«Paradise Hotel Sverige»

Sletter «Paradise»-sesong etter overgrepsanklager

Nent Group fjerner hele sesongen etter overgrepsanklager.

ANMELDES: En av de mannlige deltakerne bli nå anmeldt for overgrepsanklager på luksushotellet i Mexico. Foto: Patricia Recourt/Viaplay
ANMELDES: En av de mannlige deltakerne bli nå anmeldt for overgrepsanklager på luksushotellet i Mexico. Foto: Patricia Recourt/Viaplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at realitysuksessen «Paradise Hotel» har vært sentrum for en rekke kontroverser og skandaler gjennom åra. Den svenske versjonen er intet unntak.

Denne uka får seerne være vitne til at en av de mannlige deltakerne, Toby Johnson, blir kastet ut av luksushotellet i Mexico.

Produksjonen velger nemlig å sende 21-åringen tilbake til Sverige, etter at to av jentene på hotellet forteller at de har blitt utsatt for seksuelle overgrep av ham.

Det har fått Nent Group, produksjonsselskapet bak realityserien, til å ta grep, ifølge Expressen.

MERKELIG TIMING: I den svenske versjonen av «Paradise Hotel» er det sykehustema, der flere koblinger minner om virus-situasjonen som foregår i verden i dag. Vis mer

Anmelder

Etter at anklagene nådde svenske medier tirsdag, har nemlig hele den 14. sesongen av «Paradise Hotel» blitt fjernet fra strømmetjenestene Viaplay og Viafree.

Hendelsen har også blitt politianmeldt.

I en pressemelding uttaler Nordic Entertainment Group følgende:

«Nordic Entertainment Group har valgt å pause den pågående sesongen av Paradise Hotel etter at ny informasjon med anklager om overgrep har kommet. En politianmeldelse blir gjort i samråd med to kvinnelige deltakere».

- Det føles bra

I ukas første episode, som ble sendt i Sverige mandag, kommer Johnson inn i programmet igjen etter en periode på utsida. Det tar imidlertid ikke lang tid før han blir bedt om å forlate hotellet igjen, etter det som skal ha vært gjentatte regelbrudd, ifølge svenske Expressen.

Avisa omtaler en hendelse som utspiller seg da deltakeren Annie Dahlberg og Johnson befinner seg alene på et av rommene, der førstnevnte gjør det helt tydelig at hun ikke ønsker å ha sex med ham.

HYSTERISK TABBE: Produksjonen av svenske «Paradise Hotel» måtte tenke kreativt da det skjedde en teknisk feil under innspilling. Dette har fått blandede reaksjoner fra seerne. Video: Viafree.se / Rød Løper Vis mer

Deretter skal 21-åringen ha ført hånda si ned mot Dahlbergs underliv gjentatte ganger, mot hennes vilje.

Når den andre kvinnelige deltakeren, Jennifer Paatere, befinner seg alene med Johnson, drar han ned BH-en hennes slik at brystene hennes vises. Dette vises også i episoden.

Når hun seinere forteller hva som har skjedd til de andre deltakerne, bryter hun ut i gråt og sier at hun vil hjem.

- Jeg ble veldig lei meg over det som skjedde, det dro opp masse vonde følelser. Jeg tror mange jenter kan kjenne seg igjen. Jeg kjenner meg utnyttet i situasjonen med Toby, og det føles ikke kjempegøy, sier hun i programmet.

Hun legger også til at nei betyr nei, uten at man skal behøve å forklare hvorfor.

- Det føles bra, jeg snakket med de i formiddag og sa at jeg vil politianmelde, og at jeg ønsket å få tildelt det materialet jeg trenger for å politianmelde, har Paatere uttalt til Expressen, etter at nyheten ble kjent i Sverige.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Annie Dahlberg, Jennifer Paatere og Toby Johnson, foreløpig uten hell.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer