Den norske kongefamilien:

Slik blir den kongelige påsken

Kongefamilien har lange påsketradisjoner. Dette skal de gjøre i år.

TIL HYTTA: Kongeparet skal nok en gang feire påska på hytta i Sikkilsdalen. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen / Det kongelige hoff / NTB
TIL HYTTA: Kongeparet skal nok en gang feire påska på hytta i Sikkilsdalen. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen / Det kongelige hoff / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bølgesus og paraplydrink eller langrennsløyper, Kvikk Lunsj og afterski? Tradisjonene er mange når det kommer til nordmenns påskefeiring, men for andre år på rad ser det ut til at den norske påsken overhodet ikke blir slik mange kjenner den.

Restriksjoner på både antall gjester og utenlandsreiser preger naturligvis hverdagen i takt med at coronasmitten øker - og det kan derfor bli en nedtonet påskeferie for flere.

Det gjelder også for den norske kongefamilien.

I år reiser kongeparet, ifølge NRK, til Prinsehytta i Sikkilsdalen i Jotunheimen, mens kronprinsfamilien skal til hytta i Uvdal.

«Kongefamilien følger regjeringens og kommunenes smittevernregler og råd, også med hensyn til besøk», sier Slottet til NRK.

Endrede tradisjoner

Kong Harald (84) og dronning Sonja (83) har i alle år dratt til Prinsehytta i Sikkilsdalen fredag før påske, en tradisjon kongen har holdt på siden barndommen.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, har tidligere fortalt at kongeparet som regel går på ski, koser seg med god mat og godt selskap med venner og familie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer