TRENT: Anna Anka har for lengst startet opptreningen til «Skal vi danse». Etter første trening med Glenn Jørgen Sandaker skrev hun følgende på sin blogg: - Jeg syntes synd på parteren min som skal lære meg. Anna skal bli en svane. Foto: Lars Eivind Bones
TRENT: Anna Anka har for lengst startet opptreningen til «Skal vi danse». Etter første trening med Glenn Jørgen Sandaker skrev hun følgende på sin blogg: - Jeg syntes synd på parteren min som skal lære meg. Anna skal bli en svane. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Slik er Anna Ankas nye luksusliv

Betaler sine egne regninger og elsker friheten som singel.

(Dagbladet): - Mitt liv etter skilsmissen er fantastisk. Jeg ville aldri byttet bort det livet jeg har nå. Jeg stortrives med å være alene. Jeg kan gå i joggebukser når jeg vil og jeg behøver ikke spille rollen som husfru. Vil jeg kle meg opp, gjør jeg det når det passer meg. Jeg har mye større frihet og jeg elsker det!

De siste tre ukene har den svenske Hollywood-dronninga vært i Norge og finpusset formen til «Skal vi danse».

Men livet til dama som vekket feministene i Norge og Sverige med sine kontroversielle utspill for tre år siden, har langt ifra vært en dans på roser.

Angriper livet Fra en tilværelse som barnehjemsbarn og oppvekst i fosterfamilie i Sverige, ble hun kjent for hele verden som luksusfrua i Hollywood for tre år siden.

Etter den svært offentlige skilsmissen i 2010 flyttet Anna Anka og barna for seg selv i et nytt luksushjem, ikke langt fra den gamle 40-millionersvillaen i Thousand Oaks.

Tobarnsmoren påstår at hun aldri kjenner svakhet.

- Jeg har aldri synes synd på meg selv. Jeg har aldri kunnet det. Jeg har aldri hatt en skulder å støtte meg på. Jeg lærte meg tidlig hvordan jeg skal overleve. Jeg er en fighter, men det kunne like gjerne gått andre veien. Jeg kunne brukt narkotika og vært en Lindsay Lohan. Visst er det tøft å møte mye motgang, men jeg vender det bare til noe positivt, sier Anna Anka og fortsetter:

GLANSBILDET: Anna Anka slik vi ble kjent med henne - fra stuen hun inviterte millioner av tv-seere inn i. Foto: TV3 Sverige.
GLANSBILDET: Anna Anka slik vi ble kjent med henne - fra stuen hun inviterte millioner av tv-seere inn i. Foto: TV3 Sverige. Vis mer

- Man kan ikke grave seg ned, vi har ett liv og da må vi gjøre det beste ut av det.

I høst danser hun på tv for å vise det norske folk at det skjuler seg mer bak den blanke fasaden. Etter utallige overskrifter og forsider hvor hun har fått servert at hun kan miste alt, har hun et mål med deltakelsen i «Skal vi danse».

Hun vil at flere skal leve etter hennes livsfilosofi.

Luksusliv - Jeg er en leder. Mitt mål er at jeg skal lede folk til en bedre livsstil og vise at alle har muligheter hvis de bare vil, sier Anna Anka som trygt kan kalles et ekte løvetannbarn.

Selv om hun er blitt en selvstendig kvinne, har hun ikke glemt sine luksusvaner. I sin nye store villa i Westlake Village i Los Angeles lever hun og barna side om side med hjelpere og barnepiker.

- Hvis det er mye som skjer, med masse barn og folk hjemme, har jeg fire-fem hushjelper på jobb hele tiden, hvis ikke blir det helt kaos. Er det bare meg hjemme, kommer de annenhver dag. Og så har du alle gartnerne som tar hånd om hagen, det har ikke jeg sjans til å ordne selv vet du, sier Anna Anka og ler.

Klarer seg selv Før var hun primært kjent for å være Paul Ankas frue, en som stod bak ham og ved siden av ham. Nå påstår hun at hun betaler sine egne regninger og klarer seg helt selv.

- Ja, Anna Anka klarer seg helt selv. Jeg er svært opptatt av å være en selvstendig kvinne. For meg har det alltid vært viktig at ingen skal kunne si at jeg giftet meg for pengene. Jeg giftet meg med ham av ekte kjærlighet.

SKILTE LAG:  Sangeren Paul Anka og tv-personligheten Anna Anka ble skilt i 2010. Nå nyter hun sin nye tilværelse som singel og selvstendig.
SKILTE LAG: Sangeren Paul Anka og tv-personligheten Anna Anka ble skilt i 2010. Nå nyter hun sin nye tilværelse som singel og selvstendig. Vis mer

- Men du får penger av eksmannen din?

- Nei, jeg mottar bare barnebidrag, men det er jo så lite penger at det dekker kun hva skoene mine koster i måneden. Det lille bidraget fra ham dekker kostnadene til sønnen min sin skole. Det er ikke penger jeg bruker på meg selv.

- Hvordan har du råd til å finanisere alt?

- Jeg jobber jo i Norge, sier hun og ler. Oljepengene vet du. Man har jo en viss livsstil og den skal opprettholdes, derfor er det viktig å jobbe. Jeg har aldri vært avhengig av andre. Har jeg ikke pengene, har jeg dem ikke - men da finner jeg veier å skape dem.

Luksusliv i Oslo Anna Anka har ikke lagt igjen luksusvanene i USA mens hun er i Oslo heller.

I en stor suite på Continental hotell stortrives hun midt i sentrum. Her kan hun bli boende til 12. november hvis alt går som smurt på dansegulvet. Men noen ny mann kommer ikke over dørterskelen hennes ennå.

- Jeg kjenner at jeg ikke har plass til en annen person i mitt liv nå. Jeg har mine barn, og de er min høyeste prioritet. Det er også vanskelig å finne en som klarer å akseptere at han aldri kommer til å bli nummer én i mitt liv. Det vil alltid være mine barn som kommer først, sier Anna Anka og fortsetter:

ALENE I NORGE: Anna Anka bor på Continental i Oslo under oppholdet i forbindelse med "Skal vi danse". Hun har for lengst startet opptreningen til konkurransen, men i motsetning til de andre deltakerne gir hun seg ikke etter danseøktene. Etter dem kjører hun to treningsøkter selv. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
ALENE I NORGE: Anna Anka bor på Continental i Oslo under oppholdet i forbindelse med "Skal vi danse". Hun har for lengst startet opptreningen til konkurransen, men i motsetning til de andre deltakerne gir hun seg ikke etter danseøktene. Etter dem kjører hun to treningsøkter selv. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Mennesker har veldig vanskelig for å akseptere at de er nummer to. Jeg har selv vært den personen, derfor kjenner jeg at jeg ikke orker å legge ned den energien som kreves i et forhold akkurat nå. Mitt fokus nå er min karriere og mine barn, alt annet er egentlig helt uviktig.