Lena Wisborg Candinger:

Slik gikk det med Ida

Den svenske barnestjernen fikk rollen som femåring.

DEN GANG DA: Her er Jan Ohlsson i rollen som Emil og Lena Wisborg Candinger i rollen som Ida avbildet i 1971. Foto: Aftonbladet / NTB
DEN GANG DA: Her er Jan Ohlsson i rollen som Emil og Lena Wisborg Candinger i rollen som Ida avbildet i 1971. Foto: Aftonbladet / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fleste minnes nok de folkekjære svenske filmene og tv-serien «Emil i Lönneberga», eller som vi kjenner til den - «Emil i Lønneberget».

Filmene var basert på Astrid Lindgrens barnebøker og handler om seks år gamle Emil. Han bor sammen med lillesøsteren Ida samt resten av familien og arbeiderne på bondegården Katthult i grenda Lönneberga i Sverige på 1900-tallet.

I serien fikk man se Emils påfunn og godhjertede sprell. Flere fikk trolig seg en god latter de utallige gangene faren til Emil, Anton Svensson, på rasende vis jaget sønnen inn til snekkerbua hver gang han hadde gjort et sprell.

- EEEEEEEEEMIIIIILLL, ropte han etter sønnen.

Det har gått hele 50 år siden innspillingen, men «Emil i Lønneberget» har fortsatt fotfeste i den skandinaviske kulturen.

Lena Wisborg Candinger (55) var bare fem år da hun fikk rollen som lillesøsteren til Emil, Ida. Hun hadde med andre ord ingen anelse om hva det innebar å bli en barnestjerne.

- Forsto ikke konsekvensene

I den svenske intervjuserien «Alla vi barn från filmerna» minnes Candinger om tiden som barnestjerne og etterpå. Det melder Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer