Slik bør menn danse for å tiltrekke seg kvinner

Forskere ved Universitetet i Northumbria har kommet fram til suksessoppskriften.

(Dagbladet): Michael Jackson introduserte oss for «Moonwalk», og Madonna var opptatt av å finne «grooven».

Det finnes  utallige varianter av dans, men forskere mener de har funnet den ultimate danseformelen som får kvinnene til å sende lengselsfulle blikk  på dansegulvet, ifølge Washington Post.

Lagde dansende datamenn Psykologer ved Universitetet i Northumbria i Newcastle, England, har gått systematisk til verks i forskningen:

I forskningsprosjektet fikk 19 menn mellom 18 og 35 år beskjed om å svinge seg etter en låt med tempo, mens reflektorer festet på klærne fanget opp og lagret alle dansebevegelsene.

Forskerne brukte alle de lagrede bevegelsene til å konstruere 19 «avatarer», som i dataverden er en grafisk rekonstruksjon av et alter ego.

På samme måte som skaperne av Ringenes Herre brukte menneskelige bevegelser til å lage animasjonsfiguren «Gollum».

Forskerne spurte 37 heteroseksuelle kvinner om å karaktersette danseprestasjonene til de forskjellige avatarene.

Ved å vise kvinnene videosnutter av ansiktsløse figurer, i stedet for ekte mennesker, sikret forskerne at kvinnene ikke lot seg styre av noe annet enn dansebevegelsene i karaktersettinga.

Forskerne konkluderte med at kvinnene rangerte danserne som viste størst variasjon av hode-, nakke- og overkroppsbevegelser høyest.

De mest populære bevegelsene ble satt sammen til en video. Se den øverst i saken.

Råder til salsadans Kjendisdanser  Tom-Erik Nilsen har gjennom flere sesonger svingt seg på parketten med forskjellige kjendiskvinner i TV2s «Skal vi danse». Han tror følgende danseteknikk hos menn virker tiltrekkende på kvinner:

- Ha en stram holdning. Ikke vær lut i ryggen. Også er det viktig at menn er lette og ledige i hoftene, sier Nilsen.

- Samtidig er det viktig å ha litt struktur. Ikke vær helt gelé i beina. Litt sånn salsa-aktig dans tror jeg fungerer godt, legger han til.

DANSETEKKE: Tom-Erik Nilsen har gjort stor suksess som kjendisdansepartner i TV2s «Skal vi danse». Her med Kathrine Sørland fra 2013. Foto: Scanpix
DANSETEKKE: Tom-Erik Nilsen har gjort stor suksess som kjendisdansepartner i TV2s «Skal vi danse». Her med Kathrine Sørland fra 2013. Foto: Scanpix Vis mer