Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Meghan Markle og prins Harry:

Slik er testen Meghan må ta for å bli britisk statsborger

Må svare riktig på over 75 prosent.

KREVENDE: Neste år gifter skuespiller Meghan Markle seg med prins Harry. Hun har imidlertid en lang vei å gå mot det å bli britisk statsborger. Foto: AP, NTB scanpix
KREVENDE: Neste år gifter skuespiller Meghan Markle seg med prins Harry. Hun har imidlertid en lang vei å gå mot det å bli britisk statsborger. Foto: AP, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag er det en uke siden prins Harry (33) og Meghan Markle (36) delte den gledelige nyheten om at de skal gifte seg neste år. Paret har den siste uka deltatt på sitt første offisielle oppdrag sammen, og ser tilsynelatende svært komfortable ut i rollene.

HÅNDHILSTE: Meghan Markle tok seg tid til å hilse på flere av de fremmøtte, under sitt første offisielle oppdrag. Foto: Shutterstock/Rex, NTB scanpix
HÅNDHILSTE: Meghan Markle tok seg tid til å hilse på flere av de fremmøtte, under sitt første offisielle oppdrag. Foto: Shutterstock/Rex, NTB scanpix Vis mer

Når Markle etter hvert trer over i livet som kona til prins Harry, og antakeligvis får tittel som hertuginne, er det ikke til å stikke under stol at skuespilleren - i likhet med andre kongelige medlemmer uten «blått blod» - vil få en helt ny hverdag.

Amerikaneren vil også bli britisk statsborger når hun gifter seg. En talsmann for 36-åringen har uttalt til CNN at hun likevel vil beholde sitt amerikanske statsborgerskap gjennom prosessen.

Mange stryker

Det å endre statsborgerskap er imidlertid ikke så lett som det kanskje høres ut. Når Markle først setter kreftene i sving, må hun gjennom samme test som alle andre mennesker som ønsker å bli britiske statsborgere.

Ifølge Coventry Telegraph og The New York Times, kan det ta flere år før hun kan kalle seg en fullverdig brite.

«Suits»-stjerna må blant annet ha gode kunnskaper om landet, både når det kommer til kultur og historie, samt verdisyn og tradisjoner - for å nevne noe.

Ifølge New York Times er dette eksempler på spørsmål som Markle kan måtte vente å bryne seg på. Den anerkjente avisa har blant annet hentet inspirasjon fra den offisielle håndboka «Life in the United Kingdom: A Guide for New Residents», skrevet av Michael Odell.

Nedenfor kan du bryne deg på noen av spørsmålene Markle trolig må svare på selv.

Ble testet i fjor - svarte feil

Ifølge New York Times tar tusenvis av mennesker testen hvert år, hvor en stor andel av dem stryker. Den består vanligvis av 24 spørsmål, og dersom man scorer under 75 prosent, har man ikke bestått.

Forhåpentligvis vil Meghan Markle gjøre det bedre enn da hun i fjor ble testet nettopp for kunnskap om Storbritannia under et talkshow.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Den gang svarte hun blant annet at Little Trouser var et virkelig sted i Storbritannia - noe det ikke er.

Trener på kidnapping og tortur

Testen er imidlertid ikke det eneste Markle må ta for seg i tida framover.

Ifølge Independent må nemlig 36-åringen gjennom en intens introduksjon til det kongelige liv, og er i ferd med å bli trent opp sammen med SAS, Englands «Special Air Service», slik at hun er fullt forberedt på alle nødssituasjoner som kan dukke opp.

Blant annet må den kommende kona til prins Harry gjennom hard trening for å takle eventuelle grufulle hendelser som kidnapping og tortur.

- Du kan tenke deg at hun blir satt inn i et rom og blir behandlet som om hun er et gissel. Rommet blir dermed stormet av SAS-styrker. Slik trening skal hun gjennom, kunne Alex Bomberg, en tidligere sikkerhetsansatt ved det britiske kongehuset, og nå administrerende direktør for sikkerhetsselskapet Intelligent Protection International, forklare til avisa forrige uke.

Ifølge Bomberg må Markle lære seg å leve med beskyttelse til enhver tid.

GIFTERMÅL NESTE: Prins Harry og Meghan Markle møtte pressen etter nyheten om at de skal gifte seg til våren. Video: AP / Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Hun vil ikke kunne gå fri som hun vanligvis ville gjort hvis hun var en normal person. Fra nå av vil alt hun gjør bli organisert. Alt fra å gå til tannlegen eller frisøren. Vaktene vil kunne vite hvor alle nødutganger i bygningen er og så videre.

Da nyheten om forlovelsen kom, sto det også svart på hvitt at 36-åringen flytter inn i Nottingham Cottage, som er en del av Kensington Palace, kongefamiliens residens vest i London. Den britiske hovedstaden blir altså Markles nye hjemby.

Til tross for at skuespilleren aldri vil få prinsessetittel, må hun antakelig lære seg å leve som en prinsesse likevel. Motemagasinet Harper's Bazaar er blant mediene som har listet opp en rekke punkter omkring kongelig etikette, som «Suits»-stjerna etter alt å dømme må starte å pugge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!