«Alene hjemme»:

Slik går det nå - 30 år etter

«Pensjonerte» seg som 14-åring, mistet sønnen og ekskone som ble arrestert for mordforsøk. Slik går det med «Alene hjemme»-stjernene.

30 ÅR SIDEN: Det er i år 30 år siden den første julefilmen om McCallister-familien kom. Fremdeles har filmene fans verden over. Foto: Sipa USA / NTB Scanpix
30 ÅR SIDEN: Det er i år 30 år siden den første julefilmen om McCallister-familien kom. Fremdeles har filmene fans verden over. Foto: Sipa USA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For mange er det enkelte filmer som bare «må» sees for at julestemningen virkelig skal senke seg.

Den romantiske dramakomedien «Love Actually» (2003) er en av dem, men den 30 år gamle komedien «Alene hjemme» har kanskje hakket høyere kultstatus.

«Alene hjemme» hadde premiere på amerikanske kinoer i november 1990, og er blant de største kassasuksessene i sin sjanger til dags dato.

Økonomisk suksess

Bare i løpet av premierehelga i USA innkasserte filmen over 17 millioner dollar - om lag 150 millioner kroner i dagens valuta - ifølge MentalFloss.

Julefilmen var dessuten populær på kino langt inn i 1991. Den lå øverst på listen over de mest sette kinofilmene helt til 10. februar det året, ifølge People.

I filmen ble seerne kjent med åtte år gamle Kevin McCallister, som havner i knipe når familien glemmer ham når de reiser på juleferie.

Macaulay Culkin (40) ble en seerfavoritt i rollen som driftige Kevin, som blant annet hamler opp med to innbruddstyver på mesterlig - likevel temmelig brutalt - vis.

Hver jul er det fortsatt mange som benker seg foran TV-en og kjenner på nostalgien mens de velkjente scenene i «Alene hjemme» ruller over skjermen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer