«Die Hard»:

Slik gikk det med «Die Hard»-gjengen

Det har allerede gått 33 år siden filmen hadde premiere.

YIPIEE-KI-YAY: Bruce Willis fikk sitt store gjennombrudd i 1988 i rollen som actionhelten John McClane. Foto: Moviestore / REX / NTB
YIPIEE-KI-YAY: Bruce Willis fikk sitt store gjennombrudd i 1988 i rollen som actionhelten John McClane. Foto: Moviestore / REX / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det sies at det finnes to type mennesker i verden: De som mener «Die Hard» er en julefilm, og de som tar feil.

Det er nemlig ikke helt ukjent at det ofte er diskusjoner rundt hva som definerer en julefilm og ikke, og spesielt rundt filmen «Die Hard» er diskusjonen ekstra fascinerende hvert år.

Noe som imidlertid er fakta, er at filmen streames i mange hjem rundt om i landet rundt juletider. Og hva er vel bedre enn å ringe jula inn med det alltid like klingende ordtaket «Yippee-ki-yay, motherfucker»?

33 år har gått siden (jule)filmen hadde premiere, og det er ingen hemmelighet at mye har skjedd siden den gang. Vi har derfor spart dere for flere Google-søk, og har like så godt oppsummert hvordan det har gått med skuespillerne siden den gang.

Gjennombrudd

Bruce Willis (66), «yippee-ki-yay'ens» far, fikk sitt store gjennombrudd i rollen som politimannen John McClane i «Die Hard». Hans ensomme kamp mot terroristene fikk massiv oppmerksomhet, og er den dag i dag en av hans mest populære roller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer