Stine Næss-Hartmann:

Slår tilbake mot sexpress etter fødsel

Krever fokusskifte etter fødsel.

MANGE SPØR: Hvordan var det å ha sex eter fødsel, er et av spørsmål «Farmen»-deltaker Stine Næss-Hartmann får fra sine følgere på Instagram. Video: Stine Næss-Hartmann. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For seks uker siden kom nyheten om at den tidligere «Farmen»-deltakeren og treningsinfluenseren Stine Næss-Hartmann (34) hadde fått en sønn. Den gledelige nyheten delte hun med sine over 23 tusen følgere på Instagram.

Med en solid plattform har 34-åringen gjennom svangerskapet valgt å belyse flere temaer for sine følgere. Mot slutten valgte hun blant annet å dele sin erfaring med herpes i underlivet, og etterlyste mer åpenhet rundt hvordan det blant annet kan påvirke en fødsel.

Nå, seks uker etter at hun ble mamma for første gang, har hun imidlertid oppdaget flere områder rundt kvinnehelse hun selv mener får for lite oppmerksomhet.

«Pulepress»

Torsdag delte nemlig Hartmann et svært ærlig og åpent innlegg på sin Instagram, der hun forteller at flere har stilt henne spørsmål om det å ha sex etter fødsel, og om hun har hatt det ennå.

«Tanken har ikke streifet meg ennå. Å få noe pressa opp i det hølet nå virker så fjernt,» skriver hun blant annet i innlegget.

Videre forteller hun om hvordan det oppleves at fokuset er større på sex og på hvilken prevensjon man skal begynne på, enn på hvordan det faktisk står til nedentil, med bekkenet og med magemusklene etter en fødsel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer