Slik gikk det med «Brødrene Løvehjerte»-stjerna

Det er ingen tvil om at skuespilleren har forandret seg siden filmsuksessen i 1977.

43 ÅR SIDEN: Her er Lars Söderdahl t.v i rollen som Karl «Kavring» Løve avbildet sammen med avdøde Astrid Lindgren og Staffan Götestam i rollen som Jonatan i 1976 under innspillingen av «Brødrene Løvehjerte». Foto: NTB Scanpix
43 ÅR SIDEN: Her er Lars Söderdahl t.v i rollen som Karl «Kavring» Løve avbildet sammen med avdøde Astrid Lindgren og Staffan Götestam i rollen som Jonatan i 1976 under innspillingen av «Brødrene Løvehjerte». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var i 1977 at den svenske filmen «Bröderna Lejonhjärta» eller som vi her til lands kjenner den som - «Brødrene Løvehjerte» - hadde premiere. Filmen var opprinnelig basert på avdøde Astrid Lindgrens bok med samme navn som ble utgitt i 1973, og handlet om de to brødrene Jonatan og Karl «Kavring» Løve.

I filmen og boka er sistnevnte dødssyk, og som en trøstehistorie forteller Jonatan om landet etter døden, Nangijala. Det oppstår en brann i huset de bor i, og for å redde broren sin, hopper Jonatan, med Kavring på ryggen, ut vinduet i tredje etasje.

Fallet dreper ham, og da Kavring dør av sykdommen ikke lenge etterpå, møtes de igjen i Nangijala. De har da fått navnet Løvehjerte.

Rollene som Jonatan og Karl «Kavring» Løve ble spilt av de to svenske skuespillerne Staffan Götestam (67) og Lars Söderdahl (55). Nå som det har gått over 40 år siden filmens premiere i 1977 er det nok sikkert flere som lurer på hvor det ble av de to skuespillerne som trakk seg unna rampelyset.

La opp skuespillerkarrieren

En av dem, nærmere sagt Staffan Götestam, har nå stilt opp til et intervju med svenske Expressen, og kan fortelle at han for lengst har lagt skuespillerkarrieren på hylla og heller tatt på seg roller bak scenen som produsent, forfatter og regissør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer