Joe Biden:

Slik er den nye førstedamen

- Jill kommer til å bli en flott førstedame, sier Joe Biden i sin seierstale.

NY FØRSTEDAME: Joe Biden er utpekt til USAs neste president, og da blir Jill Biden den mest kunnskapsrike førstedamen USA har hatt noensinne. Foto: AP Photo/Andrew Harnik
NY FØRSTEDAME: Joe Biden er utpekt til USAs neste president, og da blir Jill Biden den mest kunnskapsrike førstedamen USA har hatt noensinne. Foto: AP Photo/Andrew Harnik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Donald Trump (74) stilte til valg for første gang i 2016, ble familien hans noen av verdens mest omtalte personer. Kanskje var det særlig kvinnene i familien, og spesielt kona Melania, som fikk mye oppmerksomhet. Den framtidige førstedama, som hadde modellfortid og giftet seg med Trump i ung alder, ble raskt en skandaleombrust kvinne.

Like mye skriverier har det ikke vært rundt Jill Biden (69), som nå blir amerikanernes nye førstedame. Den 69 år gamle tidligere læreren har vært gift med den demokratiske presidentkandidaten siden 1977.

I sin seierstale natt til søndag takket Biden kona Jill, barna, barnebarna og resten av familien.- Jill kommer til å bli en flott førstedame, jeg er så stolt av henne.

Jill Biden er populær blant ektemannens tilhengere, og blir av mange sett på som noe av det beste som kunne ha skjedd ham.

Ble redningen

Hun kom inn i livet hans i en av de mest krevende periodene presidenten har stått i noensinne.

En av de største sorgene han har måttet oppleve, kom som en konsekvens av en fatal ulykke i 1972. Bare et par uker etter at han hadde blitt valgt til senator i Delaware for første gang, fikk han en telefon han trolig aldri vil glemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer