Kronprinsesse Mette-Marit fyller 46 år:

Slik blir bursdagen

Kronprinsparet følger tradisjonen.

FYLLER ÅR: Kronprinsparet tilbragte store deler av sommeren på Sørlandet i år. Mette-Marit har bursdag i dag, mens Haakon fylte år tidligere i sommer. Foto: NTB Scanpix
FYLLER ÅR: Kronprinsparet tilbragte store deler av sommeren på Sørlandet i år. Mette-Marit har bursdag i dag, mens Haakon fylte år tidligere i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hele Norges kronprinsesse Mette-Marit fyller 46 år i dag, mandag 19. august.

Ifølge NTB blir det en privat feiring sammen med familien, slik også kronprins Haakon (46) pleier å feire sin fødselsdag.

Private feiringer

Kronprinsfamilien er ikke kjent for å ha store feiringer når de fyller år. Tradisjonen er et privat selskap sammen med familien. Tidligere har kronprinsessen uttalt at det ofte blir kake på sengen om morgenen.

Da Mette-Marit fylte 40 år ble det derimot holdt hagefest med over 200 inviterte gjester i Dronningparken. Det er tradisjon at det holdes gudstjeneste på Mette-Marit sin bursdag, og dette året ble den arrangert ute. Som regel holdes denne gudstjenesten i slottskapellet.

Første skoledag

Dagen i dag markerer også at prinsesse Ingrid Alexandra (15) starter på ny skole.

Prinsessen har fra 2014 til nå gått på Oslo Internasjonale skole på Bekkestua, men skal nå starte i 10. klasse ved Uranienborg skole.

Dette er en vanlig norsk offentlig skole som prinsessen selv ønsket å gå på. Dette fortalte assisterende kommunikasjonssjef på Slottet, Sven Gjeruldsen, til Se og Hør tidligere i sommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer