POPULÆR SERIE: Det er 13 år siden den verdenskjente tv-serien «Frustrerte fruer» begynte å rulle over amerikanske skjermer. Serien ble sendt fram til 2012. Her med Teri Hatcher (t.v), Felicity Huffman, Eva Longoria og Marcia Cross. Foto: TV 2 / ABC
POPULÆR SERIE: Det er 13 år siden den verdenskjente tv-serien «Frustrerte fruer» begynte å rulle over amerikanske skjermer. Serien ble sendt fram til 2012. Her med Teri Hatcher (t.v), Felicity Huffman, Eva Longoria og Marcia Cross. Foto: TV 2 / ABC Vis mer

«Frustrerte fruer»:

Slik gikk det med «Frustrerte fruer»-stjernene

Noen av fruene har oppnådd større suksess enn andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I 2004 begynte tv-serien «Frustrerte fruer» å rulle over amerikanske tv-skjermer på kanalen ABC, og var svært populær fram til siste episode i 2012.

Her til lands ble serien sendt på TV 2.

MYSTERIE: Det var en dramatisk siste sesong som ble sendt av «Frustrerte fruer» i 2012. Foto: TV 2 / ABC
MYSTERIE: Det var en dramatisk siste sesong som ble sendt av «Frustrerte fruer» i 2012. Foto: TV 2 / ABC Vis mer

I tv-serien, som utspilte seg i Wisteria Lane i den fiktive byen Fairview i Eagle State, fulgte vi livene til fire husmødre, Susan Mayer, Lynette Scavo, Bree Van de Kamp og Gabrielle Solis.

Historien ble fortalt av deres avdøde nabo, Mary Alice Young, gjennom åtte sesonger.

Seerne fikk være vitne til deres normale hverdagsproblemer, men også større mysterier som involverte mennene, vennene og naboene deres.

Nylig delte skuespiller Eva Longoria et bilde på Instagram der hun mimret tilbake til tiden i «Frustrerte fruer».

- Min kvinneforelskelse-onsdag er mine «Desperat Housewives»-damer som jeg savner så mye. Dette bildet ble tatt i 2005 tror jeg, skrev hun før hun la til emneknaggene #TimeFlies #DesperateHousewives #WCW.

Men hvordan går det egentlig med stjernene i dag?

Teri Hatcher (52) - Susan Mayer

Teri Hatcher spilte rollen som Susan Mayer, en karakter som var kjent for å være en håpløs romantiker. Det var Mike Delfino, spilt av James Denton (54), som var rollekarakterens store kjærlighet.

SUSAN: Det var mange som ble glade i karakteren Susan da «Frustrerte fruer» rullet over tv-skjermene. Foto: TV 2 / ABC
SUSAN: Det var mange som ble glade i karakteren Susan da «Frustrerte fruer» rullet over tv-skjermene. Foto: TV 2 / ABC Vis mer

Susan Mayer var den av husmødrene som var mest følsom og skjør, men hadde også et stort hjerte.

I virkeligheten har skuespilleren vunnet en Golden Globe-pris, to Screen Actors Guild-statuetter og en Primetime Emmy for rollen i den populære serien.

Hun har også vært en bestselgende forfatter i New York Times med boka «Burnt Toast: And Other Philosophies of Life», som ble publisert mens «Frustrerte fruer» holdt på i 2006.

I 2013 havnet hun på 38. plass i Men's Healths kåring av de vakreste kvinnene gjennom tidene.

Hatcher jobber også som dubber, og har vært stemmen til karakterer i filmer som «Fly», «Fly: Brann og redning» og tv-serien «Jake and the Never Land Pirates».

Det har imidlertid vært ganske stille fra skuespilleren de siste åra, og hun dukker egentlig bare opp i små roller i tv-serier i ny og ne.

I 2016 spilte hun Charlotte i «The Odd Couple» med Matthew Perry, og hun har også dukket opp i tv-serien «Supergirl».

Hun har dattera Emerson Tenney (19) fra et tidligere ekteskap med Jon Tenney (55). De skilte lag i 2003.

Felicity Huffman (54) - Lynette Scavo

Felicity Huffman spilte rollen som Lynette Scavo, og var seriens pessimist. Hun var en kontrollerende husmor, som gikk langt for å få ting som hun selv ønsket.

Hun var likevel den «smarte» i gruppa på fire, og viste ofte sine gode sider selv om hun kunne trå feil i ny og ne. Karakteren var gift med Tom Scavo, spilt av Doug Savant (52).

LYNETTE: Felicity Huffman spilte rollen som Lynette Scavo, og hadde historier som engasjerte mange. Foto: TV 2 / ABC
LYNETTE: Felicity Huffman spilte rollen som Lynette Scavo, og hadde historier som engasjerte mange. Foto: TV 2 / ABC Vis mer

I likhet med Hatcher, har også Huffman vunnet flere priser for sin rolle i «Frustrerte fruer». Hun vant en Primetime Emmy for beste hovedrolle i en komedie i 2005, og to Screen Actors Guild-priser året etter.

Hun har også vunnet Independent Spirit-prisen for sin rolle som transseksuell i filmen «Transamerica» fra 2006.

Hun driver med andre ord fortsatt aktivt på med skuespill, og for tiden er hun aktuell i krimdramaet «American Crime».

Stjerna giftet seg med skuespiller William H. Macy i 1997, og de har døtrene Sophia (16) og Georgia (15) sammen.

Under et intervju med Tribune News Service i 2015 fortalte hun at hun tidligere var redd for å gifte seg, men at ekteskapet med Macy endret tankegangen.

- Jeg var så redd for giftermål at jeg trodde at jeg heller ville foretrekke å hoppe foran en buss. Jeg trodde jeg skulle forsvinne, sa hun og fortsatte:

- Han fridde flere ganger gjennom åra. Plutselig ble jeg smart nok til å tenke: «Jeg må enten gifte meg eller miste ham for alltid». Og etter at vi hadde gjort det slutt i fire eller fem år, spurte han meg igjen og da forsto jeg at jeg ikke kunne si nei.

Saken fortsetter under bildet.

GODT GIFT: Felicity Huffman og William H. Macy giftet seg i 1997. Foto: Polaris
GODT GIFT: Felicity Huffman og William H. Macy giftet seg i 1997. Foto: Polaris Vis mer

Marcia Cross (55) - Bree Van de Kamp

Marcia Cross spilte rollen som Bree Van de Kamp, som var seriens nevrotiske perfeksjonist. Hun drev egen business hjemmefra, som innebar å bake paier, kaker og annen deilig bakst.

Hennes behov for at alt skulle være på stell, var noe som førte til store personlige problemer for rollefiguren.

BREE: Marcia Cross spilte rollen som Bree Van De Kamp, og var seriens perfeksjonist. Foto: TV 2 / ABC
BREE: Marcia Cross spilte rollen som Bree Van De Kamp, og var seriens perfeksjonist. Foto: TV 2 / ABC Vis mer

I tiden etter «Frustrerte fruer» har Cross vært se i forskjellige serier og filmer, deriblant «Fatrick», «Just Peck» og «Bringing up Bobby».

Nå for tiden er hun med i den populære dramaserien «Quantico», og en ny film hun spiller i, «Behind the Curtain of Night», har premiere en gang i 2017.

Cross giftet seg med Tom Mahoney i 2006, og kort tid etter bryllupet fikk de hjelp av fertilitetsleger til å bli foreldre. Tvillingdøtrene Eden og Savannah (10) kom til verden i 2007.

Graviditeten var imidlertid preget av dramatikk, og høyt blodtrykk førte til at hun var sengeliggende den siste delen av svangerskapet.

- Jeg er så heldig som fikk disse jentene. Jeg hadde ikke tid til å være redd, for alt skjedde så fort. Alt gikk heldigvis fint og jeg elsker å være en mor, sa hun til bladet Easy Living i 2015, ifølge Daily Mail.

Eva Longoria (42) - Gabrielle Solis

Vakre Eva Longoria spilte rollen som Gabrielle Solis. Karakteren var tidligere modell og flyttet fra sitt overdådige liv i New York City til lille Fairview for å tilpasse seg en roligere og mer normal livsstil.

I serien var karakteren ofte styrt av følelser og rikdom, men ble gjennom åtte sesonger en varm og omsorgsfull person som levde et hverdagslig liv med venner, familie og ektemannen Carlos Solis, som ble spilt av Ricardo Antonio Chavira (45).

GABRIELLE: Eva Longoria spilte rollen som Gabrielle Solis, og lærte mye om seg selv gjennom seriens åtte sesonger. Foto: TV 2 / ABC
GABRIELLE: Eva Longoria spilte rollen som Gabrielle Solis, og lærte mye om seg selv gjennom seriens åtte sesonger. Foto: TV 2 / ABC Vis mer

Eva Longoria er en av skuespillerne som har gjort størst suksess etter «Frustrerte fruer», og har vunnet to Screen Actors Guild-priser - riktignok sammen med de andre hovedrollene.

Longoria hadde sin første store filmrolle i filmen «Harsh Times» i 2005, og året etter spilte hun i filmen «The Sentinel».

Hun er også sminkemerket L'Oreals ansikt utad, og har kontrakter med Magnum Ice Cream, Heineken og Hansen.

I 2011 ga stjerna ut sin første bok om matlaging med tittelen «Eva's Kitchen: Cooking with Love for Family og Friends». Hun startet også et samarbeid med sportsmerket Sunrise Brands for å designe klær til kvinner, ifølge Sunrise Brands.

I tillegg har hun regissert tv-seriene «Devious Maids» og «Telenovela», som hun selv spilte i. Begge seriene kan minne om «Frustrerte fruer».

I slutten på mai 2016 giftet hun seg med José Antonio Bastón (48).

- Jeg føler meg som verdens heldigste menneske, og han føler seg som verdens heldigste, så det er en vakker ting. Vi har så mye respekt for hverandres drømmer og ambisjoner, for hverandres familier og for våres felles mål i livet, har hun sagt til Latina magazine, ifølge Contactmusic.

Fra 2002 til 2004 var Longoria gift med skuespilleren Tyler Christopher (44), og fra 2007 til 2011 med NBA-proffen Tony Parker (34).

Brenda Strong (57) - Mary Alice Young

Brenda Strong spilte rollen som Mary Alice Young, og var vel egentlig aldri direkte med i serien, men sto bak fortellerstemmen i alle åtte sesongene. I tillegg så vi henne ofte i tilbakeblikkscener, og de fleste historiene i serien dreide seg rundt henne.

MARY ALICE: Brenda Strong spilte rollen som Mary Alice Young, og var voice-over gjennom alle de åtte sesongene, og den historiene utspilte seg rundt. Foto: NTB scanpix / ABC
MARY ALICE: Brenda Strong spilte rollen som Mary Alice Young, og var voice-over gjennom alle de åtte sesongene, og den historiene utspilte seg rundt. Foto: NTB scanpix / ABC Vis mer

Den varme og glade forstadskvinnen Mary Alice Young tok nemlig sitt eget liv i aller første episode, en historie som delvis ble fortalt gjennom alle sesongene.

Ektemannen til karakteren het Paul Young, og ble spilt av Mark Moses (59).

Sammen med de andre skuespillerene vant også hun to Screen Actors Guild-priser i 2005 og 2006.

Strong var lenge også en av de faste skuespillerene i tv-såpen «Dallas» fra 2012 til 2014. Hun er også med i tv-dokumentaren «Blood Relatives», «The Mysteries of Laura» og «Bones».

Skuespilleren har også vært å se i flere filmer, deriblant «The Leisure Class» og «Ice Sculpture Christmas».

Hun fikk sønnen Zak (22) med eksmannen Tom Henri, som hun skilte seg fra etter 22 år i 2011. Fire år etter giftet hun seg med filmprodusent John Farmanesh-Bocca.

- Jeg er så lykkelig, og jeg hadde helt ærlig ikke sett for meg at jeg ville finne en jeg ville tilbringe resten av livet mitt med, sa hun til bladet Closer i 2015.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer