«Luksusfellen»- Shain Thomas:

Slik går det etter «Luksusfellen»

Er på god vei mot å bli kvitt gjelden.

SHOPPING-SJOKK: Shain Thomas fikk sjokk over forbruket sitt da han fikk hjelp i «Luksusfellen». Video: Viaplay Vis mer
Publisert

Etter over 20 sesonger med «Luksusfellen» er det flere av deltakerne som har fått seg en overraskelse når de får oversikt over forbruket sitt. Blant disse finner vi modell Shain Thomas Jellum Gundhus (41).

Gundhus var med i første episode av fjorårets sesong, hvor han blant annet fikk sjokkbeskjeden om at han hadde 700 000 kroner i gjeld.

Pengene forsvant hovedsakelig til nettshopping og det ble avslørt at han på bare tre dager hadde klart å bruke 30 000 kroner på klær.

Det som overrasket økonomene Hallgeir Kvadsheim (51) og Cecilie Tvetenstrand (42) mest var det faktum at Gundhus egentlig hadde en ganske så grei økonomi i utgangspunktet.

«LUKSUSFELLEN»: Det blir dramatisk da det viser seg at bilen Hallgeir sitter i ikke er forsikret. Video: Viaplay Vis mer

Han hadde nemlig jobbet som modell, en jobb han på det meste tjente 1,5 millioner kroner på. Likevel forsvant pengene ut i løse luften.

Nå kan Gundhus fortelle til Dagbladet at han har tatt i bruk lærdommen fra episoden og minsket gjelden sin ned til 250 000 kroner. Dette har han blant annet gjort ved å skaffe seg en stabil jobb.

- Akkurat nå jobber jeg i barnevern, rus og psykiatri. Når jeg har mulighet og tid så maler jeg bilder. Jeg får faktisk bestillinger fra ulike gallerier, så det går bra, sier han entusiastisk.

I «Luksusfellen» var 41-åringen åpen om at ansiktstatoveringen hans satte en liten stopper for modelloppdragene. Han forteller til Dagbladet at han nå har lagt modellkarrieren litt på hylla ettersom han må prioritere jobber der han tjener godt. Og ansiktstatoveringen? Ja, den er så godt som borte.

NESTEN BORTE: Ansiktstattoveringen på høyre kinn er snart historie. Foto: Skjermpdump/ Viaplay
NESTEN BORTE: Ansiktstattoveringen på høyre kinn er snart historie. Foto: Skjermpdump/ Viaplay Vis mer

- Det er bare en liten strek igjen. Jeg har ikke hatt tid til å ta den siste streken på grunn av jobb, men den er på vei bort!

I tillegg til å bli kvitt mye av gjelden sin, har Gundhus tatt grep om den daglige pengebruken sin. Nå har han til og med penger til overs som går til sparing.

- Det finnes så mye overflatiske greier, så jeg synes det er viktig å gjøre ting som har ekte verdi. Som for eksempel at jeg maler, det blir jeg jo veldig glad av. Det er mye mer viktig enn noe annet. I den bransjen jeg er i nå er det fort gjort å ikke tenke på økonomien og bare brenne alt opp, forteller han til Dagbladet.

ONLYFANS: Rasmus fikk OnlyFans-abonnentet sitt avslørt i den danske versjonen av «Luksusfellen». Video: Viaplay Vis mer

Til alle som sliter med økonomien har han en klar oppfordring:

- Å være jordnær og ydmyk gjør det lettere å ha en god økonomi. Det er viktig å holde litt tilbake og se fram i tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer