Slik blir Märtha og Aris nye liv i London

- Kommer ikke til å henge med Kate Middleton og prins William.

FLYTTER:Om få dager pakker prinsesse Märtha Louise og Ari Behn koffertene og setter kursen mot storbyen London. Foto: Stella pictures
FLYTTER:Om få dager pakker prinsesse Märtha Louise og Ari Behn koffertene og setter kursen mot storbyen London. Foto: Stella picturesVis mer

LONDON/OSLO (Dagbladet): Tidligere i vår ble det kjent at prinsesse Märtha Louise (40) og Ari Behn (39) tar med sine tre døtre Maud Angelica (9), Leah Isadora (7) og Emma Tallulah (3) til London for å bo der i en periode.

Familien på fem har pakket koffertene, leid ut huset i Lommedalen og satt kursen mot storbyen.

Skal gå på Steinerskolen Bakgrunnen for flyttingen til London er blant annet at de ønsker å få nye impulser og for at barna skal bli gode i språket.

- Det er viktig at barna lærer engelsk. Ari bodde jo her i London fram til han var tre-fire år, og ville gjerne tilbake. Vi tenkte det var lurt å gjøre det før barna var tenåringer, sier prinsesse Märtha Louise til Dagbladet.

Prinsessen møtte Dagbladet og norsk presse utenfor ambassaderesidensen i London i dag. Prinsessen hedrer i går og i dag de norske deltakerne i Paralympics.

Maud Angelica og Leah Isadora begynner på skolen allerede på torsdag.

- Barna gleder seg til å få nye venner. De skal fortsette å gå på steinerskolen hvor de kjenner systemet, sier Märtha Louise.

Aldersforskjell Selv om forholdet mellom det norske og det britiske kongehuset er godt, tror ikke hoffekspert Wibecke Lie at prinsesse Märtha og hennes gemal vil henge med Kate Middleton og prins William.

- Nei det gjør de ikke. De har et veldig godt forhold. De er jo også i slekt, men Kate Middleton og prins William er ikke dem Märtha og Ari har mest kontakt med. Det er jo også en aldersforskjell der, sier Wibecke Lie til Dagbladet.

- Tettest forhold til Edward Mangeårig kongehusreporter Kjell Arne Totland påpeker at i den britiske kongefamilien er det prins Edward det norske ekteparet kjenner best.

- De Märtha og Ari har et tettest forhold til er nok greveparet av Wessex, Edward og Sophie, som både var i bryllupet deres i 2002 og i Märthas 40-årsdag i fjor, sier Totland.

Dette er ikke første gang Märtha Louise bor i Storbritannia.

Høsten 1990 reiste prinsessen til England for litteraturstudier på Oxford, samt for ridning ved Waterstock Ridesenter.

- Märtha Louise var sprangrytter i flere år og har mange venner og bekjente innenfor det miljøet, sier Lie.

Lav interesse for norske kongelige Prinsesse Märtha Louise har fått mye oppmerksomhet for «engleskolen» hun driver sammen med Elisabeth Nordeng, både i utenlandsk og i norsk presse presse.

Likevel tror Totland det norske ekteparet vil kunne leve helt anonymt i England.

- Jeg er overbevist om at ekteparet Behn og deres tre døtre vil kunne leve et anonymt og skjermet liv i London - hvis det er det de ønsker. Tenk bare på hvor mange verdenskjente mennesker som bor der uten at man ser bilder av dem og deres barn bortsett fra ved offentlige anledninger, sier Totland.

I LONDON: Prinsesse Märtha Louise ser frem til å ta fatt på livet i storbyen. Det norske ekteparet har bosatt seg i bydelen Islington, og barna begynner på skolen på torsdag. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
I LONDON: Prinsesse Märtha Louise ser frem til å ta fatt på livet i storbyen. Det norske ekteparet har bosatt seg i bydelen Islington, og barna begynner på skolen på torsdag. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer

Han mener interessen for norske kongelige er relativt lav.

- Interessen for den norske kongefamilien er i utgangspunktet svært liten. Både briter flest og britisk presse har alltid vært mest opptatt av sine egne, påpeker Totland.

- Ikke uvanlig Hoffekspert Wibecke Lie mener det har blitt svært vanlig for kongelige å flytte utenlands.

- Den svenske prinsessen har flyttet til New York, kronprins Haakon og Mette-Marit bodde jo også utenlands, men det er jo bare for en periode. Det er slett ikke uvanlig, sier Lie.

Hun påpeker at det er kort vei til London, og at prinsessen nok vil ivareta oppgavene hun har ovenfor hjemlandet.

- Prinsesse Martha Louise vil nok representere det norske kongehuset på samme måte som hun har gjort hittil. Når det er sagt har jo Mette-Marit og kronprinsen representert Norge i mye større grad enn prinsessen, sier hun.

PARALYMPICS: Prinsesse Märtha Louise hedrer i går og i dag de norske deltakerne i Paralympics. Her er hun sammen med Tommy Urhaug som tok gull i paralympics (bordtennis) i dag. Foto: Stella pictures
PARALYMPICS: Prinsesse Märtha Louise hedrer i går og i dag de norske deltakerne i Paralympics. Her er hun sammen med Tommy Urhaug som tok gull i paralympics (bordtennis) i dag. Foto: Stella pictures Vis mer