Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Angrepet i Manchester:

Slettet Manchester-melding etter hets fra fansen

Kim Kardashian ble kritisert for å glemme folket.

FIKK KRITIKK: Realitystjerna Kim Kardashian forsøkte å komme med en melding om angrepet i Manchester. Etter kritikk fra flere fans, slettet hun innlegget. Foto: NTB scanpix
FIKK KRITIKK: Realitystjerna Kim Kardashian forsøkte å komme med en melding om angrepet i Manchester. Etter kritikk fra flere fans, slettet hun innlegget. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Seint mandag kveld ble minst 22 mennesker drept og 59 skadd da en Ariana Grande-konsert i Manchester ble angrepet av en selvmordsbomber. Flere av de drepte og skadde er barn. 22 år gamle Salman Abedi er hovedmistenkt i saken.

I kjølvannet av den tragiske hendelsen har flere uttalt seg. Familiemedlemmer, medmennesker og beboere i Manchester har skrevet sine siste hilsener på sosiale medier og i avisene.

Flere musikere har også kommet med meldinger og beklagelser, blant annet rettet mot Grande (23) - som kom tilsynelatende uskadd fra hendelsen. Da realitystjerna Kim Kardashian West forsøkte å gjøre det samme, fikk hun imidlertid en storm mot seg. Flere var nemlig svært misfornøyde med måten hun forsøkte å få fram budskapet på.

LYSGLIMT: Joe Aaron Gregory stod parkert på en parkeringsplass et steinkast unna Manchester Arena. Under en Ariana Grande-konsert mandag kveld oppstod en eksplosjon. Flere skal være døde, og titalls er sendt til sykehus. Video: Joe Aaron Gregory Vis mer

Slettet etter kritikk

All kritikken kan ha bidratt til at hun nå har valgt å slette meldingen.

Det var The Huffington Post som først omtalte saken. På Twitter og Facebook la Kardashian ut en melding med følgende innhold:

«Konserter skal være et sted der man skal slippe seg løs og ha det gøy. Så skummelt å ikke føle seg trygg i verden. Jeg elsker deg, Ariana Grande», skrev Kardashian på Twitter - sammen med et bilde av de to.

Bildet ble tatt på en Kanye West-konsert, og viser Kardashian, søstera Kendall Jenner og Grande som koser seg. Realitystjerna valgte imidlertid å slette bildet etter flere hatske meldinger fra fansen. Noen av meldingene lød som følgende:

«Du måtte legge ved et bilde av deg selv ... Ekkelt»

«Kim Kardashian er den eneste som hadde lagt ut et bilde av seg selv for å hedre Manchester-ofrene. Utrolig trist».

«Et nytt lavmål».

Flere poengterte også at de mente det var dårlig gjort å fokusere på Grande, som kom seg helskinnet fra hendelsen - mens andre måtte bøte med livet. Kardashians tweet ble seinere slettet, men Facebook-meldingen har hun latt stå. Kommentaren under med flest likerklikk lyder som følger:

«I stedet for Ariana, hva med å skrive at du tenker på alle familiene og vennene som mistet noen eller ble skadd under bomben?».

Det skal sies at Kardashian har flere meldinger om Manchester-terroren på sin Twitter-konto, som omhandler ofrene.

«Jeg kan ikke forestille meg frykten og angsten alle disse foreldrene som leter etter barna sine føler på», sto det i den første.

«Jeg ber for alle i Manchester. Dette er helt ubegripelig og hjerteskjærende», sto det i den andre.

Andre stjerner som Miley Cyrus, Demi Lovato og Jennifer Hudson har også lagt ut bilder med Grande etter terrorangrepet. De har imidlertid valgt å la bildene være på nettet.

Avlyste turneen

Det har vært stille fra Grande siden terroren fant sted. Hun har hun kommet med en melding personlig, på sin Twitter-konto.

«Ødelagt. Beklager, fra bunnen av hjertet mitt. Jeg har ikke ord», skrev hun. Meldingen er delt videre over en million ganger i etterkant, og artisten får støtte fra hundretusenvis av fans og kolleger.

Hun skulle etter planen holdt konserter på O2-arenaen i London torsdag og fredag, deretter skulle hun til Belgia, Polen, Tyskland og Sveits.

KAOS: Her flykter publikum i panikk, etter ett eller flere kraftige smell under konsert i Manchester. Et titalls personer er drept og flere skadd etter en alvorlig hendelse under en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena seint mandag kveld. Video: CNN / Joe Aaron Gregory Vis mer

- Vi sørger over livene som er gått tapt under denne feige handlingen. Vi ber dere alle om å tenke på ofrene, deres familier og alle som er rammet, sier Grandes manager, Scooter Braun, ifølge TMZ.

Sky News skriver på Twitter onsdag kveld at Grande har avlyst turneen sin etter angrepet. De siterer en av hennes talspersoner.

23-åringen er nå tilbake i Florida etter angrepet. Hun ble møtt på flyplassen av kjæresten sin, rapper Mac Miller, og familien. Ingen i hennes apparat har kommentert artistens tilstand foreløpig.

Hele Norges coronakart