Coronaviruset:

Slår tilbake mot smitte-anklager

Fyrst Albert av Monaco mener han på ingen måte kan ha smittet prins Charles av Wales.

BENEKTER: Fyrst Albert av Monaco og prins Charles av Wales har begge testet positivt for covid-19. Like før begge ble syke, møttes de i London. Nå går førstnevnte hardt ut og frasier seg smitteansvaret. Her er de fotografert sammen i Oslo i 2001, i forbindelse med bryllupet til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: NTB scanpx
BENEKTER: Fyrst Albert av Monaco og prins Charles av Wales har begge testet positivt for covid-19. Like før begge ble syke, møttes de i London. Nå går førstnevnte hardt ut og frasier seg smitteansvaret. Her er de fotografert sammen i Oslo i 2001, i forbindelse med bryllupet til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: NTB scanpx Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Coronaviruset diskriminerer ikke, noe de siste ukene har vært en tydelig bekreftelse på. Flere i Hollywood har blitt både syke og dødd som følge av viruset, og det har allerede rukket å infiltrere to av verdens mest prestisjetunge kongehus.

Først ut var fyrst Albert II (62) av Monaco, som den 19. mars fikk påvist smitte. Han opplevde bare milde symptomer, og er etter forholdene ved god helse. Smitte-nyheten vekket internasjonal oppsikt, og det ble tidlig spekulert på hvem han hadde fått viruset av og om han hadde smittet noen andre.

Bare et par dager i forveien hadde han nemlig deltatt på et klimaarrangement i London, der han blant andre møtte prins Charles (71) av Wales. Bare dager etter at Albert testet positivt, offentliggjorde Clarence House at prins Charles også var smittet.

Benekter smitting

Også Charles har bare hatt milde symptomer, og sitter i likhet med fyrsten i isolat den kommende perioden. Da nyheten om prins Charles ble offentliggjort begynte flere å stusse. Var det slik at en kongelig virkelig hadde smittet en av sine egne?

Det har den monegaskiske fyrsten et klart svar på. I et radiointervju med franske RTL, går fyrsten hardt ut mot ryktene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer