Prinsesse Ingrid Alexandra:

Slik blir konfirmasjonen

Følg konfirmasjonsdagen direkte hos Dagbladet.no

KONFIRMANT: 31. august skal Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres. Se kjendisenes hilsen! Video: Ruben Pedersen / Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

31 år etter at kronprins Haakon (46) konfirmerte seg i Slottskapellet, er det tronfølgerens tur. Sammenliknet med resten av befolkningen er det viet stor oppmerksomhet til prinsessens «overgangsritual», som skjer presis klokka 12 lørdag.

Slottet har fram til nå kommet med jevnlige drypp om konfirmasjonen, men fortsatt er det noen detaljer som gjenstår. Vi kjenner for eksempel ikke til hele gjestelista, hvordan gudstjenesten blir, eller hvem som skal tale for konfirmanten under den etterfølgende lunsjen.

At konfirmasjonen markerer arveprinsessens overgang fra barn til voksen - i hvert fall tradisjonelt sett - er i alle fall sikkert. Markeringen er ikke av det beskjedne slaget, der store deler av dagen kan overværes direkte hos Norges største medier (også hos Dagbladet, selvfølgelig).

Konfirmeres alene

Selve konfirmasjonsgudstjenesten forrettes av Oslo biskop Kari Veiteberg og preses i Bispemøtet, biskop Helga Haugland Byfuglien. Dette er for øvrig første gang to kvinnelige prester skal forrette i en kongelig konfirmasjon, ifølge NTB.

At konfirmanten trer inn i de voksnes rekker på kirkelig vis, er ikke tilfeldig. Faktisk er det slik at Ingrid Alexandra må konfirmere seg i kirka, fordi det står nedfelt i grunnloven. Dersom hun hadde hatt lyst til noe annet, må en endring i lovverket til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.