Emma Stone:

Slet med angst og flyktet fra Hollywood. Nå er Emma Stone Oscar-favoritt

Veien til sin andre Oscar-nominasjon har ikke bare vært enkel for det svenskættede stjerneskuddet.

STOR FORANDRING: I 2007 hadde Emma Stone en mindre rolle i komedien «Superbad» (t.v.). Etter mange prøvelser og krevende roller er hun blant storfavorittene til å vinne Oscar med «La La Land». Foto: NTB scanpix
STOR FORANDRING: I 2007 hadde Emma Stone en mindre rolle i komedien «Superbad» (t.v.). Etter mange prøvelser og krevende roller er hun blant storfavorittene til å vinne Oscar med «La La Land». Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til mandag (norsk tid) kan skuespiller Emma Stone (28) vinne sin aller første Oscar-statuett for filmen «La La Land», der hun spiller mot Ryan Gosling (36).

Filmen, som fikk terningkast fem av Dagbladets anmelder, er for øvrig nominert i hele 14 kategorier, noe som er rekordhøyt. Bare «Titanic» og «All About Eve» har tidligere oppnådd like mange Oscar-nominasjoner, ifølge Variety.

Rollen hennes i «La La Land» har allerede sikret henne priser på utdelinger som Golden Globe, SAG Awards og AACTA International Awards, samt flere nominasjoner.

Selv om Emma Stone i dag anses som en av Hollywoods største filmstjerner, har 28-åringen opplevd nedturer og tøffe tider i privatlivet sitt.

Fikk angst da hun var 7 år

Allerede som syvåring slet hun med psykiske problemer som angst og panikkanfall, noe som førte til at foreldrene insisterte på at hun måtte få psykologhjelp.

- Angsten var konstant. Jeg kunne spørre mamma hundre ganger om hvordan dagen ville se ut. Når skulle hun kjøre meg til skolen? Hvor skulle hun være? Hva skulle jeg ha til lunsj? Jeg følte meg kvalm. På et punkt kunne jeg ikke besøke venner - jeg kunne knapt gå ut døren til skolen, sa hun til Rolling Stone i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer