«Ex on the Beach»

Sletter serie etter klagestorm

Svenske Dplay fjerner den første sesongen av danske «Ex on the Beach» etter flere klager. Norge følger ikke etter.

DEBATT: Da flere svenske Instagram-brukere fyrte seg opp over gamle klipp fra «Ex On The Beach» og «Paradise Hotel» i Danmark valgte leverandøren å avpublisere. Video: Dplay / Viaplay. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Ex on the Beach» har vært gjenstand for kritikk gjentatte ganger, både her til lands, og i våre naboland. Det er særlig mobbing, stort sexfokus, mye alkohol og nakne kropper som har fått kritikerne til å komme på banen.

Nå er det danskenes første sesong av serien som er i søkelyset, og det er i nabolandet Sverige hvor klagene har haglet. Den svenske journalisten og influenseren Johanna Bladh startet emneknaggen #VadVisarNi, på norsk «hva viser dere», hvor hun har lagt ved flere klipp fra serien.

Blant annet viser hun deltakeren Mathias Severinsen som omtaler seg selv om «Dr. Cock» under en utkledningsfest. Der forteller han at superkraften hans er å knekke ryggen på kvinner som ikke klarer å oppføre seg – med sin «store, svarte penis».

Et annet eksempel viser samme kar som mener han er i sin fulle rett til å kalle en av de andre deltakerne «ludder».

«Hver tredje time anmeldes et seksuelt overgrep i Sverige. Volden mot kvinner i relasjoner består. På skolen kalles kvinner for horer. Samtidig er dette hva unge personer vokser opp med å se på. Det er deres forbilder – realitykjendiser med hundretusener av følgere på sosiale medier», skriver Bladh i Instagram-innlegget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer