Slik er Obama-familiens nye liv

- Møt laid-back Barack! 

TILBAKE TIL HVERDAGEN: Obama-familien har funnet tilbake til en betydelig mer tilbaketrukket og avslappet hverdag. Dette bildet er tatt i fjor, mens Barack Obama fortsatt var USAs president. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE TIL HVERDAGEN: Obama-familien har funnet tilbake til en betydelig mer tilbaketrukket og avslappet hverdag. Dette bildet er tatt i fjor, mens Barack Obama fortsatt var USAs president. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter åtte hektiske år i presidentembetet, forlot Barack Obama (55) Det hvite hus for siste gang i januar.

Og mens jobben som verdens mektigste mann er overlatt til Donald Trump (70), har forgjengeren vendt tilbake til en betydelig mer avslappet og tilbaketrukket hverdag.

Sammen med kona Michelle, to døtre og hunder har 55-åringen tatt plass i en langt mindre, men fortsatt fasjonabel bolig, bare tre kilometer unna familiens forrige adresse.

- Vil at det skal være stille

Teglsteinvillaen på 760 kvadratmeter, som blant annet inneholder ni soverom, to kjøkken, peisestue og kontor, vil være familiens hjem fram til yngstedattera Sasha (15) har fullført videregående skole. Hvorvidt familien i framtida vil returnere til hjembyen Chicago, gjenstår å se.

- Obama bryter med tradisjon når han blir værende i Washington. Vanligvis flykter de avgåtte presidentene ut av byen og trekker seg tilbake, sier USA-ekspert Ole Moen til Dagbladet.

Offentligheten har naturlig nok sett mindre til Obama-medlemmene etter at en ny familie flyttet inn i Det hvite hus. Da Barack Obama holdt sin siste pressekonferanse som sittende president, ga han et tydelig bilde av hvordan de neste åra kommer til å se ut:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer