Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Meghan Markle og prins Harry:

Slektningen hennes ble halshogget av prins Harrys forfedre

Slektsgranskere har funnet en alt annet enn hyggelig familiehistorie.

SLEKTSGRANSKING: I en ny undersøkelse viser det seg at en av prins Harrys forfedre sørget for at en bak i kjærestens slekt mistet hodet sitt Foto: NTB Scanpix
SLEKTSGRANSKING: I en ny undersøkelse viser det seg at en av prins Harrys forfedre sørget for at en bak i kjærestens slekt mistet hodet sitt Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Med moderne genforskning og tilgjengelige arkiver, har det aldri vært enklere å ta et dypdykk i sin egen slektshistorie. Det har blant andre det mye omtalte paret prins Harry (33) og skuespillerstjerna Meghan Markle (36) fått erfare.

Ifølge The Telegraph viser det seg nemlig at en av forfedrene til prins Harry, kong Henry den åttende, skal ha sørget for Lord Hussey, som var bak i Markles slekt, ble halshogget.

Han ble beordret drept etter flere år i kongens tjeneste. Hussey ble slått til ridder i 1497 som følge av sin innsats, men ble drept i 1536. Kongen følte ikke at Hussey gjorde nok under et opprør, og sørget derfor at hans lojale lakei ble kvitt hodet sitt.

Den drepte lorden var tipp-tipp-oldefaren til kaptein Christopher Hussey. Han forlot England på 1650-tallet og ble grunnleggeren av Nantucket, en by i den amerikanske delstaten Massachusetts. Ti generasjoner seinere, i et nytt amerikansk slektstre, dukker Thomas W. Markle opp, faren til Meghan Markle.

I undersøkelsen av Markles slektstre, gjort av avisa, skal Markles familie også ha blitt fratatt land og rikdom etter å ha mistet støtten fra folket.

Er i slekt

Det er imidlertid ikke bare The Telegraph som drar nytte av nyere forskning og slektsgransking. For noen måneder siden serverte også Daily Mail et oppslag i britisk presse om at duoen faktisk er i slekt.

Saken fortsetter under bildet:

KJÆRLIGHETEN BLOMSTRER: Skuespiller Meghan Markle og prins Harry klarer ikke å skjule sin stormforelskelse. Her avbildet i Canada under Invictus Games i september. Foto: NTB scanpix
KJÆRLIGHETEN BLOMSTRER: Skuespiller Meghan Markle og prins Harry klarer ikke å skjule sin stormforelskelse. Her avbildet i Canada under Invictus Games i september. Foto: NTB scanpix Vis mer

Selv om de har vokst opp flere tusen kilometer unna hverandre, har prins Harry og Markle faktisk en fellesnevner på slektstrærne sine.

Fra 1480 til 1516 levde en mann som het Ralph Bowes. Det er denne mannen, som forsvant ut av verden for mer enn 15 generasjoner siden, som begge er i slekt med.

Mens prins Harry er i slekt med ham via sin far prins Charles og bestemor dronning Elizabeth, er det farssiden til Markle som er felleslinken her.

Forlovelse i vente

Ifølge avisa skal de to turtelduene vært kjent med det nyoppdagede slektskapet, som det tilsynelatende ikke ser ut til at de bryr seg om.

Siden november i fjor har det vært offentlig kjent at prins Harry og Markle er et par, og spekulasjonene rundt en kommende forlovelse har ikke latt vente på seg.

Tidligere denne måneden ble det nemlig bekreftet at Markle sa opp sin hovedrolle i den populære TV-serien «Suits».

I en ny dokumentar, titulert «Prince Harry and Meghan: Truly, Madly, Deeply», diskuterer både venner og kongehuseksperter hva det vil si for Markle å gå inn i et seriøst forhold med prinsen.

Der er blant annet det å trappe ned på karrieren ett av temaene.

- Hvis man skal bli en prinsesse må man ofre visse ting, og det er opp til Meghan å bestemme, uttalte Tom Sellers, en av Markles venner, i dokumentaren, ifølge OK Magazine.

Saken fortsetter under:

STJELER ET KYSS: 21 år gamle Victoria McRae har fridd til prins Harry to ganger tidligere. På det tredje forsøket lurte hun til seg et lite kyss. Video: 9NEWS Vis mer Vis mer

PR-konsulenten Nick Ede snakket også ut om forholdet til det rojale paret, og kom med flere påstander om hvorfor forlovelsen er rett rundt hjørnet.

- Det er flere tegn på at det snart skjer. Bare det at Markle la ned alle sine sosiale medier kontoer, er et tegn på det er de to.

Ifølge OK Magazine mener ekspertene at man kan forvente et frieri ganske snart.

- Jeg tror nok vi kan forvente en forlovelse innen året er omme.

På boligjakt

For noen måneder siden ble det kjent at prins Harry og Markle er på boligjakt - men før de eventuelt kan flytte inn sammen, må de imidlertid forlove seg.

Den gamle tradisjonen i Storbritannia sier at britiske kongelige ikke flytter sammen med sine respektive partnere før de har giftet seg. Selv om tradisjonen har endret seg noe, forventes det likevel at paret forlover seg før de blir samboere.

Det er i det eksklusive området Costwolds, sør i England, at paret ser etter bolig, ifølge Daily Mail.

Boligene i området koster flere millioner britiske pund, og dersom duoen ender opp der, får de naboer som Beckham-familien, Kate Moss (43) og Lily Allen (32).

Ifølge den britiske kongehus-eksperten Katie Nicholl er det grunn til å tro at Markle vender snuta mot London allerede denne måneden.

Flytter inn til prinsen

Den britiske prinsen bor i Nottingham Cottage, som ligger rett bak Kensington Palace, og ryktene sier at Markle i første omgang kommer til å flytte inn hos ham.

- Hun har allerede en egen garderobe med klær hjemme hos Harry og kommer til å tilbringe all sin tid der framover, hevder Nicholl.

Hun påpeker at det ikke er sikkert at paret kommer til å bli forlovet før neste år, og at et eventuelt bryllup ville passet perfekt i juni. Årsaken er blant annet hertuginne Kates graviditet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!