Slik er de kongeliges «dobbeltliv»: - Hobbyene blir et fristed

Europas kongelige driver ikke bare med snorklipping. 

GJØR ANDRE TING: Prins William, her avbildet med hertuginne Catherine, kronprinsesse Marie-Chantal, her avbildet med kronprins Pavlos, og fyrst Albert av Monaco (ytterst t.h.) er blant de kongelige som setter pris på andre ting enn offisielle oppdrag. Foto: NTB scanpix
GJØR ANDRE TING: Prins William, her avbildet med hertuginne Catherine, kronprinsesse Marie-Chantal, her avbildet med kronprins Pavlos, og fyrst Albert av Monaco (ytterst t.h.) er blant de kongelige som setter pris på andre ting enn offisielle oppdrag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som kongelig er man pålagt et liv med offisielle plikter, oppdrag og livslang representasjon. Å leve som resten av befolkningen er et ikke-eksisterende alternativ - i alle fall så lenge landets monarki består.

Det betyr ikke at medlemmene av kongefamilier, både inngiftede og blåblodige, ikke får gjøre andre ting.

Mange kongehus er langt mindre konservative enn de en gang var, heldigvis. Og i 2017 er vel de færreste av den oppfatning at kongelige ikke kan ha fritid og hobbyer som alle oss andre?

Ambulansepilot

Hoffreporter i Se og Hør, Caroline Vagle, trekker fram vår egen dronning Sonjas (80) lidenskap for kunsten som et godt eksempel.

- Dronningen sier stadig at det gir henne en form for kraft, som hun kan bruke i rollen sin. Det blir et slags fristed, forteller Vagle.

Selv om kongehus for mange bare har en symbolsk rolle, er monarken som regel landets formelle statsoverhode, som inkluderer en militær rolle som øverste befalingsmann - eller kvinne.

Derfor er det ikke helt unaturlig at kongelige sysler ofte forbindes med militære aktiviteter, påpeker Vagle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer