Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Slik får du sprettrumpa til Tone Damli

- Nå er den spretten som aldri før.

(Dagbladet): I maiutgaven av motebladet Costume poserer Tone Damli (24) på den franske rivieraen. Og på et av bildene drar 24-åringen opp kjolen og blottlegger rumpa si.

Costumes sjefredaktør skrev også i sin leder i bladet at Damli har Norges fineste rumpe.

- Selvfølgelig har hun Norges fineste rumpe! Har du sett den eller? Det er så mye sprett i den at du kan kaste den ut av vinduet i første etasje, og ta den imot i tiende når hun spretter opp igjen, sa Rudjord til Dagbladet i april.

Torsdag ble treningsmerket Bavacs nye kleskolleksjon lansert - med Damli som frontfigur. Og på lanseringen fortalte artisten at hun aldri har vært en stor fan av rumpe- og lårtrening.

- Så mente min personlige trener, Helle, at rumpa mi var blitt for myk. Og etter det har det blitt mer setetrening. Nå er den spretten som aldri før, sa Damli på lanseringen.

- Genetisk Likevel er ikke 24-åringen enig i at hun har landets fineste rumpe, men gir genene æren for sin mye omtalte bakdel.

BLIR LYKKELIG AV TRENING: Tone Damli sverger til intervaller og treningsøvelser for alle kroppsdeler - også rumpa. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLIR LYKKELIG AV TRENING: Tone Damli sverger til intervaller og treningsøvelser for alle kroppsdeler - også rumpa. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg føler at rumpa mi er ganske genetisk betinga. For når jeg står ved siden av mor mi, så ser jeg hvem jeg har arva kroppen av. Jeg er opptatt av å gjøre så godt jeg kan for å forebygge og stramme opp. Men for meg handler trening først og fremst om indre velvære, sier hun til Dagbladet.

- Så får det kosmetiske komme i tillegg. For det er selvfølgelig en fordel om en ser seg i speilet og liker det en ser. Det er trening med på å bidra til.

Trener rumpe med vaskekluter 24-åringen røper et par av rumpeøvelsene hun gjennomfører jevnlig.

- Det er veldig forskjellig hvilke øvelser jeg gjør, for treneren min gir meg stadig nye øvelser. Men «vaskeklut»-øvelsen eller «catslide» er helt magisk og effektiv, og faktisk ikke så aller verst. Den er ikke så kjip, sier Damli.

Catslide er en eksplosiv styrkeøvelse der du ved hjelp av små matter gjør glidende bevegelser med armer og bein.

Selv gjennomfører Damli gjerne øvelsen med vaskekluter når hun er ute på reise. For hun er opptatt av å bruke øvelser som kan gjøres hvor som helst.

TRENER OFTEST ALENE: 24-åringen er opptatt av at treninga skal være effektiv. - Jeg liker å være eksplosiv og å få ut masse krutt.  
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TRENER OFTEST ALENE: 24-åringen er opptatt av at treninga skal være effektiv. - Jeg liker å være eksplosiv og å få ut masse krutt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Knebøy gjør jeg også. Helle har introdusert meg for knebøy med ballerinapositur, altså i førsteposisjon. Det er en artig og finurlig øvelse som en ikke kommer på selv.

Damli viser ved å stille seg i ballerinaposisjon med føttene, før hun løfter seg opp i en litt annerledes knebøy.

- Liker å få ut masse krutt Damli er også stor fan av intervalltrening.

- Jeg elsker det. Jeg liker å være eksplosiv og å få ut masse krutt.

24-åringen forteller at hun av og til trener 45 sekunder på mølla, og 15 sekunder av med 20 repetisjoner. Andre ganger løper hun ett minutt på og ett minutt av i en time.

- Da har jeg stigning hvor jeg begynner på 10 og går opp til 18.

Disiplinert Hun er disiplinert, gjennomfører det hun har bestemt seg for og tror ikke på skippertak. Tone Damli har alltid bestemt seg for hva hun skal trene på forhånd, og setter seg mål fra gang til gang.

STRAMMET OPP RUMPA: Damlis personlige trener Helle Gulbrandsen Bornstein fokuserer mye på utøvernes egen kroppsvekt, framfor å bruke apparater. - Ha et opplegg du kan gjøre der du er, sier hun. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STRAMMET OPP RUMPA: Damlis personlige trener Helle Gulbrandsen Bornstein fokuserer mye på utøvernes egen kroppsvekt, framfor å bruke apparater. - Ha et opplegg du kan gjøre der du er, sier hun. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

24-åringen trener fire til fem ganger i uka, og ser på treningsøkt som terapi.

- Jeg har en lykkeligere hverdag når jeg trener!

Og helst trener hun alene. Men innimellom trener hun også klatring og squash sammen med samboeren Aksel Hennie, eller går på gruppetimer når hun trenger å bli presset.

- Er det en treningsform du ikke har prøvd som du har lyst til å prøve?

- Bootcamp har jeg ikke prøvd ennå. Det gruer jeg meg litt for. Det handler bare om å tørre å gi seg ut på det. Ellers føler jeg at jeg har prøvd det meste.

RUMPESKRYT: Tone Damli blottla rumpa si på et bilde i Costume. Samtidig uttalte Vanessa Rudjord at Damli har «Norges fineste rumpe».  Foto: Bavac
RUMPESKRYT: Tone Damli blottla rumpa si på et bilde i Costume. Samtidig uttalte Vanessa Rudjord at Damli har «Norges fineste rumpe». Foto: Bavac Vis mer