Madonna i Eurovision

Slik er milliardæren som punget ut for Madonna

Den selvutnevnte Israel-ambassadøren går langt for å skaffe landet nye venner.

SELVUTNEVNT AMBASSADØR: Det var den kanadisk-fødte milliardæren Sylvan Adams som betalte for Madonnas Eurovision-opptreden. Det er ikke det eneste han har gjort for sitt nye hjemland. Foto: NTB Scanpix
SELVUTNEVNT AMBASSADØR: Det var den kanadisk-fødte milliardæren Sylvan Adams som betalte for Madonnas Eurovision-opptreden. Det er ikke det eneste han har gjort for sitt nye hjemland. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har den amerikanske artisten Madonna (60) fått enormt med spalteplass i verdenspressen, etter at hun lørdag opptrådte under Eurovision i Tel Aviv. Kort tid etter at stjerna hadde framført sine to låter, deriblant hiten fra 1989, «Like a Prayer», ble hun slaktet i sosiale medier.

Flere påpekte at hun sang surt, og at hun mildt sagt ikke leverte varene.

I forkant av showet ble det avslørt at prislappen for å få 60-åringen til Tel Aviv var på hele 11,4 millioner kroner, en sum som skal ha blitt dekket av den lokale milliardæren Sylvan Adams (60).

Men hvem er egentlig den søkkrike mannen som så godt som dukket opp fra intet og fikk verdensstjerna til Israel?

Eiendomsmogul

Ifølge Forbes er Adams sønn av en av Canadas mest profilerte eiendomsinvestorer, Marcel Adams (98). Faren, som overlevde Holocaust i en nazileir i Romania, skal i dag være god for over 1,7 milliarder amerikanske dollar, noe som tilsvarer i underkant av 15 milliarder norske kroner.

Også sønnen Sylvan gjør det godt. Han har jobbet som president og administrerende direktør i Iberville Developments, et av Canadas største eiendomsutviklingsselskaper - som ble grunnlagt av hans far - i nærmere 25 år.

BLACK WEEK!

Les Dagbladet+ til påske for 139,-

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer