Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Slik er Ivanka Trumps nye liv i Washington D.C.

Presidentens datter forlot luksus i New York for å bli naboen til Barack Obama. 

FLYTTET FRA JOBBEN: Ivanka Trump har siden farens presidentinnsettelse flyttet til Washington og offisielt trukket seg ut av alle verv. Nå lever hun småbarnsmorlivet i et av USAs mest eksklusive nabolag. Foto: AFP PHOTO / Brendan Smialowski, NTB scanpix
FLYTTET FRA JOBBEN: Ivanka Trump har siden farens presidentinnsettelse flyttet til Washington og offisielt trukket seg ut av alle verv. Nå lever hun småbarnsmorlivet i et av USAs mest eksklusive nabolag. Foto: AFP PHOTO / Brendan Smialowski, NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Donald Trump har bare sittet som USAs 45. president siden 20. januar, men har allerede klart å skape flere overskrifter verden over med sine nye politiske tiltak og uttalelser.

På tross av å være en kontroversiell mann politisk, er han privat det barna beskriver som en familiekjær far. Han har fem barn med tre forskjellige kvinner, og alle var til stede da han i Washington tiltrådte som landets øverste sjef.

MOTE: Ivanka Trump brukte farens valgkamp til å promotere eget klesmerke så ofte hun kan. Nå er det startet opp en boikott-kampanje mot Ivankas kleskolleksjon. Video: CNN Vis mer

Dattera Ivanka Trump er en av dem som det har vært fokusert mest på siden da. Hun og ektemannen Jared Kushner, som skal jobbe i svigerfarens politiske stab, følges tett av både paparazzi og den politiske pressen.

Millioneiendom

For å holde seg i umiddelbar nærhet har de like gjerne flyttet inn i et nytt hus ved Det hvite hus. Nabolaget deler de med blant andre Obama-familien.

Washington Post skrev i midten av januar at paret, som har tre barn sammen, kjøpte seg en bolig på Tracy Place NW med seks soverom og fem ildsteder. Da den lå på markedet spurte selger etter nesten 46 millioner kroner for eiendommen. Ivanka og Jared leier imidlertid huset, men det er ikke kjent for hvor mye.

Et lite steinkast unna ligger det nye huset til Obama-familien, som i januar forlot Det hvite hus etter åtte år som presidentfamilie. Deres hus har for øvrig ni soverom og 8,5 bad.

På tross av regelmessige besøk i Det hvite hus og en aktiv tilværelse med barna, har Ivanka holdt en lav profil siden innsettelsen. CNN skriver at hun har oppholdt seg i samme del av presidentboligen som ektemannen Jared Kushner, som for tida har rollen som seniorrådgiver i staben.

Hun har ikke gjort noen intervjuer ennå, men på sosiale medier deler hun glimt av hverdagen som småbarnsmor.

Taking a call in the White House with my personal assistant Theodore. ❤

Et bilde publisert av Ivanka Trump (@ivankatrump)

«Tar en telefon i Det hvite hus sammen med min personlige assistent Theodore», skrev hun på Instagram.

På tur med pappa

Det er ikke bare i Washington hun oppholder seg. Forrige uke ble hun med presidenten til delstaten Delaware.

Der besøkte de familiene til drepte soldater, og bildene som ble tatt viser det tette forholdet hun har med faren sin, skrev CBS.

PÅ TUR: Donald og Ivanka Trump tok en tur til Delaware for å vise sin respekt overfor drepte soldater. Turen var ikke annonsert på forhånd, og pressen hadde heller ikke ventet at Ivanka skulle være med faren. Foto: NTB scanpix
PÅ TUR: Donald og Ivanka Trump tok en tur til Delaware for å vise sin respekt overfor drepte soldater. Turen var ikke annonsert på forhånd, og pressen hadde heller ikke ventet at Ivanka skulle være med faren. Foto: NTB scanpix Vis mer

For tida har Ivanka Trump mye fritid. Det er ikke altfor lenge siden hun trakk hun seg ut av alle operative og administrative stillinger i forbindelse med sitt eget selvtitulerte motemerke, og fra sin utøvende rolle i Trump Organization. Førstedatteren solgte også sine aksjer i organisasjonen.

På tross av at hun er ute av sitt eget moteselskap, har hun ikke kommet utenom søkelyset for det. Nylig ble det kjent at butikkjeden Nordstrom ikke kommer til å kjøpe inn klærne hennes. Dette fordi de mente hun ikke hadde levert godt nok denne sesongen. Det fikk faren hennes til å reagere.

«Datteren min Ivanka har blitt behandlet veldig urettferdig av Nordstrom. Hun er en fantastisk person, som alltid prøver å få meg til å gjøre de rette tingene. Grusomt!», skrev han.

Sjekker ut området

Tidligere denne uka skrev britiske The Telegraph at flere andre salgssteder også har valgt å droppe Ivankas klesmerke, som hun inntil nylig eide og drev. Belk, ShopStyle og Home Shopping Network har også valgt å fjerne Ivankas klær. Alle oppgir imidlertid at det ikke er et spørsmål om politikk, men at det handler om at merket ikke har levert godt nok.

CNN skriver at førstedatteren, ektemannen og barna har blitt observert flere steder i Washington D.C. den siste tida. Avisa skriver at hun blant annet har besøkt den populære kafeen Open City og butikken Flywheel. Familien har også tatt seg tid til å feire den kinesiske nyttåret.

Arabella (5) snakker nemlig mandarin, og fikk lov til å komme til den kinesiske ambassaden for å feire hanens år. På Twitter la den stolte moren ut en video av dattera som sang på nettopp kinesisk.

Hun og ektemannen har dessuten valgt å bruke flyttingen som en anledning til å pleie kjærligheten. Ifølge The Washington Post hadde de to et stevnemøte på en italiensk restaurant i byen, som også eies av «The Apprentice»-vinner Bill Rancic.

Ivanka, som igjen er den som møter Kushner oftest, har utvilsomt en stor påvirkningskraft her. Hun har selv engasjert seg i flere kampsaker, blant annet lønnsforskjeller mellom kjønn, likestilling og betalt permisjon for nybakte mødre.

Hun er kjent for å være notorisk mediesky, men har vært klar på at det republikanske partiet er det som passer for hennes familie, ifølge ATTN.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling