KRITIKK: Ed Sheeran har møtt hard kritikk etter at han dukket opp i første episode av sesong sju av fantasty-serien «Game of Thrones». Nå har stjerna sletta Twitter-profilen sin. Foto: HBO Nordic
KRITIKK: Ed Sheeran har møtt hard kritikk etter at han dukket opp i første episode av sesong sju av fantasty-serien «Game of Thrones». Nå har stjerna sletta Twitter-profilen sin. Foto: HBO NordicVis mer

«Game of Thrones»:

Sletta Twitter etter «Game of Thrones»-debut

Ed Sheeran dukket opp i første episode av fantasy-serien, men tilbakemeldingene har vært varierende.

(Dagbladet): Natt til mandag denne uka hadde sesong sju av fantasty-serien «Game of Thrones» premiere. En rekke fans fikk med seg første episode av den nest siste sesongen på strømmetjenesten HBO.

Men da den verdenskjente artisten Ed Sheeran (26) dukket opp i serien, ble det trolig litt for mye for enkelte. En rekke fans har nemlig stormet etter at Sheerans karakter dukket opp.

«GAME OF THRONES»: Ed Sheeran sammen med Maisie Williams som spiller Arya Stark i serien. Foto: HBO Nordic
«GAME OF THRONES»: Ed Sheeran sammen med Maisie Williams som spiller Arya Stark i serien. Foto: HBO Nordic Vis mer

Får kritikk

Bakgrunnen for den krasse kritikken skal være at en slik stjerne river serien bort fra dens magiske univers, ifølge The Telegraph.

Enkelte fans ble positivt overrasket over synet av stjerna, mens andre har uttrykket sin misnøye. Blant annet har en skrevet at de håper Sheerans rollekarakter blir spist av en ulv - og nå har Sheeran slettet sin Twitter-profil.

Flere hevder at dette skal ha vært på grunn av den krasse kritikken etter hans «Game of Thrones»-debut.

TV-anmelder i Dagbladet, Marie Kleve, forteller at «Game of Thrones» er en serie mange har et sterkt, nesten et personlig forhold til.

- Slik sett er det ikke så rart at noen slår piggene ut og blir skeptiske til det som kan se ut som en stjerne som vil profitere på hypen, forklarer hun .

Likevel forklarer Kleve at kritikken har vært smålig, og hun mener at Sheerans utseende passer godt inn i fantasty-serien.

- Han gjorde en god figur, og han har den perfekte «Game of Thrones»-looken, sier hun og legger til at sangen som stjernas karakter framførte i episoden var både nydelig og helt i stil med universet.

Saken fortsetter nedenfor.

VINTEREN ER HER: En ny trailer på hele to minutter avslører en del av handlingen i den kommende sesongen av «Game of Thrones». Video: HBO Vis mer

Ofte kjente personer

Til tross for at det meste av kritikken som har fått dekning i media har vært rettet mot Ed Sheeran, trekker Kleve frem at han gjorde en god figur.

- Det var andre skuespillere i den aktuelle scenen som framstod stivere enn ham, sier hun og trekker fram kritikken serien har fått tidligere.

- For øvrig var det en fin scene, fordi den tok opp fotfolkets skjebner i krigene - noe serien har fått mye kritikk for å hoppe bukk over før, forteller hun.

Kleve er klar på at fansen må tåle å se kjente stjerner i TV-serier.

- Hvis du ikke klarer å leve deg inn i fantasyhistorier der det dukker opp kjente fjes i noen av rollene, vil du slite med å se på det meste som kommer av filmer og serier fra Hollywood.

Ed Sheeran selv har ikke kommentert kritikken som har kommet mot ham.

Logget av

Dette er ikke første gang den 26 år gamle artisten har sletta sin profil. Tidligere i juli logget han nemlig av og i et intervju med The Sun har stjerna forklart hvorfor.

- Jeg har logget helt av Twitter nå. Jeg orker ikke lese det. Jeg går innom og det er ingenting annet enn folk som sier slemme ting. Twitter er en plattform for akkurat det, forklarte han og fortsatte:

- Én kommentar ødelegger dagen. Det er grunnen til at jeg måtte vekk. Du blir gal i hodet av å tenke over hvorfor folk misliker deg såpass mye.

FIKK KRITIKK FOR VÅPEN: «Game of Thrones»-fan Rasmuss Haraldsen hadde laget et nytt våpen til kostymet sitt i forbindelse med festpremieren av sjuende sesong. Målet var å imponere Hivju, men responsen ble ikke helt som forventet. Vis mer

Blir sjalu

«Game of Thrones» har blitt en TV-serie hvor folk engasjerer seg verden over - også her til lands. Mandag denne uken var det duket for premiere av den første episoden på Colosseum kino i Oslo.

Blant en rekke ivrig fans dukket også den norske skuespilleren, Kristofer Hivju (38) som spiller Tormund Giantsbane i serien, dukket opp på løperen.

SJALU:  Kristoffer Hivjus kone Gry Molvær var med på festpremieren av «Game of Thrones» på Colosseum kino i Oslo. Hun var ikke spesielt fornøyd med at Hivjus karakter Tormund flørter på skjermen. Reporter: Julie Solberg / Video: Marie Røssland Vis mer

Under mandagens storslåtte premiere møtte den verdensberømte skuespilleren opp sammen med kona, Gry Molvær, og hun kunne fortelle at hun blir sjalu når hun ser ektemannen på skjermen.

Mot slutten av sesong seks viste nemlig den hardbarka karakteren til Hivju nye sider av seg selv, da han flørtet hemninsløst med Brienne of Tarth, spilt av Gwendoline Christie.

- Blir veldig sjalu, sa Molvær til Dagbladet og ler.

Til Dagbladet kunne Hivju avsløre at de møtes igjen og at den nye sesongen vil by på mye actionscener.

- Det kommer til å bli mye action, avslørte han, uten å ville røpe noe mer.