«Prison Break»:

Slik gikk det med «Prison Break»-stjernene

En har kommet ut av skapet, mens en annen ble stygt skadet da han fikk en jernstang i hodet.

GJENFORENT: 12 år etter at serien «Prison Break» tok TV-seerne med storm i 2005. Nå er de klare for å gjøre comeback. Foto: NTB Scanpix. 
GJENFORENT: 12 år etter at serien «Prison Break» tok TV-seerne med storm i 2005. Nå er de klare for å gjøre comeback. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Action-serien «Prison Break» ble for første gang sendt på tv-skjermer verden rundt i 2005. Serien ble raskt en seersuksess og skuespillerne ble superstjerner over natten.

Den aller første episoden av serien ble sett av drøyt 10,5 millioner bare i USA, ifølge Digital Spy.

I Norge ble de første sesongene av «Prison Break» sendt på TV3.

TRAILER: Prison Break Sesong 5 Video: PrisonBreak / YouTube Vis mer

Serien var opprinnelig kun tenkt å vare en sesong, men på grunn av suksessen ble det laget hele fire sesonger før den ble lagt ned i 2009.

gjenforenes imidlertid flere av seriens gamle stjerner i oppfølgerserien «Prison Break: Sequel». Serien har premiere i USA den 4. april, ifølge IMDb.com.

Sexsymbol

Skuespiller og hovedrolleinnehaver Wentworth Miller (44), bedre kjent som «Michael Scofield» i den kritikerroste tv-serien, ble et sexsymbol etter seriens premiere. Og 44-åringen ser like bra ut i dag som han gjorde for åtte år siden.

Millers karakter «Michael Scofield» ble antatt omkommet i sesongavsluttningen i 2009 etter at han ble grillet levende av et elektrisk anlegg. Det ser imidlertid ut som at Scofield er levende og i beste velgående når serien ser dagens lys på ny.

UT AV SKAPET: I 2013 kom skuespiller og sexsymbol Wentworth Miller ut av skapet. Her på rød løper under The Attitude Awards 2016. Foto: Scanpix. 
UT AV SKAPET: I 2013 kom skuespiller og sexsymbol Wentworth Miller ut av skapet. Her på rød løper under The Attitude Awards 2016. Foto: Scanpix.  Vis mer

– Jeg lot som ingenting

Etter endt sesong i 2009 har det vært stille fra skuespilleren, men han dukket imidlertid opp på rød løper i 2014 da «The Trevor Project», en organisasjon for unge homofile og lesbiske som har hatt problemer i oppveksten hadde show.

Siden Miller kom ut skapet i 2013, har han vært åpen om problemer i oppveksten og har uttalt at han forsøkte å ta sitt eget liv flere ganger i løpet av ungdomstiden.

– Jeg prøvde å ta livet mitt for første gang da jeg var 15 år, da familien min reiste bort og jeg var hjemme alene. Jeg husker ikke hva som skjedde i løpet av de neste dagene, men mandag morgen var jeg tilbake på skolen og latet som ingenting hadde skjedd, sa han ifølge UsWeekly.com.

Fra lege til zombieslakter

TILBAKE: Sara Callis er bekreftet til den nye sesongen av Prison Break. Her på et pressetreff under «Comic-Con International» i San Diego i 2016.  Foto: Scanpix. 
TILBAKE: Sara Callis er bekreftet til den nye sesongen av Prison Break. Her på et pressetreff under «Comic-Con International» i San Diego i 2016. Foto: Scanpix.  Vis mer

Sarah Wayne Callies (39) spiller den fokuserte legen «Dr. Sara Tancredi». Callies har i senere tid spilt i flere store tv-serier. Hun har siden serien endte i 2009 gjort seg mest kjent for rollen som «Lori Grimes» i zombieserien «The Walking Dead».

Skuespilleren ble i 2008 kåret til en av Maxims hotteste kvinner, og skal angivelig ha et tett vennskap til skuespillerkollega Wentworth Miller.

Floppet som transvestitt

Amaury Nolasco (46) spiller Fernando Sucre, cellekameraten til Wentworth Miller. Karakteren er en av flere som rømmer fra det bevoktede fengselet i TV-serien.

Nolasco har spilt i actionfylte filmer som «Transformers» (2007) og «2 Fast 2 Furious» (2003). De siste årene har skuespilleren fortsatt hatt en aktiv karriere, men da i mindre produksjoner.

Blant annet spilte han en av to hovedroller i TV-floppen «Work It». I serien spiller han Angel Oritz som innbiller seg at menn oftere får sparken fra jobb enn det motsatte kjønn, og derfor kler seg som en kvinne.

«Work It »ble imidlertid betegnet som en flopp etter premieren i 2012.

GODE VENNER: Skuespiller Amaury Nolasco og Eva Longoria er gode venner, og har flere ganger blitt sett sammen. Her på «Global Gift Gala After Party» i Cannes i 2013. Foto: Scanpix. 
GODE VENNER: Skuespiller Amaury Nolasco og Eva Longoria er gode venner, og har flere ganger blitt sett sammen. Her på «Global Gift Gala After Party» i Cannes i 2013. Foto: Scanpix.  Vis mer

Premieren hadde riktignok seks millioner seere, men hele to millioner falt av før andre episode. Storavisen «USA Today» ga bunnkarakter og beskrev den som «smakløs og avskyelig». I tillegg til massiv kritikk fra LGBT-miljøet – og dermed var det slutt etter kun to episoder. Han spilte også i «A Good Day to Die Hard» i 2013.

Amaury Nolasco er også en god venn av «Frustrerte Fruer»-skuespiller Eva Longoria. De to ble sett sammen på en veldighetsgalla i Mexico City før jul.

Stolt av sine norske aner

Dominic Purcell (46) spiller den muskuløse broren til Wentworth, «Lincoln Burrows».

Den norskættede skuespilleren ble i fjor hardt skadet da han fikk en jernstang i hodet under innspilling i Marokko. Skuespilleren endte opp med 100 sting og en knekt nese.

Da Seoghør.no møtte hovedrolleinnehaverene Wentworth Miller og Dominic Purcell i Los Angeles i 2008 gav skuespilleren uttrykk for stolthet ovenfor vårt langstrakte land:

– Jeg er fra Norge. Min far og bestefar kommer derfra, og jeg har en onkel som bor der ennå, sier han og viser en tatovering på underarmen hvor det står: "Phil Myrtvedt 1944 – 2002".

TV-BRØDRE: Wentworth Miller og Dominic Purcell spiller brødre i Prison Break. I virkeligheten er de to fremdeles gode venner. Foto: Scanpix. 
TV-BRØDRE: Wentworth Miller og Dominic Purcell spiller brødre i Prison Break. I virkeligheten er de to fremdeles gode venner. Foto: Scanpix.  Vis mer

Skuespillerens fulle navn er Dominic Haakon Myrtvedt Purcell.

Fikk påvist hudkreft

Purcell har medvirket i en rekke filmer og tv-serier blant annet «Castle», «Straw Dogs» og «The Flash» sammen med Miller som han fremdeles er god venn med.

Skuespilleren er nå sammen med «90210»-skuespiller AnnaLynne McCord. Paret fant tilbake til hverandre etter en pause i 2014. Året etter de ble venner igjen da Purcell ble diagnotisert med hudkreft. Dette skriver DailyMail. Vennskapet skal omsider ha utviklet seg til et forhold igjen.

Fra spe gutt til muskuløs kjeltring

Robert Knepper (57) spiller «Theodore «T-Bag» Bagwell» i Prison Break.

BAD-GUY: Robert Knepper har i sin skuespillerkarriere medvirket i en rekke produksjoner. Stadig er han å se i de barskeste rollene. Foto: Scanpix.
BAD-GUY: Robert Knepper har i sin skuespillerkarriere medvirket i en rekke produksjoner. Stadig er han å se i de barskeste rollene. Foto: Scanpix. Vis mer

Karakteren er ingen snill type, og trolig er det denne rollefiguren Knepper er mest kjent for. Knepper har tidligere uttalt til E! Online at han var liten av vekst da han vokste opp og at han aldri ble mobbet fordi han var for rask for mobberne.


Skuespilleren som hevder han aldri har vært i en slåsskamp som yngre, har i sine voksne dager spilt flere «bad guys»-roller på tv.

Han har blant annet spilt rollen som Billy Grimm i tv-serien «Cult» fra 2013.

– Jeg tror det var på sin plass at jeg fikk spille store og muskuløse roller. Etter at jeg dukket opp i rollen som T-Bag og Billy Grimm, har folk begynt å bli redd for meg i baren, sier Knepper til E! Online.