Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Åpenhjertig Stian Thorbjørnsen:

Slet med alkoholmisbruk og vanskelig økonomi før han møtte veggen

Forteller i ny bok.

OM DEN TØFFE TIDEN: Artist Stian Thorbjørnsen forteller om et liv med mye alkohol, vanskelig økonomi og lykkepiller. Foto:  Lars Eivind Bones / Dagbladet
OM DEN TØFFE TIDEN: Artist Stian Thorbjørnsen forteller om et liv med mye alkohol, vanskelig økonomi og lykkepiller. Foto:  Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag denne uken lanserer den norske artisten Stian «Staysman» Thorbjørnsen (34) selvbiografien «How to become a norsk superkjendis».

Her forteller han blant annet om den store drømmen om å bli en kjent musiker, og den lange harde veien han har gått for å komme dit.

I boken forteller han også om tiden før han ble kjent gjennom blant annet TV-konkurransene «Paradise Hotel», «Robinsonekspedisjonen» og «Skal vi danse». Det innebar blant annet en tøff periode hvor han ble rammet av depresjon.

«Det var da jeg trodde at ting skulle bli lysere, at det ble mørkere. På et punkt var det nesten helt sort», starter Stian med å fortelle i kapittelet som har fått navnet «Veggen».

- Jeg var på fylla i dagevis

34-åringen gjorde sitt første dykk inn i rampelyset sammen med kompisen Lasse Jensen da de vant «Se og Hørs Sommerstjerner» i 2010 med «Staysman og Lazz».

Dette gjorde at duoen fikk litt flere spillejobber, og de ga ut to låter på Sony. Samtidig sluttet de sine vanlige jobber for å satse for fullt på musikken. Endelig trodde Thorbjørnsen at de skulle de få det store gjennombruddet - men der tok han feil.

De færreste visste hvem guttene var, Sony var nesten umulig å få kontakt med og låtene var ikke spesielt kredible. Ingenting skjedde.

Frustrasjonen over å ha jobbet beinhardt uten å få det resultatet Thorbjørnsen hadde håpet på, ledet ham inn i en ond spiral. Og han fortsatte å gjøre det han trodde han var best til - drikke alkohol.

«Jeg var på fylla i dagevis. Tidligere, da jeg hadde hatt lange fyllekuler, drakk jeg bare fordi det var gøy. Nå var det annerledes. Nå drakk jeg fordi jeg følte meg jævlig. Totalt mislykka. Mamma og pappa hadde vært småbekymra en stund, men nå begynte de for alvor å bli urolige. Jeg var blitt 28 år. Fortsatt ikke fått til noe. Mamma forsøkte å ta alvorspraten,» skriver han i boka.

MISTA EN KOMPIS: I NRK-programmet «Dama til» forteller Stian Thorbjørnsen om tiden i forsvaret. - En kompis av meg ble drept der nede og man får det kanskje litt for tett på kroppen. Video: NRK Vis mer Vis mer

Ble sendt til psykiater

Det var da Stian Thorbjørnsen møtte veggen.

I denne perioden hadde han ifølge seg selv knapt råd til å betale husleia og spiste knekkebrød til hvert måltid. Han endte opp med å gå på fylla i en uke i strekk før han bestemte seg for å dra til legen.

Derfra ble han videresendt til en psykiater som, ifølge Stian, ikke var interessert i å høre på ham - kun skrive ut Cipraplex. Også kalt lykkepiller.

«Disse pillene fungerte mot sin hensikt for meg. De tok fullstendig knekken på all sexlyst, i tillegg til bare å gjøre meg mer deprimert. I ettertid har jeg tenkt mye på de «medisinene», at årsaken til at man får dem er å dra deg enda lenger ned i kjelleren. På den måten, når man går av pillene, så føler man seg bedre. Ble forklart at det var en tilvenningsfase hvor mange kunne oppleve større depresjon enn den man i utgangspunktet hadde. Høres jo logisk ut, det?»

Karrieren løsnet etter «Paradise Hotel»

Det var imidlertid først to år senere at Thorbjørnsen ble et kjent fjes i de norske hjem. Da deltok han nemlig i TV3s realityserie «Paradise Hotel». Året etter var han også med i «Robinsonekspedisjonen» på samme kanal.

Etter reality-suksessen fikk Thorbjørnsen og makkeren Lasse Jensen endelig stor suksess med «Staysman og Lazz», og i fjor deltok duoen blant annet i Melodi Grand Prix med låten «En godt stekt pizza».

FIKK DELE PREMIEN: Stian fikk dele premien med Vida Lill Gausemel, da hun i 2012 vant «Paradise Hotel». Til høyre deres realitykollega Miguel Kristiansen.
Foto: Sølve Hindhamar, Se og Hør
FIKK DELE PREMIEN: Stian fikk dele premien med Vida Lill Gausemel, da hun i 2012 vant «Paradise Hotel». Til høyre deres realitykollega Miguel Kristiansen.
Foto: Sølve Hindhamar, Se og Hør
Vis mer

I sommer reiste gutta landet rundt og holdt konserter som Staysman & Lazz, og Stian ledet også «Allsang på grensen» med Katrine Moholt.

I november i fjor danset Thorbjørnsen seg også til en imponerende andreplass i «Skal vi danse».

- Det var ingen som trodde at jeg skulle komme til noen finale i «Skal vi danse». Det er helt drøyt, og jeg er veldig stolt, jublet han til Seoghør.no kort tid etter at Adelén Rusillo Steen stakk av med seieren.

Fridde på Se og Hørs kjendisgalla - giftet seg på TV

Privat har livet også falt på plass for den folkekjære Fredrikstad-gutten.

Under Se og Hørs kjendisgalla i november i fjor overrasket han alle da han fridde til kjæresten Tina Svestad.

To måneder senere ble han selv tatt på senga da forloveden overrasket med storslått bryllupsfest, i forbindelse med TV2-programmet «Senkveld med Thomas og Harald» og deres konsept «Senkveld Surprise», i slutten av januar.

FRIERI: Stian "Staysman" Thorbjørnsen frir til kjæresten Tina Svestad på scenen under Kjendisgallaen 2015 på Chat Noir i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FRIERI: Stian "Staysman" Thorbjørnsen frir til kjæresten Tina Svestad på scenen under Kjendisgallaen 2015 på Chat Noir i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Det var helt surrealistisk. For en time siden visste jeg ikke at jeg skulle gifte meg, og nå står jeg her, fortalte en overveldet Thorbjørnsen til Seoghør.no like etter vielsen

- Hun er verdens vakreste. Det er helt utrolig. For en jobb hun har lagt ned. Vi klarte liksom å toppe frieriet på Kjendisgallaen, lo han.

Sammen har paret sønnen Lennox (2), mens Thorbjørnsen i tillegg har sønnen Viktor (8) fra et tidligere forhold.

- Familietiden betyr alt for meg. Når jeg er sammen med dem, får jeg virkelig koblet fra alt annet. De gir meg en ubeskrivelig ro i kroppen, fortalte han til Se og Hør i sommer.

Før Stian Thorbjørnsen møtte kona, levde han et utsvevende liv med fest og moro, men det endret seg da han møtte sin store kjærlighet.

- Etter at jeg traff Tina, er det skjedd så mye bra i livet mitt at jeg vet ikke hvor jeg skal starte, delte han videre.

- Jeg lever en hektisk tilværelse - og hadde jeg ikke hatt det holdepunktet i livet, så vet jeg ikke hvordan det hadde gått. Jeg har alt å takke henne for.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Seoghør.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!