Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Slik finner du skattene i bruktbutikk

Jenny Skavlan gir deg shoppingtipsene.

JAKTINNSTINKT: - Det er et jaktinnstinkt som kicker inn etter å finne de plaggene med mest potensialet i, forklarer Jenny Skavlan. Foto: Mona Ranum / Stella pictures
JAKTINNSTINKT: - Det er et jaktinnstinkt som kicker inn etter å finne de plaggene med mest potensialet i, forklarer Jenny Skavlan. Foto: Mona Ranum / Stella pictures Vis mer

(Dagbladet): Jenny Skavlan har designet kleskolleksjon for Bik Bok, hun har blitt kåret til årets best kledde av Costume, og det er slett ikke uvanlig at hun dukker opp i hjemmelagde kreasjoner på den røde løperen.

Kupp i bruktbutikk Nå har hun også lansert sin første bok «Sy om med Jenny Skavlan» der hun gir innføring i teknikker hun selv benytter seg av for å lage egne unike plagg.

Dama vet hva hun skal gjøre for å finne skatter i bruktbutikk.

- Det handler om å se mulighetene i plagg og stoff. Jeg finner masse bra plagg i bruktbutikker som jeg gjør litt om på. Man kan få utrolig mye bra stoff med god kvalitet for en billig penge, sier Jenny Skavlan til Dagbladet.

Ha god tid I boka viser Skavlan hvordan hun med enkle grep gjør gamle plagg om til nye. Stoffene og ideene finner hun ofte i bruktbutikker, og det er ikke tilfeldig at hun holder boklanseringen på Fretex i Oslo. Der har hun funnet mye inspirasjon.

For å gjøre virkelig gode funn må man sette av litt tid.

- Man må ha litt tid og man bør ikke nødvendigvis gå i en bruktbutikk rett etter at man har vært på H&M. Det er jo litt sånn uoversiktelig og det henger jo ikke flere av hvert plagg i alle størrelser på rad og rekke, så det er jo et prosjekt å finne fram til det man vil, sier Skavlan.

Hun mener det hjelper å ta plagget vekk fra stativet for å se om man virkelig liker det.

- Man må lage seg et system og gå gjennom stativ for stativ. Så må man ta seg pauser innimellom fordi man får veldig mange inntrykk. Ta plagget vekk fra stativet og se på det for seg selv, sier Skavlan. 

Trener opp øyet Skavlan tror man etterhvert trener opp øyet sitt til å finne det man leter etter.

- Jeg tror man kan trene opp øyet ubevisst, man vet jo litt selv hva man ser etter og hva man liker, sier Skavlan.

Selv har hun funnet det som har stått øverst på ønskelista, nemlig høstens jakke. 

- Jeg var i New York nå, og der fant jeg en frakk i 100% kashmir og i perfekt størrelse til bare 20 dollar. Sånne kupp er kjempegøy. Det er et ordentlig kvalitetskupp, fastslår Skavlan.

Dagbladets moteansvarlige Hege Varsi følger moteuka i New York.

Hun har også funnet en grå sauepels på Fretex.

- Den trengte jeg ikke å sy om engang, så jeg har sikra meg jakkene til høsten, sier hun.

Skavlan påpeker at det er funnene av de små skattene som gjør at hun bruker så mye tid i bruktbutikker.

- Jeg får skikkelig kick. Det er min form for å jakte. Man drar liksom ut på jakt, så tar man med seg byttet hjem. Det er et jaktinnstinkt som kicker inn etter plaggene med mest potensialet i. Og når jeg finner det perfekte plagget, da blir jeg veldig glad og kan holde på enda lenger.

NY BOK: Jenny Skavlan viser hvordan hun gjør om egne klær i boka «Sy om med Jenny Skavlan». Kjolen hun har på var en gang en jakke og en bukse fra Fretex. Foto: Mona Ranum / Stella pictures
NY BOK: Jenny Skavlan viser hvordan hun gjør om egne klær i boka «Sy om med Jenny Skavlan». Kjolen hun har på var en gang en jakke og en bukse fra Fretex. Foto: Mona Ranum / Stella pictures Vis mer