Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Slik gikk det med «Love Actually»-stjernene

Det er elleve år siden den romantiske komedien tok verden med storm.

ENORM SUKSESS: Svært mange nordmenn benker seg foran TV-skjermene når Love Actually sendes i julen. I filmen spiller stjerner som Colin Firth, Keira Knightley, Hugh Grant, Martine McCutcheon og Emma Thompson. Foto: Filmweb
ENORM SUKSESS: Svært mange nordmenn benker seg foran TV-skjermene når Love Actually sendes i julen. I filmen spiller stjerner som Colin Firth, Keira Knightley, Hugh Grant, Martine McCutcheon og Emma Thompson. Foto: Filmweb Vis mer

I 2003 kom den romantiske komedien «Love Actually», en film som i årene etter skulle vise seg å bli en real juleklassiker. Hvert år er det mange som benker seg foran TV-skjermene for å få med seg filmen, som også har en imponerende rolleliste.

Stjerner som Hugh Grant, Liam Neeson, Keira Knightley, Colin Firth, Rowan Atkinson og Billy Bob Thornton har alle roller i filmen.

For skuespillerne som medvirker i «Love Actually» har årene etter filmsuksessen vært preget av både opp- og nedturer.

Fikk sjokkbeskjed Den aller verste nedturen var det nok Liam Neeson (62) som opplevde, da han i 2009 mistet kona Natasha Richardson i en skiulykke. Hun ble bare 45 år gammel. Neeson har stemplet hendelsen som sitt livs verste mareritt.

Konas dødsfall førte også til at Neeson, som i filmen spilte rollen som Daniel, begynte å drikke tett.

- Jeg sluttet å drikke for rundt ett år siden. Jeg drakk altfor mye. Det startet etter at kona mi døde. Det var så lett. Jeg drakk aldri på jobb, men jeg kunne lett drikke tre flasker vin og være i helt fin form, sa han i et intervju med GQ magazine.

Tidligere i år fikk også Neeson sjokkbeskjeden om at nevøen hans, Ronan, hadde blitt kritisk skadet i en fallulykke i Brighton. Ronan falt fra taket på en telefonkiosk og ble fraktet til sykehus.

- Taklet ikke berømmelsen Martine McCutcheon (38) spilte rollen som Natalie i filmen. Ti år etter suksessen var stjernen konkurs.

MISTET KONA: Thomas Brodie-Sangster og Liam Neeson i «Love Actually». Neeson mistet kona Natasha i en skiulykke i 2009, mens Brodie-Sangster har blitt voksen og fått seg en rolle i «Game of Thrones». Foto: Filmweb
MISTET KONA: Thomas Brodie-Sangster og Liam Neeson i «Love Actually». Neeson mistet kona Natasha i en skiulykke i 2009, mens Brodie-Sangster har blitt voksen og fått seg en rolle i «Game of Thrones». Foto: Filmweb Vis mer

Skuespilleren har også uttalt at hun ikke taklet berømmelsen som fulgte med filmsuksessen. Hun var gjennom en syv år lang kamp mot utmattelse og depresjon etter å ha blitt superstjerne.

- Jeg taklet ikke berømmelsen. Jeg ble berømt så tidlig og det er både en velsignelse og en forbannelse, sa hun under et TV-besøk.

I 2012 giftet imidlertid stjernen seg med Jack McManus, og i august kom nyheten om at paret venter barn.

Har fått to barn Barn ble det også på Hugh Grant (54), som i «Love Actually» spilte rollen som statsministeren. I 2011 fikk han barn med en kvinne som senere skulle vise seg å være Tinglan Hong, som jobbet som resepsjonist på en asiatisk restaurant i London.

Grant og Hong bekreftet aldri at de var et par. I februar 2013 kom imidlertid nyheten om at de to hadde fått enda et barn.

«Som svar til noen journalister: Jeg er overlykkelig over at datteren min nå har en bror. Jeg tilber dem begge til en ukult høy grad. De har en super mamma. Og for å være krystallklar. Jeg er faren», skrev Grant på Twitter.

Fikk kritikk I rollen som Juliet var skuespilleren Keira Knightley (29). Knightleys slanke kropp har ofte fått mye kritikk i mediene etter at hun var med i filmen.
- I en lang periode var alt journalister sa til meg: «Du er anorektisk, en dårlig skuespiller og folk hater deg». Slike ting er ikke så lett å høre for en tenåring eller noen som er tidlig i 20-årene, har Knightley sagt til Elle.

Mer gledelig er det at skuespilleren og ektemannen James Righton om ikke lenge venter barn.

GRAVIDITET OG FØDSLER: Mens Hugh Grant har fått tre barn etter «Love Actually», har Martine McCutcheon slitt med depresjoner og økonomi. Nylig kom nyheten om at også hun venter barn. Foto: Fotoweb
GRAVIDITET OG FØDSLER: Mens Hugh Grant har fått tre barn etter «Love Actually», har Martine McCutcheon slitt med depresjoner og økonomi. Nylig kom nyheten om at også hun venter barn. Foto: Fotoweb Vis mer

«Hun har allerede blitt nominert til pris for rollen sin i «The Imitation Game», men den britiske stjernen feirer også fordi hun er mer enn tre måneder gravid», skrev nettstedet Page Six i desember.

Privat er også Knightley en ivrig fotballentusiast. Favorittlaget er West Ham.

Stor suksess Etter at Colin Firth (54) spilte rollen som Jamie i filmen, lot de fete tilbudene ikke vente på seg. Skuespilleren har spilt i en rekke suksessfilmer etter «Love Actually».

Han har blant annet hatt roller i filmer som «Mamma Mia», «The King's Speech», og senest i «Magic In The Moonlight». I sistnevnte måtte han spille i hete scener med 29 år yngre Emma Stone.

- Da jeg fant ut hvem jeg skulle spille sammen med, tenkte jeg at jeg kom til å se gammel og sliten ut ved siden av henne, sa han i et intervju med Independent.

Protesterte i sandaler Den Oscar-vinnende skuespilleren Emma Thompson (55), som spilte rollen som Karen i filmen, har i etterkant av suksessen brukt tiden på å ta et oppgjør med filmbransjen.

Thompson synes det er kvalmende at unge skuespillere tvinges til å se ut som modeller.

- Det virker som om unge kvinnelige skuespillere presses til å se sylslanke ut. Greia er at alle ser helt like ut. Og de blir fikset på i bilderedigeringsprogrammer, som også kanskje er vanskelig. Fordi da finnes det bilder av dem der de ser helt perfekte ut. De må passe inn i klær som passer til modeller, og når de viser seg på den røde løperen, må de gå som modeller. Jeg synes det presset er forferdelig, sa hun ifølge Female First.

TRE MÅNEDER PÅ VEI: Også Keira Knightley venter for tiden barn med ektemannen James Righton. Her er hun avbildet med skuespilleren Chiwetel Ejiofor. Foto: Fotoweb
TRE MÅNEDER PÅ VEI: Også Keira Knightley venter for tiden barn med ektemannen James Righton. Her er hun avbildet med skuespilleren Chiwetel Ejiofor. Foto: Fotoweb Vis mer

Da Thompson viste seg på den røde løperen under SAG Awards tidligere i år, stilte hun i sandaler, noe som fikk mye oppmerksomhet.

Flere suksessroller Billy Bob Thornton (59) og Martin Freeman (43) spilte rollene som den amerikanske presidenten og John i «Love Actually». Det skulle vise seg å ikke være stjernene sitt siste samarbeid.

Tidligere i år spilte nemlig de to hovedrollene i TV-serien «Fargo», som ble en enorm suksess.

Freeman har også gjort en meget suksessfull rolle i «Sherlock», der han spiller mot Benedict Cumberbatch.

Gikk til «Game of Thrones» Kun 13 år gammel var skuespilleren Thomas Brodie-Sangster (24) da han gjorde rollen som Sam, som har mistet moren sin og er håpløst forelsket i en jente i klassen.

Tidligere i år ble han sammen med skuespilleren Isabella Melling, og jobbmessig har det også vært en opptur. Brodie-Sangster spiller nemlig i HBO-serien «Game of Thrones».

Ble gravid Laura Linney (50) spilte rollen som Sarah i den romantiske komedien. Hun er én av mange av skuespillerne som har vært gjennom en familieforøkelse etter filmen.

En knapp måned før hun fylte 50 år, ble hun mamma for aller første gang. Nyheten kom overraskende på mange. Linney hadde nemlig holdt graviditeten hemmelig.

Sist, men ikke minst. Den tidligere «Mr. Bean»-stjernen Rowan Atkinson (59) var også med i filmen. Han spilte rollen som smykkeselgeren Rufus.

STORE ROLLER: Colin Firth har vært med i mange gigantfilmer etter at han for elleve år siden viste seg i «Love Actually». Foto: Filmweb
STORE ROLLER: Colin Firth har vært med i mange gigantfilmer etter at han for elleve år siden viste seg i «Love Actually». Foto: Filmweb Vis mer

Privat er Atkinson ekstremt interessert i biler, og de spesielt raske bilene har vært det mest interessante.

I 2011 hadde Atkinson englevakt da han i krasjet sin McLaren F1 Supercar inn i et tre og en lyktestolpe, og måtte fraktes til sykehus. Heldigvis endte det godt for skuespilleren.
Saken ble opprinnelig publisert på Se og hør Les her.

TOK ET OPPGJØR: Emma Thompson har tatt et oppgjør med filmbransjen. Hun synes kroppsfokuset er kvalmente. Her med skuespiller Alan Rickman. Foto: Filmweb
TOK ET OPPGJØR: Emma Thompson har tatt et oppgjør med filmbransjen. Hun synes kroppsfokuset er kvalmente. Her med skuespiller Alan Rickman. Foto: Filmweb Vis mer
PRESIDENTEN: Billy Bob Thornton spilte rollen som USAs president i «Love Actually». Her sammen med Hugh Grant. Foto: Filmweb
PRESIDENTEN: Billy Bob Thornton spilte rollen som USAs president i «Love Actually». Her sammen med Hugh Grant. Foto: Filmweb Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media