Den norske kongefamilien:

Slik blir kongefamiliens jul

Den norske kongefamilien må som alle andre nedskalere julefeiringen på grunn av coronarestriksjonene.

CORONAJUL: Det blir en ny jul med coronrestriksjoner, også for den norske kongefamilien. Foto: Lise Åserud / NTB
CORONAJUL: Det blir en ny jul med coronrestriksjoner, også for den norske kongefamilien. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med bare få dager igjen til julaften har nok mange spikret årets planer - til tross for at coronapandemien nok en gang påvirker de fleste.

Slik er det også for den norske kongefamilien, som vanligvis har lange tradisjoner for julefeiringen. Onsdag avslører Kongehuset at de skal oppholde seg på Bygdøy kongsgård i jula, og feire julaften sammen med kronprinsfamilien på Skaugum.

- Kronprinsfamilien vil være til stede ved julegudstjenesten i Asker kirke på ettermiddagen julaften, sier kommunikasjonssjef på Slottet, Guri Varpe, til NTB.

Denne uken stilte kongefamilien opp til julefotografering med NTB i Hagestuen på nettopp Bygdøy kongsgård, foran et stort og fint pyntet juletre. De smilte og så glade ut hele gjengen.

Under julefeiringen er det samme coronarestriksjoner som gjelder for kongefamilien som for alle andre: i utgangspunktet bør man ikke ha flere enn 10 gjester hjemme utover egen husstand, men man kan ha inntil 20 gjester en gang i løpet av jule- og nyttårshøytiden.

UVANLIG: Prinsesse Madeleine og familien er tilbake i Sverige, og viser seg fra en sjelden side i forbindelse med en svensk juletre-tradisjon. Video: Swedish Press Agency Vis mer

Coronasmitte

Coronaviruset har allerede nådd helt inn til kongefamilien innerste krets.

I august testet prinsesse Ingrid Alexandra (17) positivt for covid-19 og måtte i isolasjon på Skaugum. Hun ble friskmeldt noen dager senere og var da tilbake på skolen igjen.

Senest i desember havnet kronprins Haakon i karantene etter å ha vært «øvrig nærkontakt» til en coronasmittet person. Han var ute av karantene igjen tirsdag.

Aktiv høst

Før coronatiltakene strammet seg til for alvor i desember, har kongefamilien rukket å være aktive denne høsten.

I begynnelsen av november hadde de Nederlands kongepar på besøk, med brask og bram. I oktober arrangerte kongeparet den tradisjonsrike stortingsmiddagen for det nyvalgte Stortinget etter valget, og de åpnet det nye Munch-museet i Oslo samme måned.

Kongen har også vært på reise i Kautokeino og Karasjok i oktober, blant annet for å åpne Sametinget, mens dronningen blant annet har vært i Trondheim for å åpne  Kjøpmannsgata Ung Kunst (KUK).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer