90-TALLSIKONER: TLC, Spice Girls, Vengaboys og brødrene Nick og Aaron Carter var alle blant de mest populære artistene på 90-tallet. Men hva gjør de egentlig i dag? Foto: NTB scanpix og Stella Pictures
90-TALLSIKONER: TLC, Spice Girls, Vengaboys og brødrene Nick og Aaron Carter var alle blant de mest populære artistene på 90-tallet. Men hva gjør de egentlig i dag? Foto: NTB scanpix og Stella PicturesVis mer

Slik gikk det med 90-tallsstjernene

Rehab, hjernesvulst og tragisk dødsfall.

(Dagbladet): De sto for noen av 90-tallets desidert største landeplager, og var alle på topp karrieremessig det tiåret.

I dag lever flere av låtene videre. Ikke alle artistene har klart å holde karrieren ved like, imidlertid.

Dagbladet har sett nærmere på hvordan det gikk med noen av 90-tallets største artister.

Backstreet Boys Til tross for at de var blant 90-tallets mest ettertraktede unggutter, har ikke livet bare vært en dans på røde roser for de fem medlemmene.

BACKSTREET BOYS DA: Backstreet Boys under MTV Video Music Awards 10. september 1998. Foto: EPA / NTB scanpix
BACKSTREET BOYS DA: Backstreet Boys under MTV Video Music Awards 10. september 1998. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer

Nick Carter (33) har blant annet blitt tatt for fyllekjøring, og har flere ganger snakket åpent om sine alkohol- og narkotikaproblemer. Også A.J. McLean (35) har slitt med rusproblemer og har flere ganger vært på avrusning - senest i 2011.

- Alle folkene der var som en stor familie. Da det ble min tur hadde jeg ikke lyst til å dra. Og når du så kommer ut, kommer du ut til en verden med ødeleggelser, vold og dumskap, sa han til radiostasjonen XL106 i 2001. I dag er han gift og har ei lita datter.

Også Howie Dorough (39) er i dag gift, og har to små sønner. Brian Littrell (38) er ektemann og småbarnsfar i dag, og er svært dedikert til sin kristne tro. Kevin Richardson (41) venter barn nummer to sammen med sin kone.
 
Backstreet Boys jobber for tida med et nytt album, som etter planen skal gis ut i løpet av året, og må fortsatt skrive autografer på unge kvinners rumper skriver Metro.

Aaron Carter (25) Han ble introdusert til verden som Backstreet Boys-Nicks søte lillebror, og smeltet ungpikehjerter med låter som «Crazy Little Party Girl» og «Crush On You».

BACKSTREET BOYS NÅ: Poserte sammen i april 2013. Foto: NTB scanpix
BACKSTREET BOYS NÅ: Poserte sammen i april 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

Debutalbumet, «Aaron Carter», ble utgitt i 1997 - én uke før den unge artisten fylte ti år. Fram til 2002, ga han ut sine tre siste studioplater noensinne.

Siden la lillebror Carter fra seg det sukkersøte imaget, og skapte i hovedsak bare overskrifter når han havnet på kant med lovens lange arm, eller datet en ny kjendiskvinne - som Lindsay Lohan, Paris Hilton eller Hilary Duff.

I 2006 var han i én måned aktuell i et realityshow som fulgte de fem Carter-brødrene, før han i 2009 deltok i amerikanske «Skal vi danse». Han har siden forsøkt å gjenopplive artistkarrieren, samt prøvd seg som skuespiller, uten særlig hell.

AARON CARTER DA OG NÅ: Platedebuterte i 1997. Til venstre sammen med storebror Nick Carter i 2001, bilde til høyre er tatt i 2011. Foto: Stella Pictures
AARON CARTER DA OG NÅ: Platedebuterte i 1997. Til venstre sammen med storebror Nick Carter i 2001, bilde til høyre er tatt i 2011. Foto: Stella Pictures Vis mer

I år har han lagt ut på sin første turné på ni år, der han i løpet av 80 konserter i USA framfører sine ikoniske 90-tallslåter - også dette med vekslende hell.

Hanson Brødrene Isaac (32), Taylor (30) og Zac Hanson (27) er trioen bak landeplagen «Mmmbop» (1997).

Til tross for at de i Norge huskes aller best for den nevnte låta, har Hanson gitt ut totalt 11 album, og spiller fortsatt sammen den dag i dag.

Eldstebror Isaac giftet seg i 2006 med ei jente han så blant publikum på en konsert tre år før. De er fortsatt gift og har to barn sammen. Taylor giftet seg i 2002, og har hele fem barn. Også minstemann Zac er i dag gift, og venter sitt tredje barn med kona til høsten.

'N Sync Et annet boyband som i stor grad preget 90-tallet, er 'N Sync. Mellom 1995 og 2002 ga gruppa ut fem album.

HANSON DA: Hanson-brødrene (Taylor, Zac og Isaac) slo gjennom i 1997. Dette bildet er tatt i mai 2000. Foto: Reuters / NTB scanpix
HANSON DA: Hanson-brødrene (Taylor, Zac og Isaac) slo gjennom i 1997. Dette bildet er tatt i mai 2000. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

Justin Timberlake (32) er det medlemmet som i ettertid har hatt størst suksess med sin solokarriere. Han har gitt ut flere plater, samt spilt i flere filmer og er i dag gift med skuespiller Jessica Biel (31).

Joey Fatone (36) er i dag gift og har to døtre. Etter 'N Sync har han vært mest å se på tv, som programleder eller realitydeltaker. Lance Bass (34) driver i dag sitt eget produksjonsselskap, har gitt ut bok og har vært å se i tv-serier og filmer. I 2006 sto han fram som homofil.

JC Chasez (36) har også gitt ut egen musikk, samt produsert for andre kjente artister i ettertid. Chris Kirkpatrick (41) har i ettertid bare lånt stemmen sin bort til barne-tv-serier, og vist seg i andres musikkvideoer, men ikke utgitt noe mer musikk selv.

HANSON NÅ: Taylor Hanson, Isaac Hanson og Zac Hanson fotografert på rød løper i mai i år. Foto: Stella Pictures
HANSON NÅ: Taylor Hanson, Isaac Hanson og Zac Hanson fotografert på rød løper i mai i år. Foto: Stella Pictures Vis mer

I helga gjorde kvintetten imidlertid et kort comeback, under MTV Video Music Awards, men har varslet at det blir med den ene gangen.

S Club 7 I løpet av sine fem aktive år som gruppe (1998-2003), ga det britiske bandet ut fire plater og var også stjernene i en populære realityserie.

Jon Lee (31) har i ettertid gjort det bra på West End-scenen i London, Bradley McIntosh (31) skriver og produserer låter for andre artister og Hannah Spearritt (32) har hatt en rolle i det britiske dramaet «Primeval» samt en del teaterstykker.

Paul Cattermole (36) datet S Club-kollega Spearritt fram til 2006. Han er i dag medlem av et nytt band, men er langt ifra like ettertraktet som på 90-tallet. Jo O'Meara (34) forsøkte seg på en solokarriere, og har deltatt i realityserien «Celebrity Big Brother». I dag har hun en sønn på fem år.

'N SYNC DA: I New York i september 1999. Foto: AFP / NTB scanpix
'N SYNC DA: I New York i september 1999. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

Rachel Stevens (35) er gruppas mest profilerte medlem, iallfall i ettertid. Hun har gitt ut to studioalbum og vunnet flere priser - både for musikken og utseendet sitt. I 2009 giftet hun seg, og året etter fikk hun en datter. Tina Barret (36) holdt en lav profil årene etter bandbruddet, før hun i 2012 ga ut en singel. Hun har også dukket opp i ymse musikkvideoer og på teaterscenen.

TLC Gruppa slo igjennom i 1992, og ble kjent for låter som «Waterfalls» og «No Scrubs». Tre år senere ble gruppen begjært konkurs, men fortsatt å gi ut musikk - til tross for dalende interesse.

I 2002 døde Lisa «Left Eye» Lopes døde i en bilulykke i 2002 - bare 30 år gammel.

Like før dødsulykken hadde trioen begynt å jobbe med soloprosjekter, samt sitt fjerde og siste album som gruppe. Tionne «T-Boz» Watkins (43) og Rozonda «Chilli» Thomas (42) fullførte albumet «3D» (2002), før de året etter valgte å takke for seg, framfor å erstattet Lopes.

'N SYNC NÅ: Joey Fatone, Justin Timberlake, Lance Bass, JC Chasez og Chris Kirkpatrick. Alle foto: Stella Pictures
'N SYNC NÅ: Joey Fatone, Justin Timberlake, Lance Bass, JC Chasez og Chris Kirkpatrick. Alle foto: Stella Pictures Vis mer

De har i nyere tid stått sammen på scenen ved noen sjeldne anledninger, og avslørte til «Good Morning America» at de kommer til å gi ut et nytt album i år.

Watkins har giftet seg med og skilt seg fra rapperen Mack10 som hun har en datter sammen med, og har også kjempet mot en alvorlig hjernesvulst i flere år. Thomas fikk et barn med gruppas produsent Dallas Austin i 1997, og har i ettertid hatt et lenger forhold med artisten Usher.

Spice Girls Få artister dominerte 90-tallet som de fem krydderjentene.

Gruppa solgte mer enn 80 millioner singler og plater på verdensbasis, før de la opp i 2001. Det gjør dem til tidenes mestselgende kvinnelige gruppe.

MEST SUKSESSFULL: Rachel Stevens må sies å være det S club 7-medlemmet med størst suksess som soloartist. Her i Norge i 2004. 
Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
MEST SUKSESSFULL: Rachel Stevens må sies å være det S club 7-medlemmet med størst suksess som soloartist. Her i Norge i 2004. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer

Geri Halliwell (40) var den første som forlot gruppa, etter uenigheter med de andre bandmedlemmene. Etter at hun sluttet i mai 1998, har hun hatt en suksessfull solokarriere, og har også vært involvert i West End-musikalen «Viva Forever» basert på Spice Girls' låter - som nylig hadde premiere i London. Hun har også en syv år gammel datter.

Melanie Brown (38) har også gitt ut et par soloplater, og dukket opp i tv-serier som «X Factor» og australske «Skal vi danse», mens Emma Bunton (37) har gitt ut tre soloalbum og har i likhet med Brown holdt karrieren ved like ved å dukke opp på tv i ny og ne. Bunton er i dag mor til to og forlovet med barnefaren. Brown har på sin side tre barn, ett av dem med skuespiller Eddy Murphy, og er gift med filmprodusent Stephen Belafonte.

Melanie Chrisholm (39) kan sies å ha hatt en solid musikkarriere også etter Spice Girls, både som låtskriver og artist. Låtene «I Turn to You» og «Never Be the Same Again» slo godt an i Norge. Chrisholm har dattera Scarlet (4), og har etter Spice Girls-tida vært åpen om sin kamp mot spiseforstyrrelser og depresjon, ifølge contactmusic.com. I fjor gikk hun fra kjæresten gjennom ti år.

TLC DA: Tionne Watkins, Lisa Lopes og Rozonda Thomas på MTV Video Music Awards i 1999. Foto: EPA / NTB scanpix
TLC DA: Tionne Watkins, Lisa Lopes og Rozonda Thomas på MTV Video Music Awards i 1999. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer

Den mest profilerte krydderjenta i dag, må sies å være Victoria Adams (39) - nå Beckham. Etter at hun giftet seg med fotballspiller David Beckham i 1999, har de to fått mye oppmerksomhet for sitt jetset-liv. Sammen har de barna Romeo (10), Brooklyn (14), Cruz (8) og Harper Seven (2). «Posh-Spice» ga ut ei plate i 2001, men er i dag en etablert motedesigner.

Jentene har blitt gjenforent ved et par sjeldne anledninger - senest under avslutningsseremonien i forbindelse med OL i London i fjor sommer. Det ser imidlertid ikke ut til at jentene har planer om å gjenforenes på mer permanent basis. I dag lever musikken videre, blant annet gjennom musikalen «Viva Forever».

Paradisio Den belgiske eurodance-gruppa Paradisio tok Europa med storm i 1996 med låta «Bailando».

Trioen besto da av frontfiguren Marisa Garcia Asensio, samt produsentene Luc Rigaux og Patrick Samoy.

TLC NÅ: Tionne Watkins og Rozonda Thomas fotografert 1. januar i år. Foto: AP / NTB scanpix
TLC NÅ: Tionne Watkins og Rozonda Thomas fotografert 1. januar i år. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Asensio (43) forlot gruppa i 1998 da plateselskapet gikk konkurs, og har ikke gitt ut musikk siden 2001. Hun er i dag en gift tobarnsmor bosatt i Belgia.

Gruppa eksisterer fortsatt den dag i dag, men har hyppig byttet ut medlemmene, og har på ingen måte hatt samme suksess på dansegulvet som på 90-tallet.

Ace of Base Når det kommer til antall solgte plater, er kvartetten den tredje mest populære svenske popgruppa - etter Abba og Roxette. Gruppa besto av Ulf Ekberg og søsknene Jonas, Malin og Jenny Berggren.

Ekberg (42) har flere ganger vært i media på grunn av sin nazistiske fortid. Han er i dag bosatt i London med kjæresten og sine tre barn, og samarbeider fortsatt musikalsk med Jonas Berggren (46).

SPICE GIRLS DA: Melanie Brown (Mel B), Geri Halliwell, Victoria Adams (senere Victoria Beckham), Emma Bunton og Melanie Chisholm fotografert i 1997. Foto: AP / NTB scanpix
SPICE GIRLS DA: Melanie Brown (Mel B), Geri Halliwell, Victoria Adams (senere Victoria Beckham), Emma Bunton og Melanie Chisholm fotografert i 1997. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Berggrens søstre, Malin (42) og Jenny (41), trakk seg ut av bandet. Mens Jenny har fortsatt å jobbe med musikken, har Malin trukket seg ut av rampelyset etter Ace of Bace-tida.

Vengaboys Den nederlandske gruppa må sies å ha hatt sitt beste år i 1999 - med låter som «Boom, Boom, Boom, Boom» og «We're Going to Ibiza». I 2004 gikk de fire medlemmene hver til sitt, før de fant sammen igjen to år senere.

De har siden spilt flere ganger i Norge, blant annet på arrangementet «We Love the 90's» og ymse russetreff. De har gitt ut ny musikk etter storhetstida, men etter salgstall å dømme, foretrekker lytterne de gamle 90-tallslåtene.

Dr. Bombay Sent på 90-tallet herjet dansk-svenske Jonny Jakobsen (49) hitlistene med landeplager som «SOS» og «Calcutta», under pseudonymet Dr. Bombay.

Jakobsen dukket også opp som Dr. MacDoo - Dr. Bombays skotske slektning - men slo ikke an i like stor grad som denne figuren. 

SPICE GIRLS NÅ: De tidligere krydderjentene sammen i fjor sommer, i forbindelse med lanseringen av musikalen «Viva Forever». Foto: Stella Pictures
SPICE GIRLS NÅ: De tidligere krydderjentene sammen i fjor sommer, i forbindelse med lanseringen av musikalen «Viva Forever». Foto: Stella Pictures Vis mer

I 2005 prøvde han ut nok en identitet, meksikaneren Carlito, som ifølge svd.se har gjort det stort i Japan.

Daze Det danske Eurodance-bandet Daze, bestående av vokalist Trine Bix og to produsenter, hadde fikk en megahit med «Superhero» i 1997.

Etter flere inaktive år, ga gruppa ut en ny singel i fjor. De deltok i danske Melodi Grand Prix i år, med låta «We Own the Universe», men gikk ikke helt til topps. Kanskje like så greit, med tanke på at det var danskenes bidrag framført av Emmelie de Forest som vant den internasjonale finalen i Sverige.

Toy-Box Danseren Anila Mirza (38) og den tidligere modellen Amir El-Falaki (40) møttes på en fest i 1996, og dannet Toy-Box kort tid etter.

Duoen fikk stor suksess med låtene «Tarzan and Jane» og «Bestfriend», begge utgitt i 1998. Det har imidlertid vært svært stille fra gruppa siden tidlig 2000-tallet, uten at de har offentliggjort noe brudd.

ACE OF BASE DA: Ace of Base fotografert i 1998. Foto:NTB scanpix
ACE OF BASE DA: Ace of Base fotografert i 1998. Foto:NTB scanpix Vis mer

Mirza har siden satset på en solokarriere, uten særlig hell, mens El-Falaki har jobbet som danselærer og koreograf.

I november i fjor kunngjorde Mirza på Facebook at duoen ikke kommer til å utgi mer materiale, iallfall ikke som Toy-Box, fordi de ikke klarte å komme til enighet med plateselskapet.

ACE OF BASE NÅ: Ace of Base eksisterer fortsatt, men har byttet ut søstrene Berggren til fordel for Clara Hagman og Julia Williamson. Ulf Ekberg til venstre og Jonas Berggren til høyre. Bildet er tatt i 2010. Foto: Reuters / NTB scanpix
ACE OF BASE NÅ: Ace of Base eksisterer fortsatt, men har byttet ut søstrene Berggren til fordel for Clara Hagman og Julia Williamson. Ulf Ekberg til venstre og Jonas Berggren til høyre. Bildet er tatt i 2010. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
VENGABOYS DA: Vengaboys, bestående av Roy (t.v.), Denice, Kim og Robin, på scenen i Mumbai i år 2000. Foto: AP / NTB scanpix
VENGABOYS DA: Vengaboys, bestående av Roy (t.v.), Denice, Kim og Robin, på scenen i Mumbai i år 2000. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
VENGABOYS NÅ: Vengaboys på norgesbesøk i 2011. Foto: Stella Pictures
VENGABOYS NÅ: Vengaboys på norgesbesøk i 2011. Foto: Stella Pictures Vis mer
DR. BOMBAY: Svenske Jonny Jakobsen i Dr. Bombays skikkelse i 1998. Foto: Eivor Eriksen / Dagbladet
DR. BOMBAY: Svenske Jonny Jakobsen i Dr. Bombays skikkelse i 1998. Foto: Eivor Eriksen / Dagbladet Vis mer