UNG DEBUT:  Maiken Kolle Riskild og Michael Hansson debuterte som skuespillere tidlig. Her var Kolle Riskild 12 år, og Hansson 14.    Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet
UNG DEBUT: Maiken Kolle Riskild og Michael Hansson debuterte som skuespillere tidlig. Her var Kolle Riskild 12 år, og Hansson 14. Foto: Hans A Vedlog / DagbladetVis mer

Slik gikk det med barnestjernene

- Jeg fikk det ikke alltid slik jeg ville i kjærlighetslivet.

(Dagbladet): - Jeg var så spent! Da jeg så meg selv på TV, skulle jeg heller ønske at jeg så på det alene, sier Michael Hansson til Dagbladet.

For ti år siden tok han med seg 20 kamerater hjem for å se premieren på andre sesong av NRK sin store tenåringsserie «Johnny og Johanna». 

- Jeg ble så flau Serien besto av tre sesonger, og gikk på NRK1 fra 2004 til 2006. 

Den handlet om ste-søskenparet Johnny og Johanna, og utfordringene som fulgte med ved å nettopp være ste-søsken.

Fra Hansson var 13 til 15 år spilte han rollen som Johnny i andre og tredje sesong. 

- Jeg husker jeg ble så flau og satt ut av å se meg selv på TV. Jeg trodde jeg var flink til å spille med god innlevelse i rollen jeg hadde fått, sier Hansson, tydelig klar på at han ikke var noe videre imponert over sin egen skuespillerevne for ti år siden. 

Dette sjokket er det han husker aller best, i likhet med all oppmerksomheten som kom i kjølvannet av TV-debuten.

Gjorde ikke kjærligheten lettere Det var ikke til å legge skjul på at Hansson fort ble pikenes jens: Han ble gjenkjent på gata og omringet av jenter. 

Likevel gjorde ikke dette kjærlighetslivet lettere for tenåringen

- Det var et selvtillitsboost med all oppmerksomheten, men jeg fikk det ikke alltid slik jeg ville i kjærlighetslivet. Jeg hadde fortvilelse og kjærlighetssorg på lik linje med alle andre, ler 23-åringen.

TI ÅR SENERE: I dag er Michael Hansson en 23 år gammel økonomistudent. Han vokste opp i Oslo, men er nå bosatt i Bergen. Foto: Privat Vis mer

Nå blir han ikke gjenkjent like ofte som for ti år tilbake, og det å se seg selv som Johnny er ikke like flaut lenger.

Har jeg en dårlig dag, søker jeg bare opp meg selv på YouTube, så får jeg meg en god latter, ler den unge mannen. 

Ønske om comeback Selv om Hansson, som er født og oppvokst i Oslo, nå studerer økonomi ved Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen, vil han ikke utelukke en comeback i skuespillerkarrieren i fremtiden.

- Jeg kunne tenke meg å spille en mer usympatisk rolle, en bad guy. Norske filmer har blitt så mye bedre de siste årene, det hadde vært moro å prøve seg på en rolle i en stor, norsk film, forteller han. 

Hansson har ikke hatt noe kontakt med tidligere medspiller Maiken Kolle Riskild, som spilte Johanna, i de senere årene. 

- Tok mye tid
Kolle Riskild bor på Grünerløkka i Oslo, og holder for tiden på med en bachelorgrad i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling ved Markedshøyskolen i Oslo. Ved siden av studier underviser hun i dans på KGB dans & ballett i hjemstedet Asker, hvor hun selv danset som liten.

21-åringen husker tiden som «Johnny og Johanna»-skuespiller som lærerik og veldig moro, men tidskrevende.

UNDERVISER I BALLETT: Slik ser Maiken Kolle Riskild i dag. Hun studerer for tiden på Markedshøyskolen i Oslo. Foto: Privat Vis mer

- Det var så moro, jeg så ikke på det som en jobb engang. Men samtidig tok det mye tid. Jeg var mer på innspilling enn på skolen i noen perioder, sier Kolle Riskild som i hele barndommen hadde drømt om å bli skuespiller.

Etter «Johnny og Johanna» hadde hun en etterlengtet pause. Den da unge tenåringen ønsket mer tid til venner, samtidig som skolen ble mer krevende, og dansen begynte å oppta mer av fritiden. 

Lidenskap for dans Skuespilleryrket måtte bøte til fordel for Kolle Riskild sin lidenskap for dans. Likevel har hun lekt med tanken på en comeback i skuespillerkarrieren.

- I dag er det dansen som opptar fritiden, men jeg trivdes også veldig godt som skuespiller, og det hadde selvfølgelig vært morsomt å få prøve seg som skuespiller igjen om muligheten byr seg. 

Selv om de tidligere barneskuespillerne ikke har noen kontakt lenger, har Kolle Riskild ikke noe negativt å si om Hansson.

- Det var en hyggelig gjeng å samarbeide med, og vi hadde mye kontakt akkurat da. Vi var aldri i den samme sosiale omkretsen ellers, så det er nok bare derfor vi ikke har noen kontakt nå lenger, avslutter hun.


DANSER PÅ SI: Selv om Maiken Kolle Rikild drømmer om å leve av å danse. Her er hun under innspilling av musikkvideoen til Robin og Bugge sin låt "Bongo Drum". Foto: Vi Duc Truong Vis mer
AKTIV DIRIGENT: Michael Hansson er en ivrig dirigent i Svæverudkoret, et studentkor opprettet i studentsamfunnet i Bergen. Foto: Privat Vis mer