handler om en som er en påvirker og kan påvirke unge mennesker. Så det å sette ut sånne rykter synes jeg er direkte farlig, egentlig, sier Myhrer til Dagbladet.

GRUNDE MYHRER: Selv om ting kanskje virket greit på skjermen, var ikke alt helt som det skulle for Grunde Myhrer, en av årets deltakere i Camp Kulinaris. Nå forteller han hvordan han egentlig hadde det. Vis mer

Han forteller imidlertid at han ikke ble skremt av ulykken, og at fallskjermhoppingen er noe han vil fortsette med i lang tid framover.

- Jeg er veldig glad for at jeg begynte med det. Det er mye glede i den sporten, også er det et veldig godt miljø. Jeg tror det er noe av det beste - folkene som driver med det.

- På en måte greit

I tillegg til ryktet om fallskjermulykken, har Myhrer også vært offer for mer «uskyldige» rykter de siste åra.

Disse tar han imidlertid ikke like alvorlig, og børster det heller bort.

- Mange har påstått at de har ligget med meg, og det har vært mye rart. Det er jo noen ting som selvfølgelig sårer, og det er jo ikke noe gøy. Men så lenge jeg vet at ryktene ikke har noen rot i virkeligheten så er det på en måte greit, fastslår Grunde Myhrer.