Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«I Know What You Did Last Summer»:

Slik gikk det med «I Know What You Did Last Summer»-stjernene

Noen valgte å fokusere på familien, mens en annen ble en av verdens best betalte skuespillere. Dette er hva 90-tallsstjernene gjør i dag.

90-TALLSSTJERNER: Freddie Prinze Jr., Sarah Michelle Gellar og Jennifer Love Hewitt slo for alvor gjennom etter tenåringsgrøsseren. Foto: NTB Scanpix
90-TALLSSTJERNER: Freddie Prinze Jr., Sarah Michelle Gellar og Jennifer Love Hewitt slo for alvor gjennom etter tenåringsgrøsseren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I oktober i år er det 20 år siden skrekkfilmen «I Know What You Did Last Summer» ga seerne gåsehud og våkenetter.

Den skumle filmen, som er basert på en novelle med samme tittel av Lois Duncan fra 1973, handler om en vennegjeng på fire som blir forfulgt av en gal morder.

Året etter kom oppfølgeren «I Still Know What You Did Last Summer», med noen av de samme skuespillerne fra originalfilmen.

For flere av dem var dette en start på noe som ville bli en svært suksessfull skuespillerkarriere.

Jennifer Love Hewitt (38)

Det var en 18 år gammel Jennifer Love Hewitt som spilte rollen som vakre Julie James i den spennende skrekkfilmen fra 1997.

Hewitt hadde allerede en etablert skuespillerkarriere, men det var rollen i «I Know What You Did Last Summer» som førte til at hun for alvor hadde sitt store gjennombrudd i bransjen.

Skuespilleren fra Los Angeles har i ettertid spilt i flere filmer og tv-serier, blant hovedrollen i spenningsserien «Ghost Whisperer» fra 2005 til 2010 og i «The Client List» fra 2012 til 2013.

Ifølge IMDb var 38-åringens seineste jobb i serien «Criminal Minds» fra 2014 til 2015, der hun spilte FBI-agent Kate Callahan.

Det var etter at hun ble mor til barna Autumn James (3) og Atticus James (2) at det brått ble stille fra skuespilleren. Hun møtte skuespiller Brian Hallisay (38) da de spilte i tv-serien «The Client List» sammen, og i 2013 giftet paret seg.

Hun uttalte overfor People i 2015 at hun ønsket å være helt tilstede for barna, og derfor ikke ønsket å ansette en barnepike.

- Vi hadde aldri noe slikt. Det har vært veldig interessant å bare gjøre alt selv, sa Hewitt.

Hun var tidligere forlovet med den skotske skuespilleren Ross McCall, men de gikk hver til sitt i 2008.

Jennifer Love Hewitt har også opplevd baksiden av det å være berømt. I 2009 gikk hun rettens vei da hun opplevde at en eldre mann sendte henne flere brev der han beskrev sine seksuelle fantasier om henne.

Ifølge Mirror skal mannen også ha dukket opp på døra til Hewitts mor med blomster. Han ble dømt med tre års besøksforbud.

FOKUSERER PÅ FAMILIELIVET: Jennifer Love Hewitt har holdt en relativt lav profil etter at hun ble tobarnsmor. Foto: NTB scanpix
FOKUSERER PÅ FAMILIELIVET: Jennifer Love Hewitt har holdt en relativt lav profil etter at hun ble tobarnsmor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sarah Michelle Gellar (40)

Den New York-fødte skuespilleren spilte rollen som Julie James' bestevenninne, Helen Shivers, i filmen.

Sarah Michelle Gellar ble oppdaget av en agent da hun var fire år, ifølge In Style, og har i ettertid hatt en svært suksessfull karriere.

I 1999 spilte hun en av hovedrollene i den kjente filmen «Cruel Intentions», men mest kjent er hun nok for tittelrollen i serien «Buffy the Vampire Slayer» fra 1997 til 2003. Rollen ga henne blant annet en Golden Globe-nominasjon.

Det var i «I Know What You Did Last Summer» at Gellar møtte sin nåværende ektemann, skuespiller Freddie Prinze Jr.

Stjernene ble imidlertid ikke et par før tre år seinere, og 1. september 2002 giftet de seg under en romantisk seremoni i Mexico.

Skuespillerparet har fått to barn sammen, dattera Charlotte Grace (7) og sønnen Rocky James (4).

Nylig åpnet Gellar seg om at hun led av fødselsdepresjon da hennes førstefødte kom til verden. Det skrev hun i et innlegg på Instagram.

«Å få barn er fantastisk, det forandrer livet, og man er sjelden forberedt på det. Jeg elsker barna mine over alt på denne jord. Men som mange andre kvinner, ble jeg rammet av fødselsdepresjon etter at mitt første barn ble født», skrev hun.

De siste åra har Sarah Michelle Gellar spilt i flere tv-serier, blant annet i «Ringer» og «The Crazy Ones».

ÆRLIG OM FØDSELSDEPRESJON: Sarah Michelle Gellar fikk barn med kollegaen og den nåværende ektemannen Freddie Prinze Jr. Foto: NTB Scanpix
ÆRLIG OM FØDSELSDEPRESJON: Sarah Michelle Gellar fikk barn med kollegaen og den nåværende ektemannen Freddie Prinze Jr. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Freddie Prinze Jr. (41)

Rollen som Ray Bronson i filmen endte opp med å bli et springbrett for den unge Freddie Prinze Jr.

To år seinere fikk han sin aller første hovedrolle, som den populære skolegutten Zack Siler i den romantiske komedien «She's All That».

I 2002 fikk han hovedrollen i «Scooby-Doo», der han blant annet spilte mot sin nåværende kone, Sarah Michelle Gellar.

GIFT I 15 ÅR: Freddie Prinze Jr. og Sarah Michelle Gellar. Foto: NTB Scanpix
GIFT I 15 ÅR: Freddie Prinze Jr. og Sarah Michelle Gellar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere i år, i forbindelse med at det i år er parets 15 års bryllupsdag, avslørte skuespilleren hemmeligheten bak det langvarige og suksessfulle ekteskapet.

- Vi er venner. Det er nok derfor forholdet vårt alltid har vært så bra. Vi var venner i to år før vi i det hele tatt dro på date. Hun visste allerede hva slags type fyr jeg var. Hun visste om mine prioriteringer og omvendt. Vi visste på en måte allerede om feilene til hverandre, sa han til E!News.

Han åpnet seg også om det å være pappa til dattera Charlotte Grace og sønnen Rocky James.

- For meg er det førsteprioritet å være pappa. Da dattera mi ble født, skjedde det mye for meg. Jeg ble en fulltidspappa. Det er ikke en jobb. Det er det jeg elsker å gjøre, sa han.

De siste åra har det vært ganske stille fra skuespilleren, men noen mindre roller har han hatt, blant annet i seriene «Bones» og «Bordertown».

FAMILIEFAR: De siste åra har Freddie Prinze Jr. fokusert på familielivet sammen med kona Sarah Michelle Gellar og deres to barn. Foto: Splash / NTB scanpix
FAMILIEFAR: De siste åra har Freddie Prinze Jr. fokusert på familielivet sammen med kona Sarah Michelle Gellar og deres to barn. Foto: Splash / NTB scanpix Vis mer

Ryan Phillippe (42)

I likhet med flere av de andre skuespillerne, var det rollen som Barry William Cox i skrekkfilmen som ble Ryan Phillippes store gjennombrudd.

Åra etter spilte han i flere kjente filmer, som blant andre «54» i 1998 og i «Cruel Intentions» året etter.

I sistnevnte film spilte han mot Reese Witherspoon (41), som han giftet seg med samme året. De var gift fram til 2007, og de fikk dattera Ava Elizabeth (17) og sønnen Deacon (14) sammen.

SKILT: Reese Witherspoon og Ryan Phillipe. Foto: NTB Scanpix
SKILT: Reese Witherspoon og Ryan Phillipe. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter bruddet åpnet 42-åringen seg om den tunge sorgen han satt igjen med etter samlivsbruddet.

- Etter skilsmissen ønsket jeg å dø. Jeg var klar til å ta mitt eget liv. Jeg tok ikke vare på meg selv i det hele tatt. Jeg kunne våkne opp og grine og spy, sa han til UK magazine, ifølge Daily Mail.

I 2010 ble Phillippe sammen med den australske skuespilleren Alexis Knapp (27), men forholdet varte kun i noen måneder, ifølge People. Etter bruddet oppdaget Knapp at hun var gravid, og 1. juli 2011 fødte hun deres felles datter Kailani Merizalde (5).

Fra 2011 og fram til i fjor var skuespilleren sammen med den 17 år yngre studenten Paulina Slagter.

Ryan Phillippe har fremdeles en aktiv karriere, og har de siste åra spilt i serier som blant andre «Secrets and Lies» og «Shooter».

KNUST ETTER BRUDD: Ryan Phillipe var ødelagt etter skilsmissen med Reese Witherspoon i 2007. Foto: NTB Scanpix
KNUST ETTER BRUDD: Ryan Phillipe var ødelagt etter skilsmissen med Reese Witherspoon i 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Johnny Galecki (42)

Skuespilleren, som ble født i Belgia av amerikanske foreldre, startet skuespillerkarrieren på slutten av 80-tallet.

En av hans første store filmroller var i «Hjelp, det er juleferie» i 1989. Han var altså en etablert skuespiller da han fikk rollen som Max Neurick i «I Know What You Did Last Summer».

Rollekarakteren Max var den første som ble mistenkt som morder i filmen, men endte selv opp med å bli drept av den gale drapsmannen.

Johnny Galecki har spilt i flere kjente filmer og serier i seinere tid, blant annet i seriene «Hope & Faith» og «Entourage».

Mest kjent er han imidlertid for rollen som nerden Leonard Hofstadter i komiserien «The Big Bang Theory», som har gått på skjermen siden 2006.

Der spiller han kjæresten til vakre Penny, spilt av skuespiller Kaley Cuocu (31). De falt for hverandre under innspillingen og var et par i to år før de gikk hver til sitt i slutten av 2009.

Saken fortsetter nedenfor.

TV-STJERNE: Johnny Galecki er blant TV-verdenes best betalte for rollen i «The Big Bang Theory». Foto: NTB Scanpix
TV-STJERNE: Johnny Galecki er blant TV-verdenes best betalte for rollen i «The Big Bang Theory». Foto: NTB Scanpix Vis mer

De har imidlertid beholdt et nært vennskap etter bruddet. Det fortalte Cuoco under et intervju med E!News i fjor.

- Johnny og jeg kan bare gi hverandre et nikk, og så vet vi at vi har hverandres rygg, sa hun.

I 2012 ble han sammen med «Pan-Am»-skuespilleren Kelli Garner (33), men også det forholdet tok slutt etter to år.

Jobben i «The Big Bang Theory» har gjort Galecki til en av de best betalte skuespillerne, ifølge finansmagasinet Forbes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!